غربت قرآن
روزنامه جمهوری اسلامی , 7 اسفند 1390 ساعت 11:15
اهانت به قرآن كريم در پايگاه نظامي بگرام افغانستان كه در اختيار اشغالگران آمريكائي است، خشم مردم افغانستان را برانگيخته و واكنشهاي آنان عليه اين بيحرمتي، تاكنون 30 كشته و دهها زخمي برجاي گذاشته است.
ماجرا از اينجا آغاز شد كه هفته گذشته مقداري اوراق نيم سوخته قرآن كريم به همراه اشيائي كه معمولاً دور ريخته ميشوند.
براي بردن به محلي كه مخصوص اين اشياء است به خارج از پايگاه منتقل شدند. هنگامي كه خبر اين اقدام به گوش مردم رسيد، تظاهرات اعتراضي در كنار پايگاه آغاز شد و سپس اين تظاهرات به كابل و ساير شهرهاي افغانستان گسترش يافت.
در همان ۲۴ ساعت اول، فرمانده نظاميان آمريكائي مستقر در بگرام و وزير دفاع آمريكا به خاطر اين رويداد ابراز تأسف كردند و قول دادند درباره موضوع تحقيق نمايند.
نتيجه اوليه اين تحقيق اين بود كه مسئول فرهنگي پايگاه بگرام به دليل عدم آشنائي با متون عربي و عدم تشخيص اينكه اين اوراق، متعلق به قرآن است، دستور دور ريختن آنها را صادر كرده و اين اقدام از روي عمد صورت نگرفته است.
اين گزارش، نه تنها خشم مردم افغانستان را فرو ننشاند، بلكه آنها با حضور در نمازهاي جمعه ۵ اسفند در شهرهاي مختلف و استماع خطبههائي كه عموماً در محكوميت اقدام نظاميان آمريكائي بود، بار ديگر به خيابانها ريختند و تظاهرات ضد آمريكائي آنها به خاك و خون كشيده شد.
مردم افغانستان در تظاهرات روز جمعه، پرچم آمريكا را به آتش كشيدند و خواستار بازگشت نظاميان آمريكائي به كشورشان شدند.
شعله ورتر شدن خشم مردم افغانستان موجب شد باراك اوباما رئيسجمهور آمريكا نيز وارد عمل شود و با ارسال پيامي به حامد كرزي رئيسجمهور افغانستان، از وي بخواهد عذرخواهي او را به مردم كشورش ابلاغ كند و به آنها اطمينان بدهد كه در اين زمينه تحقيق خواهد شد.
دفتر رئيسجمهور افغانستان كه خبر دريافت پيام رئيسجمهور آمريكا توسط سفير اين كشور در كابل را منتشر كرده اين نكته را نيز افزوده كه اوباما گفته است اقدام نظاميان آمريكائي در پايگاه بگرام عمدي نبوده است.
توضيحات مقامات آمريكائي و عذرخواهيهاي آنها براي مردم افغانستان قانع كننده نبود و به همين دليل، اعتراضات و تظاهرات ادامه يافته و همچنان ادامه دارد. واكنش مردم افغانستان در برابر بيحرمتي به قرآن كريم، بيانگر نكات مهمي است كه لازم است به بعضي از آنها اشارهاي داشته باشيم.
اول آنكه اين واكنشها نشان دهنده ايمان و اعتقاد راسخ مردم افغانستان به اسلام و قرآن كريم و پاي بندي عملي آنها به مقدسات ديني است.
اينكه مشاهده اوراق نيم سوخته قرآن كريم در كنار اشياء دور ريختني، موجب چنان خشمي در مردم ميشود كه بدون سازمان دهي قبلي و كاملاً خودجوش به خيابانها ميريزند و اعتراض ميكنند، فقط ميتواند برخاسته از اعتقاد عميق آنها به مقدسات ديني باشد.
كاري كه مردم افغانستان انجام دادند، فقط يك اظهار تأسف نبود بلكه در عمل به صحنه آمدند و حتي در اين راه ۳۰ قرباني نيز دادند.
براي اين روحيه ديني بايد ارزش و اهميت زيادي قائل شد و به اين نكته بايد توجه نمود كه با تكيه بر همين ايمان قوي و اعتقاد عميق است كه ميتوان در برابر پيشرفتهترين سلاحهاي دشمنان ايستاد و آنها را به زانو در آورد.
دوم آنكه مردم افغانستان در جريان واكنش نشان دادن به اقدام نظاميان آمريكائي در بيحرمتي نسبت به قرآن كريم، ميزان نفرت خود از دولت آمريكا و عملكرد اشغالگران را نيز نشان دادند. آتش زدن پرچم آمريكا در شهرهاي مختلف افغانستان و اصرار بر اخراج نظاميان آمريكائي از افغانستان، كاملاً مشخص ميكند كه مردم افغانستان از حضور نظاميان آمريكائي در كشورشان بشدت ناراضي هستند و ادامه حضور آنها را تحمل نخواهند كرد.
اين، واقعيتي است كه خود دولتمردان آمريكائي نيز به آن پي بردهاند و عذرخواهيهاي پياپي آنها از مردم افغانستان به دليل نگرانيهائي است كه از اقدامات خشم آلود بعدي مردم اين كشور عليه نظاميان خود دارند. شرايط براي نظاميان آمريكائي در افغانستان بقدري منفي است كه مردم اين كشور به اندك بهانهاي به صحنه ميآيند و هر اقدامي كه بتوانند عليه آنها انجام ميدهند.
دولت آمريكا ۱۰ سال قبل كه افغانستان را به اشغال خود در آورد، وعدههاي پر آب و رنگي به مردم اين كشور داد و به آنها قول داد ظرف ۵ سال افغانستان را به ژاپن اين منطقه تبديل خواهد كرد، امنيت را به آن باز خواهد گرداند و از مواد مخدر و قاچاق و ساير مفاسد نيز در اين كشور خبري نخواهد بود.
اكنون كه ۱۰ سال از اشغال افغانستان توسط آمريكا گذشته، نه تنها هيچيك از وعدههاي دولتمردان آمريكائي محقق نشده بلكه ناامني، كشت مواد مخدر و ساير مشكلات افزايش يافته و علاوه بر اينها مردم افغانستان شاهد رشد مفاسد اخلاقي و حتي اهانت به مقدسات ديني نيز هستند. بنابر اين، طبيعي است كه وجود اين مردم، مالامال از نفرت نسبت به آمريكا باشد.
و سومين نكته اينست كه همبستگي امت اسلامي ايجاب ميكند مسلمانان ساير كشورها نيز با مردم افغانستان همراهي كنند و به محكوم كنندگان بيحرمتي به قرآن كريم بپيوندند. وحدت امت اسلامي را بايد در چنين موارد و مواقعي به ظهور رساند و از حالت شعاري خارج ساخت.
اين، يك سؤال مهم و اساسي است كه چرا تجمعات اعتراضي مردم افغانستان اين روزها با اقدام مشابه ساير ملتهاي مسلمان همراهي نشده و چرا دولتهاي كشورهاي مسلمان در اين زمينه واكنش نشان نداده اند؟
کد مطلب: 520
آدرس مطلب: http://armageddon.ir/vdcakwnm149nu.5k4.html
آرماگدون
http://armageddon.ir