قدرت جاسوسي اسرائيل؛ از توهم تا واقعيت

چشم صهيون

شماره 237 هفته نامه پنجره , 10 خرداد 1394 ساعت 13:05

مولف : علی صابونچی

جاسوسي از ديرباز در زمان صلح و جنگ نقش مهمي در زندگي بشر ايفا كرده است و سابقه آن به قدمت تاريخ بازمي‎گردد. معروف است كه جاسوسي، دومين پيشه قديمي جهان است. جاسوسي نه تنها در زمان جنگ، بلكه در زمان صلح نيز براي اقتصاد، سياست خارجي و روابط بين‎المللي‎ كشور‎ها مهم و محوري است و به‎صورت سازمانيافته از ابتداي شكل‎گيري دولت‎‎ها و برقراري روابط بين آن‎ها پديد آمده است.


جاسوسي از ديرباز در زمان صلح و جنگ نقش مهمي در زندگي بشر ايفا كرده است و سابقه آن به قدمت تاريخ بازمي‎گردد. معروف است كه جاسوسي، دومين پيشه قديمي جهان است. جاسوسي نه تنها در زمان جنگ، بلكه در زمان صلح نيز براي اقتصاد، سياست خارجي و روابط بين‎المللي‎ كشور‎ها مهم و محوري است و به‎صورت سازمانيافته از ابتداي شكل‎گيري دولت‎‎ها و برقراري روابط بين آن‎ها پديد آمده است.
هر كس فن جاسوسي را بهتر بشناسد و به‎طور موثر و بههنگام از آن بهره‎گيري كند، موفقيت و برتري خود را نسبت به حريف تضمين كرده است. با گذشت زمان اهميت و نقش اين فن در فروپاشي، تثبيت و برتري دولت‎‎ها و شركت‎‎ها نسبت به يكديگر نمايان‎تر شده است. امروزه ديگر نقش سازمان جاسوسي قدرت‎‎هاي عضو دائم شوراي امنيت در عمليات‎‎هاي پنهان منجر به كودتا و روي كار آمدن دولت‎‎هاي دستنشانده غيرقابل انكار نيست. در اين ‎خصوص مي‎توان به كودتاي ۲۸ مرداد سال ۱۳۳۲ در ايران توسط سازمان سيا و آموزش شركت‎كنندگان در قيام سال ۱۹۵۶ ميلادي مجارستان توسط سرويس جاسوسي انگلستان اشاره كرد.

موساد، سازمان جاسوسي اسرائيل
موساد نام سازمان اطلاعات خارجي رژيم صهيونيستي است كه مهم‎ترين وظيفه آن جمع‎آوري اطلاعات و خنثي‎سازي فعاليت‎‎هاي بهاصطلاح تروريستي عليه اين رژيم است. بلافاصله پس از شكل‎گيري رژيم صهيونيستي، ديويد بن گوريون، نخستين نخست‎وزير اين رژيم، نظر خود را درباره ايجاد چارچوب‎‎هايي براي سازمان‎ها و نهاد‎هاي اطلاعاتي ابراز داشت كه پيش از شكل‎گيري رژيم صهيونيستي فعال بودند. در هفت ژوئن سال ۱۹۴۸ بن گوريون با دو نفر ملاقات كرد؛ رابين شيلواخ (يكي از اعضاي بخش سياسي آژانس يهود) و ايسر بئري (ايسر بيرنتسوايگ، ملقب به ايسر بزرگ) كه رئيس سازمان شاي بود. نتيجه اوليه اين ملاقات تعيين چارچوب‎‎هاي اطلاعاتي رژيم صهيونيستي بود كه سرانجام موجب شد هاگانا يا همان سازمان شبه‎ نظامي يهودي وفادار به ايدئولوژي صهيونيسم تشكيل شود كه در ابتدا دفتر اطلاعات يا «شاي» نام گرفت.
سازمان اطلاعات و جاسوسي رژيم صهيونيستي تا سال ۱۹۵۱ اين نام را بر خود داشت تا اينكه در اين سال براي اولين‎بار به‎صورت رسمي اعلام موجوديت كرد و موساد ناميده ‎شد. ديويد بن گوريون، نخست‎وزير وقت رژيم صهيونيستي، هدف از تاسيس اين سازمان را اين‎گونه اعلام كرد: «براي ما كه از ابتداي تاسيس تحت فشار دشمنان خود قرار داريم، اطلاعات به‎عنوان خط مقدم دفاع ضروري است و ما بايد بهخوبي بياموزيم و بدانيم كه در اطرافمان چه مي‎گذرد».
رژيم صهيونيستي ماموريت گردآوري، تجزيه و تحليل اطلاعات و انجام عمليات‎‎هاي مخفيانه ويژه در خارج از سرزمين‎‎هاي اشغالي را بر عهده موساد گذاشت. موساد يك سازمان سراسري است، به اين معنا كه دستورات خود را از رهبران رژيم صهيونيستي مي‎گيرد و هدف فعاليت‎‎هاي آن پاسخگويي به نياز‎هاي متغير اطلاعاتي و عملياتي اين رژيم است. هويت مديران بلندپايه بخش‎‎هاي داخلي موساد معمولا جزو اسرار رژيم صهيونيستي تلقي مي‎شود. اما هويت روساي موساد همواره اعلام مي‎شود. هماكنون (از سپتامبر سال ۲۰۰۲) رياست سازمان اطلاعات و جاسوسي رژيم صهيونيستي (موساد) بر عهده مائير داگان است.

برخي از عمليات‎‎‎هاي صورت گرفته توسط موساد
ربودن و انتقال مخفيانه مردخاي وانونو در كشور ايتاليا توسط كماندو‎هاي ويژه موساد در سال ۱۹۸۶ به‎دليل افشاي اطلاعات محرمانه رژيم صهيونيستي مبني بر ساخت بمب اتمي در نيروگاه اتمي ديمونا.
ترور شيخ احمد ياسين، رهبر معنوي سازمان حماس در تاريخ ۲۲ مارس سال ۲۰۰۴.
ترور عبدالعزيز رنتيسي، رهبر جديد سازمان حماس به‎همراه دو تن از همراهانش، در تروري ديگر و كمتر از يك ماه بعد از ترور شيخ احمد ياسين. در اين ترور عده‎اي نيز زخمي شدند.
بمب‎گذاري در خودروي عزالدين شيخ خليل (عضو بلندپايه حماس) در ماه سپتامبر سال ۲۰۰۴، در شهر دمشق در كشور سوريه كه منجر به شهادت وي و زخمي شدن سه تن ديگر شد.
ترور محمود المبحوح از رهبران جنبش حماس در دوبي.
از ديگر جناياتي كه موساد متهم به دخالت در آن است، بايد به ترور دانشمندان هسته‎اي ايران اشاره كرد كه مهم‎ترين هدف در پس اين اقدامات، بازداشتن دولت و ملت ايران از مسير پيشرفت در حوزه‎‎هاي علمي به‎ويژه فنآوري هسته‎اي است و اين واقعيتي است كه غرب و رژيم صهيونيستي نيز به آن اذعان دارند.

قدرت امنيتي رژيم صيونيستي، اقتدار يا توهم؟

رژيم صهيونيستي از ابتدا تا‎كنون در كنار مظلومنمايي خود سعي در القاي اين باور دارد كه اين رژيم در زمينه‎‎هاي مختلف نظامي، سياسي، اقتصادي و عليالخصوص اطلاعاتي و امنيتي يكي از قدرت‎هاي برتر جهاني است. در جنگ رواني ايجاد ترس از رويارويي با يك قدرت برتر مي‎تواند عامل پيشگيري از خيلي از اتفاقات باشد كه در عمل نتيجه‎اي خلاف باور همه را به‎همراه داشته باشد و اين يكي از كار‎هايي است كه مي‎توان گفت رژيم صهيونيستي در انجام آن استاد است.
بر همين اساس هر از چندگاهي اخباري شنيده مي‎شود از فلان عمليات اطلاعاتي موساد در فلان كشور و يا خبري مبني بر لو رفتن پروژه جاسوسي موساد در سطوح عاليه يكي از كشور‎ها و... . به‎عنوان مثال مي‎توان به خبري اشاره كرد كه چندي است در سايت‎ها و رسانه‎‎هاي جريان اپوزيسيون و ضد‎انقلاب به آن پرداخته مي‎شود كه از صدر تا ذيل خبر به هيچ مستندي اشاره نشده و در آن فقط به شنيده‎ها از افراد ناشناس و غيرقابل دسترس استناد شده، كه مثلا يك مسئول عاليرتبه ميز اسرائيل، در دستگاه امنيتي خود جاسوس اسرائيل بوده و اعدام شده است و يا قرار است اعدام شود و يا شبكه‎اي از جاسوسان اسرائيل كه در سطوح عاليه نفوذ كرده‎اند شناسايي شدند و... . خبري كه شنونده در برخورد اول به‎جاي تامل در راست يا دروغ بودن آن و يا باليدن بر قدرت امنيتي كشور در شناسايي جاسوسان، به اين فكر مي‎افتد كه ما چگونه مي‎خواهيم با رژيم صهيونيستي مقابله كنيم كه جاسوسان آن تا اين حد نفوذ كرده‎اند؟ شايد تا همين چند سال پيش از هركس درباره قدرت نظامي در منطقه سوال مي‎كرديم، اسرائيل را به‎عنوان يكي از گزينه‎‎هاي مطرح و اصلي نام مي‎بردند. شكست دولت‎هاي عربي در نبرد با رژيم صهيونيستي در سال‎هاي ابتدايي تشكيل اين رژيم، باعث به‎وجود آمدن افسانه‎اي به نام شكستناپذيري ارتش اسرائيل در جهان شد. افسانه‎اي كه پس از پيروزي حزب‎الله لبنان در نبرد ۳۳ روزه سال ۲۰۰۶ در هم شكست. اتفاقي كه سال‎هاي بعد از آن با مقاومت مردم فلسطين در سال ۲۰۰۸ و ۲۰۱۴ تكميل شد


کد مطلب: 3586

آدرس مطلب: http://armageddon.ir/vdcd.j0s2yt0k9a26y.html

آرماگدون
  http://armageddon.ir