رد پای مقامات غربی در حمله تروریستی نیوزیلند +عکس

فارس , 2 فروردين 1398 ساعت 15:13

اگر رد حملات متعصبانه علیه مسلمانان در سراسر جهان را بگیریم، به گروه‌ها و احزاب راست‌گرای اروپایی می‌رسیم که مانیفست نژاپرستانه آنها توسط سردمداران و مقامات دولتی این کشورها تبلیغ و ترویج شده است.


به گزارش «آرماگدون» ، «علت واقعی خونریزی در خیابانهای نیوزیلند برنامه مهاجرتی است که به مسلمانان دیوانه اجازه می‌دهد به نیوزیلند مهاجرت کنند». این اظهارات نژادپرستانه را «فریزر آنینگ» سناتور راست‌گرای استرالیایی بعد از در خون غلتیدن بیش از ۸۰ مسلمان به دست یک نژادپرست ضد اسلام به زبان آورد و به روی زخم بازماندگان آنها نمک پاشید.
بامداد جمعه ۲۴ اسفند به وقت تهران (ظهر جمعه به وقت محلی) بود که رسانه‌های نیوزیلندی از حمله یک استرالیایی تا دندان مسلح به نمازگزاران جمعه در مسجد «النور» در شهر «کرایست‌چرچ» خبر دادند. درپی این حمله تروریستی حداقل ۵۰ مسلمان به شهادت رسیده و حدود ۳۰ نفر نیز مجروح شدند که حال بعضی از آنها در حال حاضر وخیم گزارش می‌شود.
بعد از بررسی‌های اولیه مشخص شد که تروریستِ مهاجم به مسجد، «برنتون تارانت» نام داشته و از قضا یک سفیدپوست نژادپرست نیز هست. تارانت که در مانیفِست ۷۳ صفحه‌ای‌اش، هدف خود از کشتار مسلمانان بی‌گناه را «ممانعت از افزایش مهاجرت‌ها به اروپا!» اعلام کرده، از لحظه تیراندازی به نمازگزاران فیلمبرداری و به‌صورت زنده در رسانه‌های جمعی پخش کرد. وی حتی روی تسلیحات (شامل دو قبضه مسلسل نیمه اتوماتیک، یک قبضه شاتگان، یک نارنجک) و خشاب‌های خود با قلم سفید، نام فرماندهان ارتش‌های مختلف اروپایی که همگی در جنگ‌های تاریخی با مسلمانان شرکت داشته‌اند را نوشته بود.
فریزر آنینگ اما با حمایت تلویحی از بیانیه نژادپرستانه تروریست هموطن خود، مدعی شد: «بگذارید شفاف باشیم، درحالیکه مسلمانها امروز قربانی شدند، اما معمولا آنها خودشان مجرم هستند. در سراسر جهان مسلمانان به اسم اعتقاداتشان مردم را میکشند. واقعیت این است که اسلام مانند ادیان دیگر نیست؛ این مذهبی است که هم ردیف فاشیسم است. آنها مردم را می‌کشند و به خاطر اعتقاداتشان خودشان را سرزنش نمی‌کنند».
این اولین باری نیست که سیاسیون و دولتمردان غربی ضمن حمایت از تفکرات اسلام‌هراسانه و نفرت‌پراکنی علیه پیروان یک آیین توحیدی الهی، به‌صورت مستقیم یا غیرمستقیم حملات و جرائم متعصبانه علیه مسلمانان را تشویق کرده‌اند. در این گزارش به پیشینه و ارتباط مواضع احزاب و سیاستمداران راست‌گرا در آمریکا و اروپا با افزایش اسلام‌ستیزی در این کشورها می‌پردازیم.
*******
اسلام‌هراسی را می‌توان مؤلفه اساسی و مشترک راست‌گرایان اروپایی و آمریکایی در نظر گرفت، اما این تفکر، کارکرد ثانویه‌ای نیز برای این دسته از سیاسیون داشته است؛ سکوی پرش افرادی مانند «دونالد ترامپ»، «سباستین کورتس»، «ویکتور اُربان» و دیگران به بالاترین جایگاه اجرایی. آنها همچنین از مفاهیم مخفی درپس این واژه استفاده کرده‌اند تا خود را از راست‌گرایان تندرو که با برچسب‌هایی مانند «نژادپرست» یا «ضد یهودی» شناخته می‌شوند، فاصله دهند. احزاب راست‌گرای غربی، با سرهم‌کردن تهدیدات خیالی از دین اسلام، سعی می‌کنند حمایت گروهی از جامعه را به‌دست آورند که گمان می‌کنند درپی جهانی‌شدن و افزایش مهاجرت‌ها، هویت ملی‌شان به خطر افتاده است.
این حزب‌ها در کشورهای مختلف اروپایی همچنین با قرار دادن مقابله با گسترش اسلام در اروپا در جمع برنامه‌ها و دستورکار خود، مفهومی تحت نام «دشمن مشترک» ایجاد کرده تا بتوانند با یکدیگر متحد شده و ایدئولوژی‌های ملی‌گرایانه را ترویج کنند. البته اقدامات گروه‌های تروریستی مختلف مانند داعش، القاعده، بوکوحرام و ... (که همگی ساخته سیاست‌های سلطه‌جویانه و هژمونی‌طلبانه ایالات متحده هستند) از جمله اجرای عملیات‌های کشتار در شهرهایی مانند برلین، پاریس و استانبول، بهانه مضاعفی به سران راست‌گرایان در اروپا داد تا بر فشار اظهارات ضد اسلامی خود بیافزایند.

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا
نطق‌های آتشین و نژادپرستانه ترامپ (چه در زمان کارزار انتخابات و چه در زمان حضور در کاخ سفید) علیه مسلمانان، پیشرانه جدیدی به اسلام‌ستیزان در ایالات متحده ارائه کرد تا به جرائم متعصبانه و نفرت‌پراکنی بپردازند. بعد از اینکه ترامپ ماجرای اعدام نیروهای مقاومت فیلیپینی مسلمان به‌دست نظامیان ایالات متحده توسط گلوله‌های آغشته به خون خوک را مجددا به یاد افکار عمومی آورد، خلافکاران و اراذل و اوباش آمریکایی با استفاده از لاشه و جمجمه‌های خوک به مساجد این کشور در ایالت‌های مختلف از جمله فیلادلفیا و اوکلاهوما حمله کردند.
روزنامه «واشنگتن‌پست» سال گذشته در گزارشی لیستی از اظهارات ضد اسلامی ترامپ در زمان کارزارهای انتخاباتی او تهیه کرد که بخشی از آن بدین شرح است:
۳۰ سپتامبر ۲۰۱۵/ ترامپب متعهد شد که آوارگان مسلمان را از آمریکا بیرون خواهد راند.
۲۱ اکتبر ۲۰۱۵/ وی اعلام کرد که به بستن مساجد در آمریکا فکر می‌کند.
۳۰ نوامبر ۲۰۱۵/ ترامپ گفت که مسلمانان آمریکا را دوست ندارند.
۶ دسامبر ۲۰۱۵/ ترامپ: زمانی که میبینی افرادی از مساجد خارج میشوند و در چشمانشان کینه و مرگ دیده می‌شود، باید کاری کرد.
۱۳ دسامبر ۲۰۱۵/ ترامپ در گفت‌وگو با شبکه فاکس‌نیوز گفت که مسلمانان بیمار هستند.
۲۲ مارس ۲۰۱۶/ پس از انفجارهای بروکسل، ترامپ اعلام کرد که با مسلمانان مشکل دارد و خواستار نظارت بر مساجد شد.
۲۳ مارس ۲۰۱۶/ ترامپ: مسلمانان به آنان احترام نمیگذارند و باید بیش از این احترام بگذارند.
ترامپ بعد از به دست گرفتن زمام‌داری کاخ سفید، با حرکت در بستر سیاست‌های اسلام‌ستیزانه، در فرمانی جنجال‌برانگیز ورود اتباع چندین کشور مسلمان را ممنوع اعلام کرد و همچنین به بهانه نظارت داخلی، مسلمانانی که در آمریکا زندگی می‌کنند را مجبور کرد که خودشان را برای ثبت اطلاعات، به مراجع ذی‌ربط معرفی کنند.

سباستین کورتس، صدراعظم اتریش
این سیاستمدار کم سن‌وسال اروپایی که علاوه بر رهبری حزب راست‌گرای خلق اتریش، تصدی وزارت امور خارجه این کشور را نیز برعهده داشته، در بروز دادن تفکرات ضد اسلامی از خود هیچ احتیاطی به‌خرج نداده و حتی با سواری روی موج اسلام‌ستیزی توانسته به صدارت‌اعظمی اتریش برسد. کورتس زمانی که وزیر خارجه اتریش بود طی سخنرانی در همایش روزنامه «کوریر» (۱ تیر ۹۶) با حمایت از برچیدن مهدکودک‌های مخصوص مسلمانان در این کشور، گفته بود: «ما به آنها نیازی نداریم. هیچ مهدکودک اسلامی نباید (در اتریش) وجود داشته باشد».
کورتس بعد از اینکه ضدراعظم اتریش شد، رویکرد افراطی و اسلام‌ستیزانه خود را ادامه داد و به بهانه مقابله با آنچه که «اسلام سیاسی و رادیکال» نامیده و همچنین ممانعت از تزریق منابع مالی خارجی به گروه‌های مسلمان در این کشور، دستور داد که هفت مسجد در اتریش تعطیل شده و حدود ۶۰ روحانی مسلمان نیز اخراج شوند. گفته می‌شود وی این تصمیم را بعد از دیدن تصاویری از مراسم یادبود یکی از جنگ‌های صلیبی که در آن امپراطوری عثمانی شکست سختی را به ارتش‌های متحد اروپایی‌ها تحمیل کرد، گرفته است.
صدراعظم راست‌گرای اتریش همچنین طی همایشی در حمایت از صهیونیست‌ها در وین به تاریخ ۳۰ آبان، با متهم کردن مهاجران مسلمان در اروپا به ترویج تفکرات ضد یهودی، ادعا کرده بود: «یک موج بزرگ مهاجران از کشورهای مسلمان می‌تواند مشکلات عدیده‌ای را مانند سوءتفاهم درباره اسرائیل یا عقاید ضد یهودی ایجاد کند، چیزی که ما اصلا نمی‌خواهیم در جوامع خود شاهد آن باشیم».

مارین لوپن، رهبر حزب جبهه ملی فرانسه
لوپن که دارای یکی از عیان‌ترین مواضع ضد اسلامی در جمع سیاسیون فرانسوی است، در زمان انتخابات ریاست جمهوری فرانسه (۲۰۱۷) به دور پایانی رقابت با «امانوئل ماکرون» کاندیدای مستقل میانه‌رو رسیده بود و همین مسئله نگرانی‌ها از روی کارآمدن دولت راست‌گرا و نژادپرست در این کشور را افزایش داده بود. وی کسی است که در سال ۲۰۱۵ به‌دلیل مقایسه کردن اقامه نماز مسلمانان در خیابان‌های پاریس با اشغالگری نازی‌ها، به اتهام نفرت‌پراکنی مذهبی دادگاهی شده بود.
این سیاستمدار راست‌گرای فرانسوی که به بهانه حمله تروریستی داعش به پاریس، «بنیادگرایی اسلامی» را خطری مرگبار برای این کشور توصیف کرد، در گفتمان سیاسی که برای ریاست‌جمهوری بر فرانسه ارائه کرده بود مواردی چون ممنوعیت نمایش عمومی نمادهای مذهبی مانند روسری و جرم اعلام کردن ذبح حلال دام را گنجانده بود.
لوپن همچنین عقیده داشت که برای مبارزه موثر با تروریسم، نه تنها باید از ترویج روش زندگی اسلامی توسط جوامع مسلمان در فرانسه جلوگیری کرد بلکه باید در این راه از روش‌های سرکوب‌گرانه نیز بهره جست. وی در مصاحبه‌ای با شبکه «بی‌بی‌سی» زمانی که از سوال‌های ریزبینانه مجری عصبانی و کلافه شده بود گفت اعتقادات اسلامی ضدهویت فرانسوی است و باعث تولید هرچه بیشتر تروریسم در جهان می‌شود.
وی طی سخنرانی‌های تبلیغاتی در جمع هوادارانش برای انتخابات ریاست‌جمهوری فرانسه، ضمن «اقلیت افراطی و تندرو» توصیف کردن مسلمانان این کشور، حتی با نحوه پوشش اسلامی هم مخالفت کرده و خواستار تقبیح حضور عمومی مسلمانان توسط دولت‌های اروپایی شد. لوپن حتی پایش را فراتر از دیگر اسلام‌ستیزان اروپایی گذاشته و تاکید کرد که باید تمام فرانسوی‌های مسلمان را سلب تابعیت کرده و از این کشور اخراج کنند.

نایجل فاراژ، رهبر پیشین و موسس حزب مستقل بریتانیا
فاراژ که از عاملان اصلی پیشبرد طرح برگزیت و خروج انگلیس از اتحادیه اروپا بود، در سال ۲۰۱۸ اعلام کرد که به دلیل همراه شدن رهبر جدید حزب مستقل بریتانیا با اسلام، بعد از بیست سال از این حزب جدا می‌شود. وی از جمله سیاسیون انگلیسی است که برای مدت‌ها اعتقاد داشته که اروپا باید قوانین و احکام اسلامی را برنتابد.
فاراژ همچنین به بهانه حمله تروریستی داعش در لندن، از آمریکایی‌ها خواست تا از طرح منع مهاجرتی ترامپ حمایت کنند که شاید این مسئله مانع وقوع حملات مشابهی توسط اسلام‌گرایان در شهرهای بزرگ شود.
وی در مصاحبه‌ای با روزنامه «لس‌آنجلس تایمز» درباره اسلام‌گرایی در اروپا اینگونه می‌گوید: «نگرانی من از اسلام‌گرایی این است که افرادی که در بریتانیا به آن دامن می‌زنند، فرهنگ و قوانین این کشور را نمی‌پذیرند. آنها می‌خواهند نسخه قوانین خودشان را بر کشور میزبان تحمیل کنند و این مسئله ما را به سمت فاجعه می‌برد». فاراژ، اسلام را دینی توصیف کرد که توسط عده‌ای از رهبران فعلی آن، به انحراف کشیده شده. وی افزود: «در آمریکا و هر جای دیگری، عده زیادی هستند که می‌گویند هر نوع پایبندی به اسلام، بد بوده و (این دین) مکان خطرناکی است. ما نمی‌خواهیم آنجا باشیم».
این سیاستمدار راست‌گرای بریتانیایی با درخواست اعمال ممنوعیت مهاجرتی و مسافرتی علیه مسلمانان کشورهای دیگر (مشابه طرح ترامپ) ادعا کرد که جریان اصلی اسلامی و مسلمانان متولد انگلیس از این گفته وی ناخشنود نخواهند شد و حتی کشورهایی مانند عربستان سعودی، قطر و بحرین این مسئله را محکوم نکرده‌اند.

حزب «آلترناتیو برای آلمان»
این حزب تازه تاسیس و فاشیست که سابقه طولانی در اسلام‌هراسی در آلمان دارد، طی کنگره‌ای به تاریخ ۱ می ۲۰۱۶، مانیفست جدیدی حول رویکرد خود در قبال اسلام ارائه کرد و مدعی شد که این دین الهی «متعلق به آلمان نیست». در این بیانیه ضد اسلامی همچنین از دولت آلمان خواسته شده که ساخت مناره برای مساجد، پخش صدای اذان و برگزاری نماز جماعت و همچنین حجاب اسلامی در مدارس و مکان‌های عمومی را ممنوع اعلام کند.
تندروی‌های این حزب به قدری است که «یورگ مویتن» رئیس مشترک و سخنگوی این حزب می‌گوید علی‌رغم آزادی مذهبی که اروپا همواره منادی آن بوده و مؤلفه اساسی فرهنگ آلمان نیز هست، اما اسلام را نخواهند پذیرفت و صدای اذان مساجد نباید مانند صدای زنگ کلیساها نواخته شود.
مانیفست نژادپرستانه جدید این حزب بیان می‌کند: «شکل معمول اسلام، که به سیستم قانونی ما احترام نگذاشته یا حتی در برابر آن مقاومت می‌کند و ادعا می‌کند که تنها دین معتبر است، قابلیت تلفیق با سیستم و فرهنگ ما را ندارد».
«الکساندر گالند» از رهبران حزب آلترناتیو برای آلمان، طی کنفرانس مطبوعاتی در برلین (۱۸ سپتامبر ۲۰۱۷) ضمن درخواست تدابیر امنیتی شدیدتر علیه مسلمانان در این کشور، مدعی شد: «به‌دلیل اینکه اسلام، یک دکترین سیاسی است، پس نمی‌توان فقط از زاویه آزادی مذهب به آن نگریست. اسلام به عنوان یک دکترین سیاسی، با نظم آزاد دموکراتیک همخوان نیست. پس به همین دلیل، به آلمان تعلق ندارد».

ویکتور اُربان، نخست‌وزیر مجارستان
اربان ۵۴ ساله که در آوریل ۲۰۱۸ برای سومین بار پیاپی به نخست‌وزیری مجارستان برگزیده شد، در مبارزات انتخاباتی خود حمله به دین اسلام و پناهندگان مسلمانان را در دستورکار خود قرار داده و گفته بود: «ابرهای سیاه (مهاجران مسلمان) در حال نزدیک شدن هستند. مجارستان، آخرین سنگر مبارزه با اسلامی کردن اروپا است... برخی کشورهای غربی، راه را برای نزول فرهنگ مسیحیت و گسترش اسلام باز کرده‌اند».
وی که در سال‌های گذشته و با افزایش روند مهاجرت آوارگان سوری به اروپا، دستور داده بود مرزهای مجارستان به روی پناهندگان بسته شده و نیروهای امنیتی نیز با نهایت خشونت با آنها برخورد کنند، در انتقادی به آلمان به‌دلیل پذیرش مهاجران گفت: «این در حالی است که دولت من از هجوم جهان اسلام به ما از سمت جنوب ممانعت می‌کند... اگر این روند (پذیرش مهاجران مسلمان در کشورهای اروپایی) ادامه یابد، در آینده نزدیک شاهد اکثریت مسلمان در شهرهای بزرگ اروپایی خواهیم بود».
نخست‌وزیر راست‌گرای مجارستان در مصاحبه با روزنامه «بیلد» آلمان به تاریخ ۱۸ ژانویه ۲۰۱۸، با «مهاجم» خواندن مسلمانان، مدعی شد که پناهندگان مسلمان برای سوءاستفاده از منابع اروپا به این منطقه مهاجرت می‌کنند و نه برای گریز از خطراتی که در کشورشان هست؛ پس نباید آنها را پناهنده یا آواره دانست.
اربان همچنین طی سخنرانی در همایش «گفت‌وهای بوداپست-اروپا» با هشدار درباره اسلامیزه شدن اروپا، گفته بود: «به تمام کسانی که معتقدند اسلام بخشی از کشورهای اروپایی است، هشدار می‌دهم. باید حقایق را درباره اسلام بدانیم. و ما مجارستانی‌ها می‌دانیم. مثلا، اگر بگوییم اسلام بخشی از آلمان است، از نظر اسلام یعنی که آلمان بخشی از آنهاست!»

گرت ویلدرز، رهبر حزب آزادی هلند
«من از مسلمانان متنفر نیستم، من از اسلام متنفر هستم». این جمله را خیرت ویلدرز، رهبر حزب آزادی هلند در سال ۲۰۰۸ برای توصیف میزان نژادپرستی خود به زبان آورده است. این سیاستمدار تندروی هلندی، که گویا خصومت شخصی با اسلام دارد، آثار متعدد تصویری و مکتوب علیه این دین الهی منتشر کرده و حتی در سال ۲۰۱۵ اعلام کرد که می‌خواهد نمایشگاه کاریکاتور علیه پیامبر خاتم حضرت «محمد» (ص) به راه بیاندازد.
ویلدرز در تاریخ ۱۹ سپتامبر ۲۰۱۸ به همراه یکی از نمایندگان پارلمان هلند، طرحی را برای ممنوع اعلام شدن نمادهای اسلامی در اماکن عمومی این کشور ارائه کردند. او با توهین مستقیم به اسلام و مسلمانان، در این طرح قانونی نوشت: «اسلام، یک دین یا فلسفه یا زندگی نیست، بلکه یک ایدئولوژی خشن و استبدادی است... نمادهای اسلامی مانند مسجد، مکاتب، قرآن و برقع باید ممنوع شوند».
وقاحت این سیاستمدار راست‌گرای هلندی تمامی نداشته و در موارد مختلفی، قرآن را با کتاب «نبرد من» نوشته آدولف هیتلر دیکتاتور آلمان نازی مقایسه کرده، خواستار نپذیرفتن مهاجران و مسافران مسلمان شده و حتی در سال ۲۰۰۸ فیلمی موهن و مبتذل به نام «فتنه» علیه دین مبین اسلام ساخته است. ویلدرز در این فیلم ۱۷ دقیقه‌ای، ادعا می‌کند که قرآن به مسلمانان می‌آموزد که از همه متنفر باشند و اقدامات خشونت‌آمیز انجام دهند.

*******

روشن است که سیاستمداران راست‌گرای اروپایی به‌طور مداوم در حال خط دهی به اسلام‌ستیزان هستند و جای تعجب ندارد که سالانه چند هزار مورد جرائم متعصبانه و حملات تروریستی علیه مسلمانان، آنهم در قاره‌ای که ادعای تولید اعلامیه حقوق بشر و آزادی بیان و مذهب را دارد، انجام شود.
اندیشکده «رونیمِید تراست» که در زمینه برابری‌های نژادی فعالیت می‌کند، بیست سال بعد از انتشار گزارش اولیه خود در سال ۱۹۹۷، ضمن هشدار دادن درباره افزایش اسلام‌هراسی و اسلام‌سیزی در اروپا، در گزارش دیگری (۲۰۱۷) نوشت: «بعد از حملات یازده سپتامبر ۲۰۰۱ و هفتم جولای ۲۰۰۵، سیاستگذاران در بریتانیا و دیگر کشورهای جهان بیش از پیش روی مسلمانان تمرکز کرده و اکثرا آنها را با مفاهیم تروریسم یا تهدیدی برای تمدن معرفی کردند. این بدنام‌سازی مسلمانان البته قدمتی چند صد ساله (از زمان جنگ‌های صلیبی) دارد اما طی بیست سال گذشته، این مسئله به شکل‌های جدید و البته زهرآگین‌تری مجددا ظهور کرده است».
در گزارش جدید این اندیشکده، با بیان اینکه در حال حاضر مسلمانان در سراسر جهان به «جرم مسلمان بودن از تبعیض‌های مختلف» مانند بیکاری و فقر رنج می‌برند، آمده است: «کریس آلن، جامعه‌شناس و متخصص اسلام‌هراسی در دانشگاه بیرمنگام در سال ۲۰۱۴ از یک کارگروه دولت بریتانیا که مامور مقابله با اسلام‌هراسی بود، استعفا داد و دلیل آن را انفعال این کارگروه و نگاه دولت به مسلمانان به‌عنوان جامعه‌ای بی‌ثمر و ناتوان اعلام کرد. آلن می‌گوید که دولت بریتانیا هم‌اکنون مشغول تقسیم‌بندی مسلمانان به خوب و بد است».
گزارش ۷۲۹ صفحه‌ای بنیاد تحقیقات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی (SETA) از «اسلام‌هراسی در اروپا» نشان می‌دهد که فقط در سال ۲۰۱۷، بیش از ۴۷۰۰ مورد حمله و جرائم متعصبانه علیه مسلمانان در کشورهای اروپایی انجام شده که آمار تفکیکی هرکدام در زیر آمده است:
در ایالات متحده نیز اداره تحقیقات فدرال (FBI) مسئول جمع‌آوری اطلاعات درباره جرائم متعصبانه علیه اقلیت‌های مذهبی از جمله مسلمانان است که از سال ۱۹۹۲ این کار را انجام داده است. داده‌های مجتمع اف‌بی‌آی نشان می‌دهد که حملات علیه مسلمانان در سال ۲۰۰۱ و به دلیل وقوع حادثه یازده سپتامبر، جهش بزرگی داشته و حدود ۵۴۶ مورد ثبت شده است. گزارش‌های سالانه اف‌بی‌آی نیز نشان می‌دهد که به‌طور متوسط از سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱، هر سال ۳۱ حمله و از ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۳، هر سال ۱۵۹ مورد جرم متعصبانه رخ داده است.


کد مطلب: 6676

آدرس مطلب: http://armageddon.ir/vdcg.u93rak933pr4a.html

آرماگدون
  http://armageddon.ir