اختتامیه چهارمین هماندیشی تشکلهای شاخص جبهه فرهنگی انقلاب با حضور ریاست مجلس شورای اسلامی
24 ارديبهشت 1394 ساعت 14:43
اختتامیه چهارمین هماندیشی تشکلهای شاخص جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی با حضور دکتر علی لاریجانی در سالن همایش اداره کل تبلیغات اسلامی قم برگزار شد.
فعالیت بیش از ۹۱ هزار هیأت مذهبی در کشور
در دومین روز چهارمین هماندیشی تشکلهای شاخص جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی (۲۴ اردیبهشت) که در سالن همایش اداره کل تبلیغات اسلامی قم برگزار شد، حجت الاسلام و المسلمین روحانی نژاد معاون امور فرهنگی و تبليغ سازمان تبليغات اسلامی عنوان کرد: بیش از ۹۱ هزار هیأت مذهبی در کشور از سازمان تبلیغات اسلامی مجوز دریافت کردند و در حال فعالیت هستند.
معاون امور فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی گفت: بیش از ۵۶ هزار مداح در بانک اطلاعات سازمان موجود است که در سراسر کشور فعال هستند و برای برنامه مداحان تدابیری از جمله دورههای آموزشی تدارک دیده شده است .
وی افزود: ۳۰۰ تشکل جبهه فرهنگی در سراسر کشور شناسایی شده است که برخی تشکلهای جبهه فرهنگی بین هزار تا ۲۵ هزار نفر مخاطب دارند.
معاون امور فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی از حضور ۱۰۰ تشکل در ۳ کارگروه اصلی در چهارمین هماندیشی تشکلهای شاخص جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی خبر داد.
ظرفیتهای فرهنگی باید استعدادهای خود را بر اساس نیاز جامعه مصروف کنند
همچنین دکتر علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی از جمله سخنرانان ویژه این برنامه بود که بر لزوم هم اندیشی تشکلهای شاخص فرهنگی اشاره کرد و گفت: هم اندیشی تشکلهای شاخص فرهنگی باعث میشود که گروهها و تشکلهای فرهنگی بتوانند از تجربیات یکدیگر استفاده کنند.
لاریجانی با بیان این که حرکتهای مردمی در طول تاریخ ماندگار بوده است، تصریح کرد: حسن کانونهای فرهنگی و مداحان این است که مردمی هستند و متکی به دستگاههای دولتی نیستند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به این که باید نیازسنجی در جامعه صورت بگیرد، عنوان کرد: کارهای فرهنگی و همچنین بستههای فرهنگی باید متناسب با سلیقه جامعه فکر شود، همچنین با فرهنگ اسلامی و بومی ما همخوانی داشته باشد.
وی بیان داشت: ویژگی بعثت این بود که بر اساس اخلاق صحیح بنا نهاده شد، بنابراین هر حرکت فرهنگی که از بستر اخلاقی برخوردار باشد و در بستر آرام صورت بگیرد، تأثیرگذار خواهد بود.
رئیس مجلس شورای اسلامی بیان داشت: امروز استفاده از فناوری اطلاعات امر ضروری زندگی است، اما باید به آن مسلط شد، جریانهایی از نظر فرهنگی موفق هستند که در یک بستر فکری و فرهنگی متناسب با ارزشهای اسلامی از این تکنولوژی استفاده کنند.
وی در پایان گفت: ما با دولتی شدن جریانهای فرهنگی مخالفیم اما مجلس از جریانهای فرهنگی که حمایت میکند و بودجههایی در نظر گرفته شده است.
انتقال پیام اسلام به نسل جوان در گرو اخلاق
در ادامه حجت الاسلام و المسلمین بابایی دبیر کارگروه تبلیغ و ارتباطات دینی به ارائه گزارش در کارگروه تشکیل شده در این هم هماندشی پرداخت و تصریح کرد: اگر هیأتهای مذهبی اخلاق اسلامی را رعایت کنند و هیأتداری، مردمداری و جوانداری را مد نظر قرار دهند، میتوانند پیام اسلام را به نسل جوان منتقل کنند.
حجت الاسلام و المسلمین بابایی با اشاره به این که هیأتهای مذهبی سابقه طولانی در جامعه دارند، گفت: جوانان در این هیئات حضور فعال دارند و در صورتی که ارکان هیأت از جمله شورای هیئات مذهبی و مداحان با اخلاق خوش میزبان جوانان باشند، میتوان جوانان را در این هیئات تربیت کرد.
فعالیتهای فرهنگی و مذهبی باید در مساجد صورت بگیرد
همچنین قره باغی دبیر کارگروه محورهای تحول آفرین با بیان این که در این کارگروه در مورد ۱۰ محور تحول آفرین بحث شد، گفت: مهم ترین محور تحول آفرین، محور آموزش و منابع انسانی برای رسیدن به آرمانهای اسلامی است که در این عرصه تأکید بر ایجاد مدارس غیرانتفاعی بوده است.
دبیر کارگروه محورهای تحول آفرین تصریح کرد: در این کارگروه بر رونق بخشی مساجد و حرکت از حسینیهها و تکایا به سمت مساجد تأکید شد، به طوری که فعالیتهای فرهنگی و مذهبی باید در مساجد صورت بگیرد.
تشکلهای شاخص باید به تبیین صحیح شعار ملت و دولت ، همدلی و همزبانی بپردازند
در ادامه مهندس علی صابونچی ،مدیر موسسه فرهنگی آرماگدون و دبیر کارگروه تبیین نقش تشکلها در تحقق شعار سال با بیان نظرات اعضا کارگروه برای تحقق شعار سال عنوان کرد : اکثر اعضا این کارگروه متعقد بودند که یکی از راههای تحقق شعار سال ، تبیین درست و صحیح همدلی و همزبانی بین دولت و ملت بوده و دراین راه باید ضمن انتقاد سازنده از نقد مخرب دوری و جلوگیری نمود.
در ادامه نیز عمده فعالیتهای پیشنهادی برای تحقق شعار سال عنوان شد.
لزوم متشکل ساختن کاربران محتوایی در ایران
محمدرضا کشاورزی معاون محتوای مرکز ملی فضای مجازی نیز با ارائه گزارشی در خصوص فضای مجازی و استفاده از ظرفیت تشکلها در تولید و صیانت از محتوای سالم، عنوان کرد: امروز کفه رسانهها به سمت فضای مجازی سنگین شده است و برخی صفحات مجازی روزانه بیش از میلیونها بار توسط کاربران مشاهده میشود.
معاون محتوای مرکز ملی فضای مجازی با اشاره به این که امروز فضای مجازی را به زندگی دوم تعبیر میکنند، اظهار داشت: مقام معظم رهبری (مدظله) میفرماید: «اگر من امروز رهبر انقلاب نبودم، رئیس فضای مجازی کشور میشدم»، که این بیان رهبر نشان از اهمیت این موضوع دارد.
کشاورزی با اشاره به تأثیرات منفی شبکههای اجتماعی بر افراد جامعه و به خصوص خانواده ها، بیان داشت: مقام معظم رهبری در سال ۹۰ شورای عالی فضای مجازی را تشکیل دادند که بسیاری از مسئولین کشوری در این شورا عضو هستند و این نشان دهنده اهمیت موضوع است.
معاون محتوای مرکز ملی فضای مجازی گفت: ایجاد باشگاهها، کانونها، انجمنهای عمومی و تخصصی به منظور متشکل ساختن کاربران محتوایی در ایران در جهت به کار گیری آنها در صیانت از محتوای موجود در فضای مجازی و همچنین تولید محتوای سالم و مفید در جهت گسترش ارزشهای اسلامی است از جمله اهداف تشکیل شورای عالی فضای مجازی است.
در پایان مراسم، بیانیهای از سوی مسئولین تشکلهای شاخص جبهه فرهنگی قرائت شد.
کد مطلب: 3536
آدرس مطلب: http://armageddon.ir/vdci.papct1awqbc2t.html
آرماگدون
http://armageddon.ir