نشریه فرانسوی شارلی ابدو که در ماه ژانویه پس از انتشار کاریکاتور موهن به پیامبر اسلام(ص) هدف حمله مسلحانه از یک انجمن آمریکایی جایزه شجاعت آزادی بیان گرفت.
به گزارش «آرماگدون» ، انجمن قلم آمریکا پس از یک هفته بحث و بررسی سرانجام جایزه به اصطلاح آزادی بیان خود را به نشریه فرانسوی شارلی اِبدو اهداء کرد.
نمایندگان شارلی ابدو نیز شامگاه سه شنبه جایزه خود را در میان تشویق حضار دریافت کردند.
«ژرار بیار» سردبیر شارلی ابدو گفت: دریافت این جایزه را مایه افتخار میداند و در سخنرانی خود از کسانی که این نشریه را حمایت کردهاند، تشکر کرد.
همزمان با اهدای جایزه در حضور سلمان رشدی، نیل گیمن به همراه صدها ویراستار و نویسنده دیگر از دنیای نشر، تدابیر امنیتی در اطراف محل برگزاری مراسم در موزه تاریخ طبیعی آمریکا در نیویورک، تشدید شد.
«مایکل اونداتجه» Michael Ondaatje، «پیتر کری» Peter Carey و چهار نویسنده دیگر در اعتراض به تصاویر اهانت آمیز شارلی ابدو به اسلام و مسلمانان، محل برگزاری مراسم را ترک کردند.
درهمین حال پایگاه خبری اینترسپت روز جمعه اسامی ۱۴۵ نفر از کسانی که به دلیل مخالفت با هتاکیهای شارلیابدو به مذاهب مختلف با اعطای این جایزه مخالفت کردهاند را منتشر کرده و نوشته این خلاف آن چیزی است که رسانههای غربی ادعا کردهاند.
رسانههای غربی پیش از این اعلام کرده بودند تنها ۶ نویسنده عضو انجمن قلم آمریکا از حضور در مراسم اعطای جایزه آزادی بیان به نشریه فرانسوی شارلیابدو انصراف دادهاند.
در بیانیهای که به امضای این نویسندگان در آمده نوشته شده است: «برای بخشی از جمعیت فرانسه که به حاشیه رانده شده، گرفتار و قربانی شده است و جمعیتی که تحت تأثیر میراث استعماری فرانسه قرار گرفته و درصد بالایی از مسلمانان معتقد را شامل میشود کارتونهای شارلیابدو از پیامبر اسلام (ص) را بایستی اقدامی دانست که هدف آن تنها ایجاد رنج و تحقیر بیشتر است.»
در ادامه این بیانیه آمده است: «نگرانی ما این است که با اعطای جایزه آزادی بیان به شارلیابدو، انجمن قلم نه تنها پیامی در راستای آزادی بیان انتقال نمیدهد بلکه به مطالب آزاردهنده سلیقهای ارزش میدهد: مطالبی که تشدید کننده احساسهای اسلامستیزانه، مغربستیزانه و عربستیزانهای است که همین حالا هم در جوامع غربی رایج هستند.»
انجمن قلم آمریکا خود را یک «شبکه ادبی جهانی» میداند.
مقامات غربی و آمریکا در حالی این مطالب توهینآمیز نشریه شارلیابدو را مصداق حفظ موازین آزادی بیان میدانند که در کشورهای آنها هر گونه تحقیق و پرسش درباره «هولوکاست» جرم محسوب میشود.