توهین به مقدسات، سیاست دوسر باخت

8 اسفند 1390 ساعت 15:36

مولف : علی صابونچی

جریان قرآن سوزی، در موقعیت حساس کنونی که بازگشت قریب الوقوع نیروهای خارجی از افغانستان قرار است در آینده نزدیک رخ دهد، برای آمریکا و نیروهای بین المللی موسوم به ایساف مناسب نیست چراکه جریان قرآن سوزی پیش آمده، این نکته را به اذهان عمومی جهان متبادر می سازد که مانند بازگشت (مفتضحانه) نیروهای آمریکایی از ویتنام در سال 1975، نیروهای خارجی به دلیل ناآرامیها و شورشهایی که در افغانستان در واکنش به این جریان صورت گرفته است، از این کشور فرار کرده اند.


در آستانه نهمین سالگرد ماجرای یازده سپتامبر جهان اسلام نسبت به پیشنهاد تری جونز- کشیش افراطی کلیسای کوچکی در ایالت فلوریدا – مبنی بر برگزاری مراسم قرآن سوزی، واکنش یکپارچه ای نشان داد. در پی این اعتراضات بود که ژنرال دیوید پترائوس، فرمانده نیروهای ائتلاف تحت رهبری آمریکا در افغانستان، نسبت به اعمال تلافی جویانه و به خطر افتادن جان سربازان آمریکایی در افغانستان هشدار داد و حتی فیلیپ کراولی، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا نیز در این خصوص گفت: «این کار جان مردم عادی آمریکا، دیپلمات‌ها و سربازان ما را به خطر می‌اندازد» که در نهایت جونز در پی چنین فشارهایی از تصمیم خود برای سوزاندن قرآن در روز ۱۱ سپتامبر منصرف شد.

حال با گذشت کمتر از سه سال از جریان فوق، نیروهای آمریکایى بر خلاف ادعای مقامات آن کشور مبنی بر احترام به عقاید و ادیان، در اقدامی گستاخانه اقدام به هتاکی آشکار به مقدسات بیش از یک میلیارد مسلمان نموده و چندین جلد قرآن کریم را در پایگاه نظامى بگرام سوزاندند. این اقدام اسلام ستیزانه نیز با اعتراضات مسلمانان در نقاط مختلف جهان مانند ایران، پاکستان ، مالزی ، بحرین و ... مواجه گردید.

جریان قرآن سوزی، در موقعیت حساس کنونی که بازگشت قریب الوقوع نیروهای خارجی از افغانستان قرار است در آینده نزدیک رخ دهد، برای آمریکا و نیروهای بین المللی موسوم به ایساف مناسب نیست چراکه جریان قرآن سوزی پیش آمده، این نکته را به اذهان عمومی جهان متبادر می سازد که مانند بازگشت (مفتضحانه) نیروهای آمریکایی از ویتنام در سال ۱۹۷۵، نیروهای خارجی به دلیل ناآرامیها و شورشهایی که در افغانستان در واکنش به این جریان صورت گرفته است، از این کشور فرار کرده اند.

افزایش خشم جهانی بوبژه در افغانستان موجب شد تا باراك اوباما رئيس‌جمهور آمريكا وارد عمل شده و با ارسال پيامي به حامد كرزي رئيس‌جمهور افغانستان، از وي بخواهد عذرخواهي او را به مردم كشورش ابلاغ كند و به آنها اطمينان بدهد كه در اين زمينه تحقيق خواهد شد.

دفتر رئيس‌جمهور افغانستان كه خبر دريافت پيام رئيس‌جمهور آمريكا توسط سفير اين كشور در كابل را منتشر كرده اين نكته را نيز افزوده كه اوباما گفته است اقدام نظاميان آمريكائي در پايگاه بگرام عمدي نبوده است.

علی رغم توضيحات و عذرخواهي‌هاي مقامات آمريكائي اعتراضات و تظاهرات مردم افغانستان ادامه يافته و همچنان ادامه نیز دارد.

این سؤال مهم و اساسي مطرح می شود كه چرا نیروهای آمریکایی با اطلاع از حساسیت جهان اسلام نسبت به قرآن کریم در تجربه ای مشابه، باردیگر دست به حماقت زده و در ایام بیداری اسلامی بسیاری از کشورهای اسلامی و در آستانه خروج از افغانستان این اقدام هتاکانه و موهن را انجام داده اند؟


کد مطلب: 521

آدرس مطلب: http://armageddon.ir/vdcbu8bsprhb5.iur.html

آرماگدون
  http://armageddon.ir