احتمال نامزدی اسلامشناس ایرانی برای ریاستجمهوری آلمان
ایکنا , 27 تير 1395 ساعت 3:15
احتمال کاندیداتوری یک اسلامشناس ایرانی برای نامزدی در انتخابات ریاستجمهوری آلمان بهدنبال عدم تمایل رئیسجمهور کنونی این کشور به حضور دوباره در این سمت قوت گرفته است.
به گزارش «آرماگدون» ، به نقل از نشریه en.europeonline-magazine، یوآخیم گواک، رئیس جمهور کنونی آلمان عدم تمایل خود برای کاندیداتوری مجدد در انتخابات آتی ریاست جمهوری در این کشور را اعلام کرد. وی در بیان علت این امر گفت: با توجه به شرایط جسمی و سنی، توانایی حضور دوباره در عرصه سیاست آلمان را در خود حس نمیکنم.
افرادی برای این انتخابات کاندید شدهاند و در میان کاندیداهای احتمالی نام یک ایرانی خودنمایی میکند.
نوید کرمانی که در خانوادهای ایرانی در شهر زیگن آلمان متولد شده و در رشته شرقشناسی فوق دکترا دارد، حدود دو دهه پیش با فعالیتهای رسانهای در کشورهای گوناگون اسلامی، از جمله ایران مورد توجه رسانهها و محافل فرهنگی آلمان قرار گرفت. پایان نامه دکترای وی «خدا زیباست، تجربه زیباییشناختی از قرآن» توجه محافل آکادمیک، شرقشناسان و اسلامشناسان را به دنبال داشته و او را در بدنه جامعه آلمان شناختهتر کرده است.
در مراسم بزرگداشت شصت وپنجمین سالگرد تصویب قانون اساسی آلمان، نوید کرمانی، نویسنده و پژوهشگر ایرانی از سیاستهای مهاجرتی دولت آلمان بهشدت انتقاد کرد. وی گفت: درهای آلمان باید به روی پناهجویان و مهاجران باز باشد.
به باور این پژوهشگر ایرانی ساکن آلمان، «مردم باید بتوانند بهجای روی آوردن به پناهندگی، حق قانونی درخواست مهاجرت در آلمان داشته باشند». کرمانی افزود: «این بهترین تصویری است که ما میتوانیم از آلمان داشته باشیم که بهجای آنکه درهای خود را ببندد، بتواند افتخار کند که کشور پرجاذبهای شده است.»
در خرداد ۱۳۹۴ نیز کرمانی برنده جایزه صلح انجمن نشر و کتاب آلمان شد. این انجمن، جایزه ۲۵ هزار یورویی خود را به دلیل احترام عمیق به شأن انسانی، فرهنگها و ادیان مختلف به وی اهدا کرد. نوید کرمانی در سال ۱۳۹۳ نیز برنده جایزه ادبی یوزف برایتباخ یکی از جوایز ادبی در آلمان شده بود.
هیئت داوران جایزه صلح، دلیل اعطای این جایزه به این نویسنده را اهمیت صدای خاص او در جامعه آلمان دانسته بود که میکوشد همزیستی مسالمتآمیز انسانها با فرهنگها و پیشینههای گوناگون را ممکن سازد. همچنین پژوهشهای آکادمیک نوید کرمانی مورد توجه داوران بود. به گفته آنها این پژوهشها بیشتر عرفان، زیباییشناسی و خداشناسی را در چارچوب باورهای اسلامی بررسی و تدوین کرده که برای جامعه امروز آلمان با اهمیت است.
در یک نظرسنجی از سوی روزنامه آلمانی «دی ولت»، نوید کرمانی با ۱۶ درصد آرا در جایگاه سوم قرار گرفته است؛ «لامرت» با احراز ۴۰ درصد در رده اول قرار داشته و «اشتاین مایر» با کسب ۲۰ درصد در جایگاه دوم جای گرفته است.
انتخابات ریاست جمهوری آلمان ماه فوریه سال ۲۰۱۷ میلادی برگزار میشود.
کد مطلب: 4668
آدرس مطلب: http://armageddon.ir/vdcf.vdjiw6dvcgiaw.html
آرماگدون
http://armageddon.ir