دولت مالزی و طرح شیعه‌هراسی در شرق آسیا

18 دی 1392 ساعت 10:58

تصمیم مقامات دولتی مالزی بر ایجاد پلیس مقابله با شیعیان در این كشور، اظهارات ضدشیعی مقامات بلندپایه و رونمایی از كتاب ضدشیعه توسط وزیر امور اسلامی مالزی و توزیع آن در مساجد این كشور، چه مفهومی جز ایجاد شرایط ظالمانه در حق شیعیان مالزی به همراه دارد؟


به گزارش «آرماگدون» ، اوضاع جهان اسلام این روزها با دخالت‌های نامیمون مفتیان فتنه در شرایط نابسامانی به سر می‌برد. هر جا كه اقلیت شیعه در گوشه‌ای از جهان می‌بینی، یا شمشیر تكفیر از سوی افراطیون بر سر آنان فرود می‌آید و یا چماق سركوب از سوی دولت‌ها بالای سر آنان قرار گرفته است.
شیعیان در كشورهای اسلامی با طلوع بهار عربی امیدهای زیادی در خود زنده كردند و تصور داشتند با سقوط رژیم‌های خودكامه و روی كار آمدن دولت‌های دموكراتیك، حقوق بدیهی و پیش پا افتاده آنان مانند سایر اقلیت‌های مذهبی و دینی به رسمیت شناخته خواهد شد و خواهند توانست در چارچوب قوانین جدید، از داشتن عبادتگاه مخصوص (مسجد شیعیان) برخوردار شوند و در آن به عبادت‌های خود بپردازند.
بوق‌های تبلیغاتی وهابی با آغاز فروپاشی رژیم‌های خودكامه عرب، علیه شیعیان در این كشورها آغاز به كار كرد و كار به آنجا رسید (برای مثال) كه سلفی‌های مصر در سالروز ودلات امام زمان(عج) شیخ حسن شحاته (روحانی شیعه) و چند تن از یارانش را در كوچه و خیابان‌های یكی از شهرهای مصر به طرز فجیعی كشتند و رژیم حاكم آن وقت (مرسی و حكومت اخوان‌المسلمین) هیچ عكس‌العمل جدی برای برخورد با آمرین و قاتلین از خود نشان نداد.
آنچه برای نمونه در مصر در خصوص شیعیان اتفاق افتاد، زهرچشمی بود از سوی تكفیری‌ها تا شیعیان آن كشور و دیگر كشورهای اسلامی نسبت به انجام هرگونه مراسم مذهبی تجدیدنظر كنند و نه تنها این مراسم را در اماكن مذهبی برگراز نكنند بلكه نسبت به برگزار كردن آن در خفا نیز تجدیدنظر كنند.
این روزها در میان شیعیان كشورهای اسلامی، شیعیان شرق آسیا بویژه شیعیان مالزی در شرایط نابسامان و اختناق بی‌سابقه‌ای به سر می‌برند. شیعه‌هراسی در این كشور شكل دولتی به خود گرفته واین پروژه توسط مقامات عالی این كشور در حال اجراست.
مقامات دولتی مالزی پس از مشاهده تحولات خاورمیانه و سقوط دیكتاتورهای منطقه، دایره محدودیت‌ها علیه شیعیان این كشور را تنگ‌تر كرده وشرایط به گونه‌ای شد كه همزمان با فروپاشی رژیم‌های خودكامه عرب در منطقه، به حوزه امام رضا(ع) در سلانگور (عاشورای ۱۴۳۲هـ - ۱۳۸۹ش) حمله شد تا شیعیان تحت تاثیر انقلاب‌های منطقه، دست به اقدام مشابه در مالزی نزنند.
در موضع‌گیری‌های مقامات دولتی مالزی در خصوص شیعیان این كشور، ‌اظهارات آقای "جمیل خیر بهارم" وزیر امور اسلامی بسیار شگفت‌آور است. او اعلام می‌كند كه مالزی به تعالیم شیعه در دیگر كشورها احترام می‌گذارد، اما نه در مالزی. او در جایی دیگر می‌گوید كه شیعیان تهدیدی برای مسلمانان هستند، گویی این وزیر نمی‌داند كه شیعیان جزیی از پیكره بزرگ امت اسلامی هستند و مذهب تشیع توسط "شورای همكاری اسلامی" مانند سایر مذاهب دیگر اسلامی به رسمیت شناخته شده و به تأیید علمای كشورهای عضو این شورا درآمده است و هیچ كس حق ندارد فتوای تكفیر در حق پیروان این مذاهب را صادر كند.
از سوی دیگر اظهارات تند ماهاتیر محمد نخست‌وزیر اسبق مالزی در خصوص تشیع و شیعیان و نیز عامل تفرقه دانستن مذهب تشیع از سوی وی، یكی از خطرناك‌ترین اظهاراتی است كه توسط این چهره برجسته سیاسی در این كشور بیان شده است.
او به این اظهارات اكتفا نكرده بلكه می‌افزاید: تعالیم شیعه نباید در مالزی اجرا شود. وجود همزمان شیعه و سنی در یك كشور تهدید بزرگی برای صلح و آرامش و همچنین از هم پاشیدن اجماع مسلمانان داخل آن كشور است. ماهاتیر محمد در پایان می‌گوید: ما مایل نیستیم این مذهب را در كشورمان ببینیم.
دولت مالزی با اتخاذ سیاست‌های دوگانه در برخورد با شیعیان این كشور، روز به روز عرصه را بر آنان تنگ‌تر می‌كند، این در حالی است كه اقلیت سیك‌ها، شینتوها، پیروان ادیان آسمانی و حتی بت‌پرست‌ها با آزادی كامل مشغول زندگی وعبادت‌های خود در این كشور هستند.
در این میان موسسه توسعه اسلامی مالزی (جاكیم) در تازه‌ترین اقدام ضدشیعی خود بنا دارد با كمك دیگر انجمن‌ها و مؤسسات دولتی، اجرایی كردن قانون برخورد با شیعیان این كشور و تحت نظارت قرار دادن ۱۵۰۰ فعال شیعه مالزی را عملی نماید.
تصمیم مقامات دولتی مالزی بر ایجاد پلیس مقابله با شیعیان در این كشور، اظهارات ضدشیعی مقامات بلندپایه و رونمایی از كتاب ضدشیعه توسط وزیر امور اسلامی مالزی و توزیع آن در مساجد این كشور، چه مفهومی جز ایجاد شرایط ظالمانه در حق شیعیان مالزی به همراه دارد؟ ادامه كوركورانه این روند به طور یقین منجر به ظهور نوعی طالبانیسم در مالزی می‌شود كه گریبانگیر دولت و مسلمانان این كشور خواهد شد.

* * *
شرایط نابسامان شیعیان مالزی و تلاش مقامات دولتی و چهره‌های برجسته سیاسی این كشور برای دنبال كردن طرح شیعه‌هراسی در شرق آسیا و ایجاد محدودیت‌های بیشتر علیه شیعیان این كشور، بخش بین‌الملل روزنامه جمهوری اسلامی را بر آن داشت تا مصاحبه‌ای با سفیر مالزی در تهران تدارك ببیند.
خبرنگار این بخش پس از چندین بار تلاش برای برقراری ارتباط با سفیر این كشور، تنها موفق به صحبت با منشی و دبیر اول سفارت شد و پس از پیگیری‌های متعدد، تلاش برای انجام این مصاحبه بی‌نتیجه ماند.
تلاش روزنامه جمهوری اسلامی برای انجام مصاحبه با سفیر مالزی در تهران قرار بود با هدف تلطیف اوضاع پیش آمده میان مقامات دولت مالزی و شیعیان این كشور صورت بگیرد كه انتظار می‌رفت با استقبال سفارت مالزی روبرو شود، اما متأسفانه به دلیل بهانه‌های مختلف دفتر سفیر، انجام این گفت‌وگو میسر نشد.

سید محمود جوادی / روزنامه جمهوری اسلامی


کد مطلب: 2199

آدرس مطلب: http://armageddon.ir/vdcc.oqia2bqsola82.html

آرماگدون
  http://armageddon.ir