کتاب‌ کودکانه یا تبلیغ اسلام‌هراسی و نژادپرستی؟!

ایسنا , 17 آذر 1395 ساعت 13:04

اخیرا انتشارات «آبرامز» آمریکا به نشر مجموعه کتابی کودکانه برای بزرگسالان اقدام کرده که محتوای توهین‌آمیز و خشونت‌بار آن‌ موجب اعتراض شدید خوانندگان و در نتیجه توقف چاپ مجموعه شده است.


به گزارش «آرماگدون» ، مجموعه تصویری «بچه‌ کوچولوهای بد» با تصویرگری «آرتور سی. گَکلی»، مجموعه‌ای به ظاهر کودکانه است که در قالب آثار طنز برای بزرگسالان منتشر می‌شود. اما محتوای تصاویر آن آن‌چنان خوانندگان را به خشم آورده که به توییتر «گکلی» هجوم برده و او را مجبور کردند از ناشرش بخواهد چاپ آن‌ را متوقف کند.
این مجموعه حاوی تصاویری کودکانه است اما مفاهیم درون آن‌ و مطالبی که پایین عکس‌ها آمده، به مسائلی چون تعصبات دینی، قومی و نژادی دامن می‌زند. در یکی از این تصاویر، دخترکی با پوشیه دیده می‌شود که بُمبی را کادوپیچ کرده و به سمت پسرکی سفیدپوست می‌رود.
در یکی دیگر از این نقاشی‌ها، خانواده‌ای سرخپوست دیده می‌شود که پتویی به یک پسر سفیدپوست هدیه داده‌اند و او به بیماری آبله مبتلا شده است. بالای این تصویر هم نوشته شده: پسر ضدواکسن.
بسیاری از منتقدان،‌ اقدام «گکلی» را زیاده‌روی دانسته و این کتاب‌ها را "توهینی بی‌شرمانه" خوانده‌اند.
«کلی جنسن» دبیر یک وب‌سایت کتاب‌خوانی در این‌باره نوشت: انتشارات «آبرامز»، «گکلی» و تیم ویراستاری که نامشان در ابتدای این مجموعه آمده، باید از انتشار و توزیع این نوع چرندیات نژادپرستانه خجالت بکشند. ما در دنیایی نیستیم که چنین طنزهایی قابل پذیرش باشند.
فردی که با نام مستعار «گکلی» این مجموعه را تصویرگری کرده، درباره تصمیم به توقف فروش این مجموعه گفت: به نظر می‌رسد عده‌ای آن‌طور که هدف ما بود،‌ یعنی طنز تلخ، این مجموعه را نخوانده‌اند و بدتر از این، این اثر را اقدامی در جهت ترویج تنفر و تعصب دانسته‌اند. به همین دلیل من از «آبرامز» خواستم انتشار این مجموعه را متوقف کند.
با این حال انتشارات آمریکایی «آبرامز» همچنان از نشر این مجموعه دفاع کرده و آن را "اثری هنری درباره طنز تلخ اجتماعی و هجوی کمیک" دانسته که باید در پس‌زمینه خودش خوانده شود!
تصاویر این مجموعه حسی نوستالژیک دارند و شبیه به کتاب‌های گرافیکی دهه ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰ هستند اما مفهوم تصاویر آن مسخره کردن کلیشه‌های قومی، ‌نژادی و مذهبی است و همین موجب بروز خشم عده زیادی از خواننده‌ها در شبکه‌های مجازی شده است.


کد مطلب: 5194

آدرس مطلب: http://armageddon.ir/vdca.onmk49n6y5k14.html

آرماگدون
  http://armageddon.ir