خشونت علیه زنان محجبه، حربه غرب برای اسلامزدایی
تسنیم , 13 اسفند 1396 ساعت 10:34
اسلامهراسی در کشورهای غربی طی سالهای اخیر موج خشونت علیه زنان محجبه را افزایش داده است.
به گزارش «آرماگدون» ، به نظر میرسد با وجود تمام تلاشهای نهادهای حقوق بشری برای احیای حقوق انسانی، این تجسد انسجام نیافته همچنان مخدوش است. درحالی که کمپینهای مدافع حقوق زنان در سرتاسر جهان به فعالیت مشغول هستند موج خشونت علیه زنان محجبه در کشورهای غیراسلامی رو به افزایش است. مطالعات انجام شده نشان میدهد که این خشونت بیشتر از آنکه ناشی از تفاوت دیدگاههای عقیدتی باشد، به یک چالش سیاسی تبدیل شده است.
از سوی دیگر سکولاریسم غربی که در قالب اسلامهراسی سعی دارد اندیشه خود را به ثمر برساند، معتقد است که حجاب تصویر زن مدرنی که بازنمایی کرده است را دچار تزلزل میکند.
روزنامه آمریکایی هافینگتونپست در گزارشی عنوان میدارد که برخی از عوامل ضد اسلام تعصب خود را در پشت ادعای حمایت از زنان پنهان میکنند. برخی از فعالان ضداسلامی معتقدند که اسلام میان زن و مرد تبعیض قائل میشود، اما در حالی که مدعی نجات زنان هستند، صدای زنان مسلمان حقیقی و امنیت آنها را نادیده میگیرند.
«امانی الخطاطبه»، نویسنده و بنیانگذار مجله اینترنتی دختران مسلمان در مصاحبهاش با هافینگتون پست عنوان کرده است: «اسلامهراسی به یک مبارزه جنسیتی تبدیل شده است. صنعت اسلامهراسی از بدن زنان مسلمان به عنوان استراتژی برای تدوام تنفر از اسلام استفاده میکند. برای مثال آنها میگویند که زنان مسلمان برای استفاده از حجاب تحت اجبار مردان هستند و اینگونه تنفر علیه کشورهای مسلمان را تحریک میکنند. در نتیجه بخش آسیبپذیرتر جامعه مسلمانان، یعنی زنانی که روسری به سر دارند بیشتر مورد توجه و تهاجم قرار میگیرند. ضداسلامهای متعصب زنان محجبه را به نمادی از تمام چیزهایی که از آن متنفر هستند، تبدیل کردهاند.»
طبق مطالعاتی که موسسه «سیاست و درک اجتماعی» انجام داده است، زنان مسلمان بیشتر از مردان مسلمان احساس خطر و ناامنی دارند (تقریبا ۴۷ درصد در برابر ۳۱ درصد) و رنج عاطفی بیشتری را متحمل میشوند. علاوه بر این زنان مسلمان دو برابر مردان در کلاسهای دفاع شخصی نام نویسی میکنند.
آمار سازمان MAMA که به بررسی حملات علیه مسلمان میپردازد، گویای رشد چشمگیر خشونت علیه زنان مسلمان است. طبق گزارش این سازمان، سالانه حدود ۷۵۰ حمله علیه زنان مسلمان صورت میگیرد که ۶۰۰ مورد به صورت اینترنتی است. در حملات فیزیکی به مسلمانان نیز از هر ۱۰ نفر ۶ مورد زن بوده و ۸۰ درصد آنها به خاطر حجاب مورد هجوم قرار گرفتهاند.
متیو فلدمن، یکی از بنیانگذاران «مرکز مطالعات فاشیسم، ضدفاشیسم و پسافاشیسم» در دانشگاه تیساید، در میدلزبرو لندن که گزارشهای سازمان MAMA را تحلیل میکند در مصاحبهای با رویترز میگوید: «به طور کلی خشونت علیه مسلمانان وجود دارد اما تعداد قربانیان زن بیشتر است، زیرا لباس آنها در معرض دید قرار دارد.»
علاوه بر خشونتهای فردی، اکثر کشورهای اروپایی از سال ۲۰۱۱ استفاده از برقع و نقاب را برای زنان مسلمان ممنوع اعلام کرده و برای استفاده از آن جریمه ۱۵۰ یورویی در نظر گرفتهاند. علاوه بر این، تحصیل در بسیاری از مدارس و کار کردن در مراکز دولتی با حجاب نیز ممنوع شده است.
فرانسه با جمعیت ۵ میلیون مسلمان یکی از بزرگترین جوامع مسلمان در غرب اروپا را در خود جای داده است. این کشور که از پیشروان ممنوعیت استفاده از برقع و نقاب است، در سال ۲۰۱۶ استفاده از لباس شنای اسلامی برای زنان تحت عنوان "بورکینی" را نیز ممنوع کرد. مانوئل والس، نخستوزیر سابق فرانسه استفاده از این لباس را تایید اسلام سیاسی در فضای عمومی دانست.
پس از فرانسه سیل ممنوعیت در کشورهای دیگر نیز دامنگیر جامعه زنان مسلمان شد و اسپانیا، ایتالیا، بلژیک، هلند، انگلیس، آلمان، دانمارک، سوئد و بلغارستان نیز برای استفاده از حجاب محدودیتهایی را اعمال کردند.
هافینگتونپست در گزارشی اعلام میکند که تنها ۴۸ ساعت پس از پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، زنان محجبه به دفعات مورد حمله قرار گرفتند. این روزنامه در ادامه عنوان میکند که برخی از این حملات در حمایت از سخنان ترامپ در مورد ممنوعیت حضور مسلمانان در آمریکا صورت گرفته است.
طبق گزارش هافینگتون پست، یک زن مسلمان آمریکایی چندی پس از پیروزی ترامپ در انتخابات، هنگام خروج از دانشگاه سندیگو مورد هجوم دو مرد که حرفهایی در مورد ترامپ و مسلمانان میزدند قرار گرفت و سپس اموال او به سرقت برده شد. زن دیگری گزارش داده است که یکی از حامیان ترامپ دوستاش را در حالی که در اتوبوسی نزدیک دانشگاه ایلینوی بوده، با ضربه چاقو مجروح کرده است. گزارشهای متعددی نیز درباره تلاش برای کشیدن حجاب از سر زنان مسلمان وجود دارد.
اما این حوادث حتی پس از کم رنگ شدن پیروزی ترامپ نیز همچنان ادامه داشته است. در تابستان ۲۰۱۷، نابرا حسنن، یک دختر ۱۷ ساله مسلمان بعد از انجام مراسم سحر در ماه رمضان در یکی از مساجد آمریکا به همراه دوستانش برای صرف سحری بیرون میرود که یک موتورسوار آنها را متفرق کرده و حسنن از جمع عقب میماند. سرانجام جسد او ظهر روز بعد در تالابی در نزدیکی محل وقوع حادثه توسط پلیس پیدا میشود.
اگرچه پلیس ارتباط این جنایت را با اسلامهراسی انکار کرده است، اما خانواده نابرا و دیگر مسلمانان معتقدند که این فاجعه در پی جریانات ضداسلامی صورت گرفته است.
مادر نابرا در مصاحبهاش با هافینگتون پست عنوان کرده: «من مطمئن هستم که قاتل، دخترم را به خاطر این که مسلمان است و حجاب به سر داشته، به قتل رسانده است. من دیگر احساس امنیت نمیکنم. از این میترسم که بچههای دیگرم را بیرون بفرستم و جنازه آنها را تحویل بگیرم.»
اما این جنایات تنها به آمریکا محدود نمیشود. طبق گزارشی که مجله تایم در مورد یورش به زنان مسلمان ارائه کرده است موارد مشابهی در سرتاسر دنیا به چشم میخورد. شخصی به نام یوشیوکی شینوهارا در لندن یک زن مسلمان را جلوی مترو انداخت. در تورنتو یک مادر مسلمان بعد از این که فرزندانش را به مدرسه رساند مورد حمله و غارت قرار گرفت. در اواخر همان هفته دو زن دیگر هم در ایستگاه مترو توسط مردی که آنها را تروریست صدا میزد، مورد هجوم قرار گرفتند.
طبق شواهد، جریانات اسلامستیزی در کشورهای غیرمسلمان به دلیل مجموعه حوادثی است که غرب وقوع آنها را به مسلمانان نسبت داده و هجمه تبلیغاتی گستردهای پیرامون آنها شکل داده است.
اُمیسه اِک ناتاشا، استادیار دانشگاه تگزاس که بر روی پراکندگی جمعیت یهودی مطالعه میکند، میگوید: «خشونت علیه زنان مسلمان بعد از حمله تروریستی سال ۲۰۱۵ در سن برناردینو کالیفرنیا و پوشش آن توسط رسانهها رواج بیشتری پیدا کرد. زنان مسلمان با برچسبی روبهرو شدند که آنها را "نوع جدیدی از تروریست" میخواند.»
بمبگذاری منچستر و حوادثی تروریستی فرانسه مانند حمله یک الجزایری به افسر پلیس در کلیسای نوتردام پاریس نیز از دیگر اتهاماتی است که به جامعه مسلمان وارد شده تا چهره آن را مخدوش جلوه دهد. اسلامستیزی در واقع نه تنها تلاشی برای بر حق نشان دادن اندیشه غرب، بلکه به روشی برای به تنگ آوردن مسلمانان برای دست کشیدن از دین خود تبدیل شده است.
شدت خشونتهای اعمالشده در جوامع غربی هر روز بر نگرانی مسلمانان میافزاید. آنها نگران امنیت خانواده و فرزندان خود هستند، چراکه در صورت بروز هر حادثهای، پشتیبانی مناسبی دریافت نخواهند کرد. برخی از توئیتهای منتشر شده نیز گویای شرایط فرسایشی و احساس ناامنی جوامع مسلمان است.
به عنوان نمونه، یک کاربر توییتر با نام بلیر ایمانی در توئیت خود نوشته است: «میترسم امروز آخرین روزی باشد که میتوانم با امنیت حجاب داشته باشم.»
همچنین لینز نوشته است: «امروز یکی از حامیان ترامپ سعی کرد حجاب من را از سرم بکشد. این موضوع دیگر یک شوخی نیست. همه غیرسفیدپوستها هدف قرار گرفتهاند. مواظب باشید.»
اما با وجود تنشهای بیشمار سالهای اخیر، زنان مسلمان از پا ننشسته و سرتاسر جهان تظاهرات گستردهای در اعتراض به ممنوعیت حجاب و خشونت علیه زنان محجبه انجام دادهاند.
همچنین، گزارش رویترز حاکی از این است که علیرغم وجود خشونت و تهدیدی که در انگلیس علیه مسلمانان صورت میگیرد، زنان مسلمان در استفاده از حجاب و برقع مصممتر شدهاند.
رویترز در ادامه عنوان میکند، بر خلاف باور عامه که زنان مسلمان به اجبار مردان یا خانواده روسری بر سر میکنند، مطالعات و مصاحبهها خلاف این امر را ثابت کرده و نشان میدهد که انتخاب حجاب از سوی زنان کاملا اختیاری است.
فاروق، یک دختر مسلمان ساکن انگلیس در مصاحبه خود با رویترز گفته است: «من برای هر کاری که به آن اعتقاد دارم ایستادگی خواهم کرد، بنابراین به پوشیدن روسری هم ادامه میدهم.»
کد مطلب: 6486
آدرس مطلب: http://armageddon.ir/vdcf.cdviw6djvgiaw.html
آرماگدون
http://armageddon.ir