بن‌بست ظلمانی به انضمام رساله‌ی رجوم‌الشیاطین فی رد‌الملاعین

21 شهريور 1390 ساعت 1:12

کتاب حاضر برآن است که در ۲ بخش، این ۲ مقوله را بررسی کند. در بخش نخست که تحت عنوان "بن‌بست ظلمانی" قرار دارد، به مسأله­ی بهاییت و چگونگی زایش آن از بابیه می­پردازد.



بهائی­گری به عنوان یک جنبش اجتماعی در قرن ۱۳ هجری (۱۹ میلادی) در ایران پا به عرصه وجود گذاشت و به عنوان حرکتی علیه سنت­های دینی و اجتماعی حاکم بر جامعه به حیات خویش ادامه داد. این جنبش در کنار حکومت­های استعماری و در مقابل فرهنگ اصیل ملی - اسلامی قرار گرفت و به عنوان ابزار استعمارگران به کار رفت. از نظر اجتماعی، بروز این جنبش در ایران زمانی بود که پس از جنگ­های ایران و روس به علت افزایش تماس با فرهنگ اروپایی، نوگرایی، افکار بسیاری از متفکران و نیز عوام را به خود مشغول کرده و در نتیجه­ی مخالفت با سنت­های غلط استبداد شاهان، زمینه برای ظهور حرکت­های اجتماعی فراهم شده بود. در چنین شرایطی جنبش­های اصلاحی چندی در ایران شکل گرفتند و در این فضا برخی به فکر تغییر فرهنگ ملی حاکم و ایجاد نوآوری­های مذهبی افتادند. در نتیجه این طرز تفکر بود که فرقه­هایی چون شیخیه و بهائیه در کنار مکاتب سکولار در ایران ظاهر شدند و همواره در مقابل حرکت­های احیاگر سنت­های ملی - دینی ایستادند و حرکت­های سنت­شکن را تایید کردند.

به جهت ضرورت مطالعه جنبش­های مذهبی در ایران از جمله بهائیت و بابیت، کتاب حاضر برآن است که در ۲ بخش، این ۲ مقوله را بررسی کند. در بخش نخست که تحت عنوان "بن‌بست ظلمانی" قرار دارد، به مسأله­ی بهاییت و چگونگی زایش آن از بابیه می­پردازد. ضمن این که در اثنای بحث به رابطه­ی ۳ دولت استعماری روسیه، بریتانیا و امریکا که در طول تاریخ، پیوند عمیق و استواری با بهاییت داشته و هنوز هم دارد، می­پردازد. بخش دوم نیز خود شامل ۲ قسم می­باشد؛ قسم اول نگاهی گذرا به روند سیاسی شکل­گیری فرقه­ی بابی و بهایی دارد، قسم بعدی نیز گذری تاریخی- انتقادی بر اعتقادات این ۲ فرقه دارد. در این بخش نویسنده، مرحوم حبیب الله کاشانی، فصولی را در رد ادعای مهدویت باب آورده است. شایان ذکر است که این بخش از کتاب توسط آقای حسین رهنمایی و حسام سیروس تصحیح شده است.

امید است کتاب حاضر برای محققان و پژوهشگران و علاقمندان این حوزه مفید واقع شود.

علاقمندان در تهران می توانند کتاب بن‌بست ظلمانی به انضمام رساله‌ی رجوم‌الشیاطین فی رد‌الملاعین را از دفتر انتشارات نداء زیتون واقع در میدان انقلاب، خیابان کارگر شمالی، خیابان فرصت شیرازی، پلاک ۹ واحد ۶ دریافت کنند.

تلفن تماس:۳-۶۶۹۰۹۲۵۲
نمابر: ۶۶۹۰۹۲۵۴
همچنین علاقمندان در سایر شهرستانها می توانند این کتاب را از نمایندگی­های موسسه کتابشهر تهیه کنند.


کد مطلب: 86

آدرس مطلب: http://armageddon.ir/vdcjz.eouuqemffs.html

آرماگدون
  http://armageddon.ir