فتوای آرامش بخش....
4 خرداد 1391 ساعت 10:53
مولف : مهدی تیماجی
صراحت رهبر انقلاب مبنی بر حرام بودن ساخت و استفاده از سلاح هسته ای نشانه صداقت هسته ای ایران و نیز بیانگر نگاه صلح طلبانه نظام جمهوری اسلامی ایران است که برگرفته از فقه پویای شیعه است.
از همسایگان ایران در منطقه گرفته تا دیپلمات های گروه ۵+۱ همگی در تلاش هستند تا به هر شکل ممکن پس از یک دهه پرونده هسته ای ایران را به نتیجه برسانند و غرب این بار با جدیت بیشتری پای میز مذاکره با ایران نشسته است.
غرب که در چند وقت اخیر با چالش های فراوانی خصوصا در حوزه اقتصاد و انرژی دست به گریبان بوده است امیدوار است تابا باز شدن گره مذاکرات پرونده هسته ای ایران بتواند بخشی از مشکلات خود را برطرف نماید.
گروه۵+۱ جدی تر از گذشته پیگیر پرونده هسته ای ایران می باشدو به نظر می رسد غرب حاضر شده است که از مواضع قبلی خود کمی عقب نشینی کند تا روند مذاکرات زودتر به نتیجه برسد.
اما آنچه در دور جدید مذاکرات ایران و غرب فضای نشست هارا تحت تاثیر خود قرارداده فتوای رهبر انقلاب درمورد سلاح های هسته ای است که در مذاکرات و گپ های رسمی و غیر رسمی بین دیپلمات ها به ان اشاره می کنندو تبدیل به گفتمان هسته ای ایران در برخورد با غرب شده است.
البته هرچند جمهوری اسلامی در دوران دفاع مقدس و پس از آن بارها اعلام کرده است که با استفاده و نگه داری سلاح های هسته ای و کشتار جمعی مخالف است و آن را بعنوان یک راهبرد خدشه ناپذیر در دکترین دفاعی خود قرارداده است.
ولی صراحت رهبر انقلاب مبنی بر حرام بودن ساخت و استفاده از سلاح هسته ای نشانه صداقت هسته ای ایران و نیز بیانگر نگاه صلح طلبانه نظام جمهوری اسلامی ایران است که برگرفته از فقه پویای شیعه است.
هرجند این فتوا در داخل کشور بطور جدی مورد بررسی قرار نگرفت اما در فضای بین الملل اثرگذار بوده است بطوریکه اردغان نخست وزیر ترکیه در دیداربا هیلاری کیلینتون وزیر امورخارجه امریکا لزوم باور بیانات رهبر انقلاب درباره حرام بودن سلاح هسته ای را به او گوش زد می کند.
حال به نظر می رسد اگر غرب شناختی صحیح از ساختار و جایگاه ولی فقیه در حکومت اسلامی داشته باشد ،باید از پتانسیل این فتوا بیشترین استفاده را ببرد.
بررسی فتوای مورد اشاره از ابعاد مختلفی قابل بررسی است، در وهله نخست فتوای فوق از یک مبنای منطقی و عقلی مستدلی برخوردار است که ریشه در آموزه های فقهی و اعتقادی اسلام دارد.
دین اسلام که برای جامعه انسانی پیام آور صلح و امنیت است و صراحتا در قران به این موضوع اشاره می کند:
" اسلام دین صلح و رحمت است" (بقره آیه ۲۰۸) و به هیچ عنوان اجازه نمی دهد که بخاطر قدرت طلبی امنیت و آرامش جامعه بشری زا به خطر بیندازد.
هرچند در سایر دستورات اسلامی نیز شاهد این مدعا هستیم که حفظ جان انسانها دغدغه اصلی اسلام است بطوریکه احکام جنگ از نگاه پیامبر اکرم (صلی الله) شاهد آن هستیم که ایشان حتی ریختن سم در آبشخور های عمومی را نیز ممنوع اعلام کرده و دقت می کنند تا میدان جنگ را در مناطقی که افراد غیر نظامی در آن زندگی می کنند از هم جدا کنند. که تاکیدی بر حفظ ارزش های انسانی می باشد.
و این در صورتی که ادیان دیگر دستورات عجیب و خشنی در حوزه مسائل نظامی دارند بطوریکه یهودیان در کتاب خود صراحتا اعلام می کنند: " وقتی به شهری وارد شدید ، فراموش نکنید که باید ساکنین آن را با لبه تیغ به قتل رسانید آنها را ریشه کن نمایید،خون شان را هدر دهید ،هرچه در آن جا یافتید نابود کنید و حتی حیوانات را زنده نگذارید"
از سوی دیگر فتوای مورد اشاره دلیلی بر حقانیت ایران اسلامی است که در نظام بین الملل اورا نماد مذهب و حکومت شیعه می دانند؛ فرهنگی که بواسطه تبلیغات رسانه های غربی درچارچوب پروژه اسلام هراسی برنامه های هسته ای ؛ایران را تهدیدی برای امنیت جهان تلقی می کنند و از سوی دیگر سوء تفاهماتی که غرب از جانب افراطی گری های فرق و گروهای اسلامی همچون وهابیت و طالبان در ذهن خود ثبت کرده است باعث شده تا نگاهی وحشت آور به جامعه مسلمانان داشته باشد.
وفتوای مقام معظم رهبری تیر خلاصی است به همه این جوسازی ها ی غیر واقع که برعلیه ملت ایران و فرهنگ شیعه که در جهان به راه انداخته اند.
کد مطلب: 703
آدرس مطلب: http://armageddon.ir/vdcd2s056yt0z.a2y.html
آرماگدون
http://armageddon.ir