کارنامه حزب ضداسلامی آلمان در یک نگاه
ایکنا , 9 آبان 1397 ساعت 17:48
یک سال پیش حزب ضداسلامی و راستگرای آلترناتیو برای آلمان به عنوان سومین حزب پر قدرت (پس از احزاب اتحادیه و حزب سوسیال دمکرات) به پارلمان آلمان راه یافت.
به گزارش «آرماگدون» ، یک سال پیش حزب ضداسلامی و راستگرای آلترناتیو برای آلمان به عنوان سومین حزب پرقدرت (پس از احزاب اتحادیه و حزب سوسیال دمکرات) به پارلمان آلمان راه یافت. این برای نخستینبار پس از جنگ جهانی دوم بود که یک حزب راستگرا توانست به پارلمان این کشور راه یابد. الکساندر گائولند از اعضای این حزب در زمان انتخاب گفته بود: «ما یک گروه پرشور و بزرگ هستیم.»
بنا به اعلام رایزنی فرهنگی ایران در آلمان؛ سایت «اسلامیک» کارنامه حزب آلترناتیو برای آلمان را طی یکسال گذشته مورد بررسی قرار داده است که در ادامه میخوانید:
زمان زیادی از ورود آنها به بوندستاگ نگذشته بود که نخستین نبرد میان اعضای این حزب با نمایندگان سایر احزاب در پارلمان درگرفت. ۲۴ اکتبر ۲۰۱۷، نمایندگان منتخب برای انتخاب هیات رئیسه تشکیل جلسه دادند و با وجود اینکه تقریبا تمام گروههای سیاسی با انتخاب ولفگانگ شویبله، وزیر اقتصاد آلمان به ریاست پارلمان موافق بودند، حزب راستگرای آلترناتیو برای آلمان، آلبرشت گلازر را برای این پست معرفی کرد. این در حالی بود که پس از بحث بسیار، نامزد مورد علاقه آنان، در نهایت نتوانست به عنوان ریاست پارلمان آلمان رأی بیاورد.
حالا پس از یک سال از این ماجرا، این سؤال مطرح میشود که پارلمان آلمان توانسته این حزب را تغییر دهد و یا حزب در پارلمان تغییر ایجاد کرده است؟ آنطور که فولکر کایدر، نماینده با نفوذ حزب دموکرات مسیحی در پارلمان آلمان در گفتوگو با آژانس خبری کاتولیک شرح داده، احزاب آلمان شرایط سختی دارند:« احزاب دیگر نباید در بازیهای حزب آلترناتیو برای آلمان شرکت کنند: این فقط به نفع گروههای رادیکال است.»
پوپولیستهای راست در پارلمان
کریستوف بوتروگه از حزب چپ آلمان، گودرون هنتگز و گرد ویگل متخصصان علوم سیاسی، هر سه معتقدند که گفتوگو و تعامل احزاب مختلف با اعضای حزب آلترناتیو برای آلمان به بحثهای بینتیجه و طولانی تغییر شکل داده است. این دو متخصص علوم سیاسی و سیاستمداران چپ، کتابی در این زمینه با عنوان «پوپولیستهای راست در پارلمان» منتشر کردهاند. آنها در این کتاب نتیجه گرفتهاند که اعضای حزب آلترناتیو برای آلمان روی مهاجران و پناهندگان تمرکز کردهاند. به گفته نویسندگان این کتاب، جهتگیریهای اعضای حزب هنوز موجب تغییر محور کلی سیاست آلمان به سمت راستگرایان نشده است. هر چند به عنوان مثال سیاستهای پناهندگی در یک دوره سختتر شد، اما تأثیر آنان در سایر حوزههای اجتماعی و سیاسی، کم و به صورت کوتاه مدت بوده است و حتی حضور یکی از اعضای مهم این حزب مانند پیتر بوهرینگر در کمیته مالی بوندستاگ نیز تأثیری نداشته است.
توهین به زنان محجبه
برای بسیاری، یک سال حضور حزب آلترناتیو برای آلمان در بوندستاگ، یادآور سخنرانیهای خجالتآور اعضای این حزب است که اعلب با خشم پیروان اسلام را خطاب قرار میدهند. همانطور که آلیس وایدل، از رهبران حزب آلترناتیو برای آلمان در نطقی عمومی درباره بودجه آلمان گفت:«آنهایی که برقع میپوشند، دختران روسری به سر، مردان چاقوکش و چنین بیمصرفهایی رفاه اقتصادی کشور ما را تضمین نمیکنند.» برخی از خود میپرسند که شاید الکساندر گائولند همکار وایدل در حزب آلترناتیو برای آلمان، افکار او را میدانست که در شب قبل از انتخابات بوندستاگ گفت:« بحثهای مورد نظر ما به زودی به صحن پارلمان میرسد.»
به نظر میرسد که سخنرانیهای تحریکآمیز بخشی از هویت حزب آلترناتیو برای آلمان شده است. چندی پیش درخواست توهینآمیز اعضای این حزب درباره افراد معلول، خشم محافل مسیحی در آلمان را هم برانگیخت. فارغ از بحثهای دیگر، اعضای حزب میخواستند بدانند که چه تعدادی از افراد معلول که در آلمان متولد شدهاند، تابعیت آلمانی ندارند و میزان تولد کودکان معلول در میان مهاجران مسلمان و کسانی که ازدواجهای فامیلی میکنند، چقدر است؟ این در حالی است که کارل یوستین، اسقف آلمانی، این فشارها را غیرانسانی دانست.
فاصله از کلیساها
ارتباط اعضای حزب آلترناتیو برای آلمان با نمایندگان رسمی دو کلیسای مهم آلمان چندان خوب نیست. هرچند فولکر مونتس، سخنگوی سیاسی مذهبی فراکسیون آلترناتیو برای آلمان در پارلمان، به عنوان اولین عضو این حزب در مراسم روز کاتولیک شرکت کرد، اما به نظر میرسد که این اتفاق در مراسم روز پروتستان که سال آینده در دورتموند برگزار میشود، اتفاق نمیافتد. چندی پیش که راینهارد مارکس، رئیس کنفرانس اسقفهای کاتولیک آلمان از وجود گروههای خیریه و غیردولتی مانند کشتی نجات «لایفلاین» که به نجات پناهجویان در دریای مدیترانه کمک میکنند، قدردانی کرد، فولکر مونتس با او مخالفت کرد و گفت:«وجود چنین سازمانهایی میتواند مردم را ترغیب کند که عازم چنین سفرهای خطرناکی شوند.»
یهودیان در آلترناتیو
هر چند اتحاد مسیحیان با حزب آلترناتیو برای آلمان همواره در حاشیه اخبار قرار داشته، اما خبر حضور یهودیان در این حزب به طور قابل توجهی در هفتههای اخیر در صدر اخبار قرار گرفته است. این در حالی است که این خبر با واکنش شدید نمایندگان سازمانهای یهودی مواجه شد. به گفته آنان حزب آلترناتیو برای آلمان گرایشهای نژادپرستانه و ضد یهودی دارد و برای دور شدن از چنین موقعیتی، هنوز باید راه طولانی طی کند.
فلیکس کلاین، مأمور ویژه دولت آلمان در امور مربوط به زندگی یهودیان و مقابله با پدیده یهودستیزی نیز پس از ملاقات با یورگن براون، رئیس فراکسیون آلترناتیو برای آلمان در پارلمان، گفت که باید شفافسازیها ادامه یابد. او همچنین اظهارات نماینده این حزب درباره هولوکاست را مورد بررسی قرار داد. به اعتقاد کلاین اظهارات برخی از اعضای این حزب در سطح جامعه مشکلساز میشود.
کد مطلب: 6611
آدرس مطلب: http://armageddon.ir/vdcf.ydviw6dvygiaw.html
آرماگدون
http://armageddon.ir