تلخی بازی های ضد تروریسم برای مساجد و مسلمانان در لهستان

شبستان , 29 مهر 1399 ساعت 20:20

لهستان که زمانی پذیرای خیل عظیم مهاجران مسلمان بود حالا از جمله کشورهایی است که اقدام به اخراج مسلمانان و سکوت در برابر حمله به مساجد به بهانه اجرای قانون مقابله با تروریسم کرده است.


به گزارش «آرماگدون» ، دولت راست‌گرای ورشو قانون ضد تروریسم ۲۰۱۶ را تصویب کرد تا افرادی را که ادعا می‌شود تروریست‌های خارجی هستند از این کشور اخراج کند.
اما دولت لهستان با این کار در حقیقت مسلمانان را هدف قرار دارد چرا که بر اساس این قانون اقدام به اخراج مهاجران مسلمان از این کشور کرد.
اما دولتمردان لهستانی غافل از این هستند که اخراج مهاجران مسلمان این کشور را امن‌تر نمی‌کند چرا که با این کار در حقیقت تهدیدهای خالی را کاملاً نادیده گرفته‌اند.
طبق قانون جنجالی ضد تروریسم لهستان در سال ۲۰۱۶ مقامات می‌توانند هر خارجی را که مظنون به دست داشتن در تروریسم یا جاسوسی است به‌سرعت از کشور اخراج کنند.
این قانون به آژانس امنیت داخلی لهستان اجازه می‌دهد تا به‌راحتی شهروندان خارجی به‌ویژه مهاجران مسلمان را مورد نظارت قرار دهد یا به‌عبارت‌دیگر از آن‌ها جاسوسی کند.
مقامات لهستان در مبارزه با تروریسم به‌ویژه بر مهاجران مسلمان متمرکزشده‌اند و تهدیدهای داخلی که دلیل اصلی تروریسم است را فراموش کرده‌اند.
این استراتژی علاوه برافزایش نگرانی در مورد نقض گسترده حقوق شهروندان در جای نادرستی هم به کار گرفته‌شده است.
در لهستان تاکنون حتی یک حمله تروریستی از سوی افراط‌گرایانی که خود را به اسلام نسبت داده‌اند مشاهده نشده است.
بااین‌وجود، دولت لهستان به رهبری حزب راست‌گرای قانون و عدالت (PiS) بر اساس شواهد مشکوک به‌طور فزاینده‌ای از قانون ضد تروریسم برای هدف قرار دادن مسلمانان استفاده کرده است.
حزب راست‌گرای قانون و عدالت که سخنان نفرت‌آمیز را عادی کرده و فضای خصمانه‌ای را برای مهاجران به‌ویژه مهاجران مسلمان در لهستان ایجاد کرده است، بدون توجه به حقوق بشر به آژانس امنیت داخلی لهستان اجازه داده است تا آزادانه افراد خارجی را که به‌زعم آن‌ها تروریست خارجی هستند مورد تعقیب قرار دهد، اما این سیاست لهستان را ایمن‌تر نمی‌کند و فقط سابقه حقوق بشر این کشور را بدتر می‌کند.
تعداد خارجی‌ها و مسلمانانی که به اتهام تروریسم و جاسوسی در معرض اخراج از لهستان قرارگرفته‌اند در حال افزایش است و این امر موجب نگرانی وکلای حقوق بشر لهستانی شده است.
«مالگورزاتا جازوینسکا»، وکیل «انجمن مداخلات حقوقی» که یک سازمان غیردولتی حقوق بشر در «ورشو» است دراین‌باره می‌گوید: لحظه‌ای که دادگاه دولتی دستور اخراج را صادر می‌کند این دستور باید فورا اجرا شود و این یک وضعیت بسیار خطرناک است.
وی افزود: این خطر به‌ویژه در مورد خارجی‌هایی است که ادعا می‌کنند پس از اخراج به دلایل امنیتی می‌توانند بازداشت، دستگیر و احتمالاً شکنجه شوند.
در بسیاری از موارد آژانس امنیت داخلی لهستان مهاجران مسلمان را تحت‌فشار قرار داده است تا از فعالیت‌های افرادی که نزدیک و یا هم سن و سال آن‌ها هستند گزارش دهند و اگر در این زمینه همکاری نکنند مأموران آن‌ها را تهدید به اخراج می‌کنند.
دشمنی با مسلمانان در لهستان نیز از زمانی آغاز شد که پدیده اسلام هراسی به‌واسطه تبلیغات منفی رسانه‌ها در غرب آغاز شد و شدت گرفت.
سال‌ها قبل از اینکه واژه اسلام هراسی به‌واسطه تبلیغات منفی دولت‌ها و رسانه‌های غربی خلق شود بسیاری از کشورهای اروپایی به دنبال همزیستی مسالمت‌آمیز در میان گروه‌های مختلف در یک جامعه بودند.
لهستان هم مانند بسیاری دیگر از کشورهای اروپایی در تلاش بود تا راه‌هایی برای ادغام و همزیستی مسالمت‌آمیز میان لهستانی‌ها و جامعه اسلامی در این کشور پیدا کند.
به دلیل خیل عظیم مهاجرت‌ها از سوریه، عراق و لیبی، جمعیت مسلمان در لهستان در حال رشد بود و محدودیت‌هایی که اکنون به دلیل اسلام هراسی، مسلمانان را احاطه کرده است، پیش‌ازاین وجود نداشت.
مقامات لهستان در آن زمان مجوز ساخت چندین مسجد در این کشور را صادر کردند. در «ورشو»، پایتخت لهستان، پروژه‌ای برای ساخت یک مرکز فرهنگی که در ابتدا مورد مخالفت گروه‌های کاتولیک رومی قرار گرفت، آغاز شد و درنهایت این مرکز باهدف ارتباط میان مسلمانان و دیگر اقشار جامعه لهستان ساخته شد.
همچنین، گروه‌های مسیحی لیبرال و یهودی، همبستگی خود را با مسلمانان برای داشتن حق انجام مناسک دینی‌شان، اعلام کردند؛ اما با رشد اسلام هراسی در اروپا، مسلمانان و مساجد لهستان هم مانند سایر کشورهای اروپایی هدف حملات اسلام هراسانه قرار گرفتند.
مهم آنکه حالا دیگر اسلام هراسی تبدیل به مشکلی است که به این سادگی‌ها از بین نمی‌رود و پیدا نکردن یک کلمه مثبت در مورد اسلام در رسانه‌های غربی شاهدی بر این ادعا است.
در بسیاری از رسانه‌های غربی اسلام به‌عنوان دشمن ارزش‌های لیبرال و در نزاع با هویت کشورهای اروپایی ترسیم می‌شود و مساجد، مکان‌هایی معرفی می‌شوند که در آن‌ها طرح‌های عملیات تروریستی ریخته می‌شود.
لهستان که زمانی پذیرای خیل عظیم مهاجران مسلمان بود حالا ازجمله کشورهایی است که به‌شدت از پذیرش مهاجران و پناه‌جویان به‌ویژه مسلمانان امتناع می‌کند.
شعله‌ور شدن آتش اسلام هراسی در لهستان درنهایت در سال ۲۰۱۷ میلادی منجر به این شد که مسجد و مرکز فرهنگی-اسلامی ورشو که با آن میل و رغبت ساخته شد هدف حمله از سوی گروه‌های اسلام هراس قرار بگیرد.
در روز ۲۶ نوامبر سال ۲۰۱۷ میلادی، گروهی از اسلام هراسان به مسجد و مرکز فرهنگی اسلامی در «ورشو»، پایتخت لهستان حمله کرده و شیشه‌های آن را شکستند. این حمله در بحبوحه افزایش احساسات ضد اسلامی در لهستان صورت گرفت.
بلافاصله پس‌ازاین حمله، «کاسیا نارکوویچ»، محقق اسلام هراسی در دانشگاه «یورک» انگلیس نسبت به افزایش اسلام هراسی در لهستان هشدار داد. نارکوویچ حمله به مسجد ورشو را از نشانه‌های بارز افزایش اسلام هراسی در لهستان دانست.
آنچه مسلم است این است که کشورهای اروپایی ازجمله لهستان که به‌جای تحقق وعده آزادی و برابری با احترام به حقوق مسلمانان راه ضربه زدن و سرکوب مسلمانان از طریق اسلام هراسی را در پیش‌گرفته‌اند، قدم در مسیر اشتباهی گذاشته‌اند که عواقب آن درنهایت گریبان گیر آن‌ها خواهد شد.


کد مطلب: 6988

آدرس مطلب: http://armageddon.ir/vdcc.4qea2bqo4la82.html

آرماگدون
  http://armageddon.ir