کنفرانس اسلام هراسی لندن؛ تاکید شرکت کنندگان برلزوم وحدت مسلمانان
ایرنا , 19 آذر 1396 ساعت 18:27
شرکتکنندگان در چهارمین کنفرانس سالانه اسلام هراسی در لندن، نسبت به روند رو به رشد فضای تنفر علیه مسلمانان و خیزش جریانات دست راستی ابراز نگرانی کرده و برلزوم همگرایی و وحدت بیشتر جامعه مسلمانان در انگلیس تأکید کردند.
به گزارش «آرماگدون» ، در این کنفرانس که روز یکشنبه از سوی کمیسیون حقوق بشر اسلامی انگلیس تحت عنوان 'خیزش بومیگرایی' در لندن برگزار شد، اندیشمندان، صاحبنظران حوزه سیاست، فعالان مدنی و اصحاب رسانه به بررسی علل و ابعاد افزایش اسلام هراسی در انگلیس و برخی کشورهای اروپایی پرداختند.
«آرزو میرعلی» عضو ارشد کمیسیون حقوق بشر اسلامی انگلیس طی اظهاراتی روند شکلگیری اسلام هراسی در این کشور را مورد بررسی قرارداد و سیاستمداران انگلیس را به ایجاد فضای تنفر علیه مسلمانان متهم کرد.
وی پیشنهاد انگلیس مبنی بر پیوستن و افزایش تعامل مسلمانان با جامعه، بهعنوان راهکاری برای شکستن فضای ضد اسلامی را غیر سودمند توصیف کرد و بیان داشت که تاریخ چنین راهکاری با توجه به تجربهی بد سالهای گذشته منقضی شده است.
خانم میرعلی، تنها کلید موفقیت مسلمانان را در انگلیس وحدت با یکدیگر و ایستادگی و مقاومت برابر جریانات ضد اسلامی توصیف کرد.
«فیل میلر» روزنامهنگار انگلیسی نیز طی اظهاراتی در کنفرانس، سیاستهای سختگیرانه دولت این کشور علیه مهاجران را مورد توجه قرارداد و یادآور شد که از زمان روی کار آمدن دولت محافظهکار، آمار افرادی که در مراکز نگهداری مهاجران به سر میبرند، افزایش چشمگیری داشته است.
وی اظهار داشت: در اوایل دهه ۹۰ میلادی بهطور میانگین یکصد مهاجر در بازداشت به سر میبردند، اما اکنون بیش از سه هزار نفر در مراکز مهاجرتی بازداشت هستند که این مساله مؤید نگاه منفی و تنفرآمیز دولت انگلیس نسبت به اتباع خارجی است.
این خبرنگار انگلیسی همچنین تعلل در اسکان بهموقع ساکنان برج سوخته گرنفل که عمدتاً از اتباع کشورهای مسلمان هستند را در کنار افزایش آمار اخراج مهاجران از سوی دولت این کشور قرار داد و نتیجه گرفت که افزایش فضای اسلام هراسی، انعکاس مستقیم سیاستهای بیگانه هراسی دولت «ترزا می» به شمار میرود.
دکتر 'مارتین دکونینگ' استاد مردمشناسی دانشگاه آمستردام نیز در این کنفرانس به ارزیابی سیاستهای 'سازمانیافته' غرب علیه مسلمانان پرداخت و افزایش خشونت علیه مسلمانان را نتیجه سیاستهای یادشده توصیف کرد.
وی 'سکوت تحمیلی' مسلمانان در جوامع غربی را از دیگر پیامدهای اسلام هراسی برشمرد و گفت: مسلمانان واهمه دارند که به طور علنی تروریسم را محکوم کنند، چراکه از نگاه جوامع غربی تروریسم و اسلام به یکدیگر پیوند خورده و این اقدام منجر به افزایش اسلام هراسی خواهد شد.
مسعود شجره رئیس کمیسیون حقوق بشر اسلامی انگلیس در حاشیه این کنفرانس، در گفتوگو با ایرنا، ریشه اسلام هراسی را در گسترش فضای تنفر در غرب توصیف کرد و گفت: سیاستمداران، رسانهها و شخصیتهای بر طبل گفتمان اسلام هراسی میکوبند و این مساله منجر به گسترش فضای تنفر در جامعه علیه مسلمانان شده است. در چنین فضایی است که فردی مانند ترامپ رئیسجمهوری آمریکا میشود و علناً علیه مسلمانان جبهه میگیرد؛ بنابراین بایستی با این فضا مقابله کنیم.
شجره افزود: بایستی قوانینی که مسلمانان را در غرب هدف قرار میدهد، اصلاح شود. متأسفانه شاهد هستیم که رسانهها و سیاستمداران مسلمانان را متهم میکنند و بهسادگی از زیر مسئولیت آن شانه خالی میکنند.
وی هشدار داد: سیاستمداران غربی بایستی آگاه باشند که افزایش فضای تنفر و بیگانه هراسی در کشور درنهایت منجر به نسلکشی و پاکسازی قومی خواهد شد و زمانی که چنین اتفاقی رخ دهد هیچکس برنده نیست. بایستی به آنها بفهمانیم که هنوز در شرایطی قرار داریم که میتوانیم اوضاع را از شرایط باخت - باخت به برد-برد تغییر و جامعه را به سمت همزیستی مسالمتآمیز سوق دهیم.
این فعال مدنی در بخش دیگری از اظهارات خود، داعش را عامل غرب توصیف کرد و گفت: آنها از این گروه تکفیری استفاده کردند تا وجهه وقیحی از اسلام را نمایش دهند، مبنی بر اینکه اسلام و غرب با یکدیگر در تقابل هستند. اما واقعیت است که داعش دستنشانده خود آنها است. این گروه تکفیری بیشتر از آنکه با غیرمسلمانان بجنگد، مسلمانان را قتلعام کرد، جهان اسلام را گرفتار خود کرد و از سوی دیگر به غرب بهانه داد تا با اسلام مقابله کند.
شجره تصریح کرد: اکنون شاهد شکست داعش هستیم اما این پایان مشکل نیست و غرب بهانه دیگری پیدا خواهد کرد تا به سیاستهای خود برای سرکوب مسلمانان ادامه دهد.
کد مطلب: 6248
آدرس مطلب: http://armageddon.ir/vdcb.ab0urhb5wiupr.html
آرماگدون
http://armageddon.ir