اسلام‌هراسی در فرانسه، تنشی هويتی است نه دينی

ایکنا , 7 بهمن 1391 ساعت 11:48

مديركل مؤسسه نظرسنجی «Ipsos» فرانسه در گفت‌وگويی مطبوعاتی عنوان كرد: مشكلاتی از قبيل اسلام‌هراسی در فرانسه نتيجه تنش هويتی بين شهروندان اين كشور و مهاجران به‌ويژه مسلمانان است و نمی‌توان اين موضوع را نوعی تقابل دينی دانست.


به گزارش «آرماگدون» ، به دنبال انتشار نتايج يك نظرسنجی درباره ديدگاه شهروندان فرانسوی نسبت به اسلام و مسلمانان توسط موسسه «Ipsos »، كه بر اساس آن، ۷۷ درصد مردم اين كشور از نبود تسامح در اسلام سخن گفته‌اند، مديركل اين مركز پژوهشی در گفت‌وگو با پايگاه اطلاع‌رسانی «metrofrance» به تببين نتايج اين تحقيق پرداخت.
بريس تنتوريه، مديركل مؤسسه «Ipsos» فرانسه، در اين گفت‌وگو تصريح كرد: قبل از هر چيز بايد به تصويری كه رسانه‌های فرانسه از اسلام ارائه می‌دهند، توجه كنيد؛ در نظر آنان، مسلمانان فقط همان افراط‌گرايانی هستند كه قصد دارند، شريعت اسلامی را در جمهوری مالی حاكم كنند، در حالی‌كه می‌دانيم اين گروه حتی به تعدادی هم نيستند كه بتوانند نماينده اسلام باشند.وی افزود: در كنار اين تصوير نادرست، رسانه‌ها حتی از بيان اين‌ كه اغلب مسلمانان در جامعه فرانسه به خوبی ادغام شده‌اند، دوری كرده و از ارائه وقت به سياستمدارانی كه قصد دارند درباره واقعيات اسلام ميانه‌رو سخن گويند، پرهيز می‌كنند.
بريس تنتوريه با اشاره به اين‌ كه رسانه‌ها اغلب وقت برنامه‌‌های خود را به گروه‌های راست‌گرای افراطی همچون «جبهه ملی» اختصاص می‌دهند، تاكيد كرد: اين گروه‌های افراطی چهره‌ای از مهاجران به‌ويژه مسلمانان در رسانه‌ها عرضه می‌كنند كه گويی آن‌ها درصدد رد ديگر شهروندان و اشغال جايگاه فرانسوی‌ها هستند.وی تاكيد كرد: البته در اين‌جا نبايد از ضعف سازمان‌های اسلامی فرانسه نيز به سادگی عبور كرد؛ اين گروه‌ها تاكنون نتوانسته‌اند آنچنان كه بايد، هويت دينی و ملی مسلمانان در فرانسه را برای ديگر شهروندان تببين كنند و از اين طريق، تريبون را از گروه‌های راست‌گرای افراطی بگيرند.
مديركل مؤسسه «Ipsos» در پاسخ به اين سؤال كه «چرا اين دشمنی با مهاجران، بر روی اسلام و مسلمانان متمركز شده است»، بيان كرد: برای پاسخ به اين سؤال بايد بسيار كلی‌تر به مسئله نگاه كرد. در حال حاضر، يك حس «شكست و حركت به‌سوی زوال» بر كشور ما حكمفرما است كه با جهانی‌سازی رابطه مستقيم دارد و به تقويت شكاف ميان شهروندان منجر شده است. اين احساس شكست به طور طبيعی نوعی موضع‌گيری را در پی خواهد داشت كه در وهله نخست، جدايی از اروپا و جهانی‌ شدن و در گام دوم، طرد افراد غير فرانسوی را به دنبال دارد.
وی ادامه داد: به همين دليل، با زياد شدن شهروندان مسلمان در فرانسه، ابتدا خود شهروندان مسلمان و پس از آن، اماكن عبادی در نظر مردم اين كشور غيرقابل قبول به‌نظر می‌رسند و همين امر به تنشی هويتی منتهی می‌شود كه نتيجه آن را در نظرسنجی اخير مؤسسه مشاهده كرديم. اين تنش هويتی مهم‌ترين نتيجه اين نظرسنجی بود كه قبل از هرچيز تير را به سمت اسلام نشانه می‌رفت. دليل من برای اين سخن هم اين است كه ۶۲ درصد سوال‌شوندگان فرانسوی اظهار كرده‌اند كه حس می‌كنند در خانه خود زندگی نمی‌كنند و در كشور خود بيگانه شده‌اند!
بريس تنتوريه در پايان با بيان اين‌كه اين نتيجه به نوعی نشان‌گر رشد «ديگرهراسی» و نه «اسلام‌هراسی» است، تاكيد كرد: عدم استقلال رسانه‌ها در فرانسه ـ ۷۳ درصد رسانه‌ها به گروه‌های مختلف وابسته‌اند ـ يكی از علل واقعی نتيجه‌ای است كه در نظرسنجی اخير مؤسسه «Ipsos» به دست آمده است.


کد مطلب: 1295

آدرس مطلب: http://armageddon.ir/vdci.3azct1arwbc2t.html

آرماگدون
  http://armageddon.ir