شهری در آمریکا که موج اسلامهراسی به آن نرسیده است
ایکنا , 26 مرداد 1396 ساعت 6:32
در حالی که موج اسلامهراسی در آمریکا طی ماههای اخیر رشد فزایندهای داشته، تمایل به شناخت اسلام و مسلمانان و فرهنگ آنها نیز در میان آمریکایی نسبت به گذشته بیشتر شده است.
به گزارش «آرماگدون» ، مسلمانان آمریکا از فرهنگها و نژادهای گوناگون هستند و در شهرها و مناطق مختلف این کشور طیف وسیعی از افراد را شامل میشوند.
روزنامه واشنگتن پست در گزارشی به بررسی حضور مسلمانان در شهر «فیلادلفیا» پرداخته است. در این مطلب آمده است:
در دهه ۱۹۶۰ میلادی اغلب وقتی از مسلمانان آمریکایی صحبت میشد، ذهنها به بخشی از جامعه سیاهپوستان معطوف میشد که طی سالهای پر هرج و مرج آن دهه که جنبشهای حقوق مدنی رونق بسیاری یافته بودند، گروهی به نام «ملت اسلام» تشکیل داده بودند.
اما تغییرات گسترده طی سالهای اخیر باعث دگرگونشدن این تصور درباره مسلمانان شده و اکنون مسلمانان آمریکایی طیف وسیعی از مهاجران و شهروندان این کشور را تشکیل میدهند.
بیشتر جمعیت مسلمانان فیلادلفیا سیاهپوست هستند
در واقع اکنون تنها ۹ درصد از جمعیت مسلمانان آمریکا سیاهپوست هستند. اما این مسئله در مورد شهر فیلادلفیا در ایالت پنسیلوانیا صدق نمیکند، شهری که در آن رهبران مسلمان میگویند هنوز هم اکثریت جمعیت مسلمانان آن سیاهپوست هستند.
خبرنگار روزنامه واشنگتنپست در همین رابطه سفری به این منطقه داشته تا گزارشی در زمینه وضعیت مسلمانان سیاهپوست آن که از اخلاف گروه ملت اسلام هستند، تهیه کند.
مسجد «الله»؛ از بزرگترین مساجد شهر
خبرنگار واشنگتنپست در اینباره میگوید: ما یک عصر را در مسجد «الله» این منطقه که یکی از بزرگترین مساجد شهر است و توسط پیروان ورثالدین محمد، فرزند بنیانگذار «ملت اسلام» ساخته شده، گذراندیم، مسجدی که محل ارائه خدمات اجتماعی و فعالیتهای سیاسی است.
ورثالدین محمد که در سال ۲۰۰۸ درگذشت، برخی از موضوعات مورد تأکید پدرش درباره برتری سیاهان را کنار گذاشت، اما همچنان بخشی از میراث اعتقادی وی را حفظ کرد. به همین دلیل است که مسجد الله و دیگر مراکز اسلامی شهر محلی برای پیگیری و رفع مسائل مربوط به فقر و بیعدالتی اعمالشده علیه سیاهان آمریکایی است.
این مسجد هر ماه برنامهای با عنوان صدقه برگزار میکند که در آن اعضای گروه اقدام به ارائه کمکهای غذایی به افراد فقیر میکنند.
این مسجد همچنین برنامه فرهنگی جداگانه برای دختران و پسران دارد و هر از گاهی هم گردهماییهایی با مقامات کلیساها، مساجد و کنیسهها برای برگزاری نشستهای بیندینی دارد.
«مالک شباز» که مهندس شیمی است و یکی از مسئولان مسجد در اینباره میگوید: ما برنامههای فرهنگی متنوعی در زمینههای مختلف داریم. برگزاری نمایش و برنامههای هنری، برگزاری نشستهایی برای ارائه آموزههای اسلامی و انواع برنامههای فرهنگی دیگر.
مسجد الله یکی از سه مسجد موجود در منطقه است که از سنتها و آیینهای ایجادشده توسط ورثالدین محمد پیروی میکند. اما مسئولان سایر مساجد بر این باورند که آموزههای وی مطابق با شرایط روز نیستند.
با این حال میراث وی همچنان در فرهنگ و سیاستهای مسلمانان شهر نمود دارد، هر چند که شهر به مکانی برای پذیرش مهاجران مسلمانان و افرادی تبدیل شده است که به دین اسلام میگروند.
در شرایطی که سراسر آمریکا با پدیده اسلامهراسی و بیان اظهارات ضد اسلامی مواجه است، فیلادلفیا شهری است که مسلمانان آن با آسایش و راحتی خیال، دین و هویت دینی و فرهنگی خود را به نمایش میگذارند.
تعامل شهروند مسیحی با مسلمانان و تشرف به اسلام
احمد نورالدین، یک مسلمان بومی منطقه که در ۲۰ سالگی به دین اسلام مشرف شد و هماکنون به عنوان رهبر یکی از جوامع اسلامی شهر فعالیت میکند، به تأثیرات فرهنگ مسلمانان بر مردم شهر اشاره کرده و میگوید: بسیار اتفاق میافتد که مسیحیان منطقه اسامی عربی را بر روی فرزندان خود میگذارند، اسامی چون خلیل، خدیجه و عایشه.
وی در ادامه از تجربه خود در زمینه گرایش به اسلام میگوید: مسلمانان زیادی در شهر بودند و من به این نتیجه رسیدم که شاید بتوانم از این تجربه استفاده کنم، شاید منافع معنوی خوبی برای من داشته باشد. بنابراین شروع به مطالعه قرآن کردم.
در فیلادلیفا نشانههای بسیاری از اسلام و کسب و کارهای مخصوص مسلمانان وجود دارد. همچنین موزه تاریخ اسلام و سازمانهای بیشمار اسلامی و مؤسسات خیریه.
مسلمانان در این شهر همچنین یک نماینده در شورای شهر و یک سناتور ایالتی دارند و حتی یکی از رؤسای پلیس نیز مسلمان است.
روزهای تعطیل مسلمانان مانند عید فطر و عید قربان در نظام آموزشی شهر به رسمیت شناخته شده و رمضان امسال پنجمین سالی بود که مراسم افطار سالیانه به میزبانی شهرداری شهر برگزار شد.
در فیلادلفیا، هر جای شهر که بروید، مسلمانان هستند، در بانکها، در بیمارستانها و حتی در مراکز پلیس.
اینجا شهری است که کمتر نشانهای از اسلامهراسی موجود در سایر نقاط ایالات متحده در آن دیده میشود.
کد مطلب: 5874
آدرس مطلب: http://armageddon.ir/vdcf.edtiw6dcjgiaw.html
آرماگدون
http://armageddon.ir