گروه کوچکی از والدین در ایالت «فلوریدا»ی آمریکا در حال تلاش برای ممنوع کردن دو کتاب کمکدرسی کودکان هستند، زیرا به اعتقاد آنها این کتابها خواندن قرآن را ترویج میکنند.
به گزارش «آرماگدون» ، به نقل از روزنامه گاردین، نظرسنجیهایی از سوی این افراد برای ممنوع کردن دو کتاب کمکدرسی «مدرسه مخفی نسرین» و «کتابدار بصره» انجام شده است.
این والدین ادعا میکنند که دو کتاب مزبور ضمن تبلیغ یک دین دیگر، برای کودکان بسیار خشن هستند.
این در حالی است که در حقیقت هیچ کدام از این کتابها در مورد دین نیستند و گروههای آموزشی تأکید کردهاند که این کتابها برای گروه سنی کودک قابل قبول هستند.
کریستین جنکینز، استادیار دانشگاه ایلینوی آمریکا که در زمینه ادبیات کودکان تحقیق میکند از تقاضای برخی والدین برای ممنوعشدن این کتابها ابراز شگفتی کرد.
جنکینز گفت: آنها به خوبی میدانند که نمیتوان کودکان را از هر نوع تصویر خشونت دور نگه داشت. این کتاب یک دیدگاه متفکرانه از دوران جنگ داده و نشان میدهد که جنگ چه بلایی بر سر یک شهر میآورد و چه تأثیراتی دارد.
هر دوی این کتابها بر مبنای داستانهای واقعی است و توسط «جینت وینتر» نوشته و تصویرگری شده است.
کتابدار بصره، با الهام از داستانی که در سال ۲۰۰۳ در نیویورک تایمز به چاپ رسید، نوشته شده که در آن یک زن عراقی بخشی از کتابخانه بصره را پیش از آن که در حمله نیروهای انگلیسی به این شهر در آتش بسوزد، نجات داد.
مدرسه مخفی نسرین، نیز در مورد یک دختر نوجوان افغان است که از سوی مادربزرگش به یک مدرسه مخفی ویژه دختران فرستاده میشود. این کتاب شرایط افغانستان را برای کودکان قابل تصور میکند.
معترضان به این کتابها بدون این که از متن آنها تصوری داشته باشند میگویند اگر ما نمیتوانیم ستایش مسیح را در کتابهای مدرسه داشته باشیم چطور ترویج خواندن قرآن و ستایش محمد[ص] در کتابها وجود دارد.
برخی دیگر نیز نسبت به خشونت و نامناسب بودن بحث جنگ در کتابها اعتراض دارند در حالی که بعضی از والدین همین دانشآموزان در تجاوزات آمریکا به این دو کشور- عراق و افغانستان- حضور داشتهاند.
در سال ۲۰۱۳ میلادی نیز گروهی از والدین کودکان مدرسهای در نیویورک تلاش ناکامی را برای ممنوعیت این کتابها انجام داده بودند.