حمله داعش به کلیساها؛ دستاویز غرب برای تشدید اسلامهراسی
ایکنا , 21 فروردين 1396 ساعت 13:31
گروه تکفیری ـ ترویستی داعش در حالی دیروز مسئولیت انفجار در کلیسای شهرهای «اسکندریه» و «طنطا»ی مصر را برعهده گرفت که این جنایت ضدانسانی داعش طبق روال دستاویزی برای رسانههای مغرض غربی در جهت تشدید اسلامهراسی بهشمار میرود.
به گزارش «آرماگدون» ، مصر در روز، ۲۰ فروردینماه، روز بسیار پرالتهابی را پشت سر گذاشت بهطوریکه دو انفجار تروریستی در کلیسای شهرهای طنطا و اسکندریه حدود ۴۷ کشته و ۱۲۰ زخمی برجای گذاشت.
حادثه نخست ظهر دیروز با انفجار بمب در کلیسای «مارجرجیس» شهر طنطا واقع در استان «الغربیه» مصر و ساعاتی بعد انفجار دیگری مقابل کلیسای «المرقسیه» در شهر اسکندریه روی داد كه براساس آخرین آمار ارائه شده از سوی منابع مصری، تعداد کشتههای این دو انفجار ۴۷ نفر و مجروحان آن را ۱۲۰ نفر گزارش شدهاند.
به دنبال انفجار در دو کلیسای مهم مصر منابع خبری این کشور همچنین گزارش دادند که یک دستگاه خودروی پلیس در منطقه التلول در شرق منطقه بئر العبد در سینا منفجر شد و چهار پلیس در آن مجروح شدند.
این درحالی است که مقامات مصری از به کار گذاشتن یک بمب در مقابل دانشکده سان مارک، یک خودرو بمبگذاری شده در خیابان شاکور در اسکندریه و دو بمب در مقابل مسجد سیدی عبدالرحیم در شهر طنطا خبر دادند و اعلام کردند که این بمبها قبل از انفجار شناسایی و خنثی شد.
گروه تکفیری ـ تروریستی داعش که از اواخر فوریه ۲۰۱۷ میلادی، مسیحیان قبطی مصر را تهدید به حمله کرده بود، دیروز مسئولیت این دو انفجار تروریستی را برعهده گرفت.
سوءاستفاده غرب از حمله به کلیساها برای تشدید اسلامهراسی
امروز این واقعیت برای جهانیان مبرهن است که گروه تکفیری داعش که طی چند سال گذشته بدترین جنایات را در حق مسلمانان اعم از شیعه و سنی مرتکب شده، ساخته و پرداخته آمریکا و برخی کشورهای غربی است.
این در حالی است که رسانههای مغرض غربی با پوشش جهتدار جنایات داعش و با تأکید بر اصطلاح «دولت اسلامی» تلاش میکنند که جنایات داعش را محصول تفسیر تعالیم و آموزههای اسلام و قرآن معرفی کنند و از این طریق عرصه را بر مسلمانان ساکن در جوامع غربی تنگتر و اسلامهراسی را تشدید کنند.
گروه تکفیری داعش برای نخستینبار نیست که مسیحیان را هدف قرار میدهد و عناصر این گروه منحرف در آذرماه سال گذشته نیز کلیسای جامع قبطیها در منطقه «العباسیه» قاهره را هدف قرار دادند و مسیحیان کشورهای عراق و سوریه نیز طی سالهای اخیر رنجهای زیادی از این گروه ضاله متحمل شدهاند.
همچنین، از ماهها پیش مسیحیان قبطی ساکن در استان سینای مصر، از ترس تهدیدات گروه داعش خانه و کاشانه خود را رها کرده و به مناطق دیگر مصر کوچ میکنند.
به هر حال، اگرچه اقدامات تروریستی علیه هر قوم، دین، مذهب و نژادی محکوم است، اما روی دیگر سکه، سوءاستفادهای است که رسانههای مغرض غربی از حمله داعش به کلیساها برای تشدید اسلامهراسی خواهند کرد، چرا که این رسانهها با پوشش جهتدار حمله داعش به کلیساها، این گونه به مخاطبان خود القا میکنند که یک گروه اسلامی، مسیحیان منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا را هدف قرار میدهد.
جنایات تلخ دیروز علیه کلیسای شهرهای طنطا و اسکندریه مصر بار دیگر حقانیت محور مقاومت را از جمله ایران، عراق، حزبالله لبنان و دولت سوریه که چندین سال است بهای سنگینی برای مبارزه با گروههای تندرو و تکفیری پرداخت کردهاند، اثبات کرد.
پیامدهای داخلی عملیات تروریستی داعش در مصر
در پی انفجارهای تروریستی دیروز در مصر، عبدالفتاح السیسی، رئیسجمهور این کشور اعلام کرد که پس از طی مراحل قانونی به مدت سه ماه در کشور وضعیت فوقالعاده برقرار میشود.
وی از تشکیل شورای عالی مبارزه با تروریسم خبر داد و گفت: این شورا از اختیارات تام برای مقابله و رویارویی با تروریسم برخوردار خواهد بود.
دولت مصر همچنین، در پی این انفجارهای مرگبار سه روز عزای عمومی اعلام کرد.
پارلمان مصر نیز «مجدي عبد الغفار»، وزیر کشور و «حسام عبدالرحيم»، وزیر دادگستری این کشور را برای پارهای توضیحات به پارلمان احضار کرد و خبرها از تصمیم وزیر کشور مصر برای برکناری «حسامالدین خلیفه»، مدیر اداره امنیت استان الغربیه مصر حاکی است.
انفجار کلیساهای مصر از منظر کارشناسان
تحلیلگران و کارشناسان بر این باورند که این انفجارها، علاوه بر این که تصویری منفی از اوضاع امنیتی مصر ارائه میدهد، سبب بیاعتمادی قبطیان مسیحی به دولت میشود و بخش گردشگری و سرمایهگذاری خارجی را که سهم بهسزایی در رونق و شکوفایی اقتصاد مصر دارد، با چالش جدی مواجه میکند.
اگرچه قبطیان مصری بر خلاف گروه اخوانالمسلمین، از حامیان دولت عبدالفتاح السیسی هستند، اما بنا بر نظر کارشناسان تداوم این حملات سبب بالاگرفتن نارضایتی قبطیها و فاصلهگرفتن آنها از دولت میشود.
همچنین، برخی ناظران امور بر این باورند که تداوم این گونه حوادث منجر به شکاف و اختلاف میان مسیحیان و مسلمانان میشود و این همان چیزی است که گروه تکفیری ـ تروریستی داعش به دنبال آن است، این در حالی است که پیروان آیین اسلام و مسیحیت سالها است که با صلح و آشتی در کنار یکدیگر زندگی میکنند.
واکنشهای جهانی به انفجار کلیساهای مصر
انفجارهای دیروز علیه دو کلیسا در مصر همچنین با واکنش گسترده جهانی مواجه شد؛ بهطوریکه آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد و شورای امنیت این جنایات تروریستی را محکوم کردند و «احمد ابوالغیظ»، دبیرکل اتحادیه عرب ضمن محکوم کردن این حوادث تروریستی، تلاش بیشتر برای مبارزه با تروریسم را خواستار شد.
«بهرام قاسمی»، سخنگوی وزارت خارجه کشورمان نیز ضمن محکوم کردن انفجارهای تروریستی دیروز در کلیساهای مصر گفت که قاطعانه هرگونه تعرض به اماکن و اجتماعات دینی و مذهبی و هدف قراردادن مردم عادی و بیدفاع را با هر بهانه و انگیزهای محکوم میکنیم.
مرکز اسلامی الازهر نیز هدف از این انفجارهای تروریستی را متزلزل ساختن امنیت، ثبات مصر و وحدت ملت این کشور دانست و تأکید کرد که در برابر این واقعه تمام ملت مصر باید با حفظ اتحاد و همبستگی، فرصت را از مجرمان گرفته و با این جنایتها مقابله کنند.
وزارت خارجه سوریه نیز در واکنش به این حوادث اعلام کرد که گروههای تروریستی که مردم مصر را هدف قرار میدهند، همان گروههایی هستند که با حمایت آمریکا، اسرائیل، ترکیه و برخی کشورهای عربی خلیج فارس، مردم سوریه را نشانه رفتهاند.
حزبالله لبنان نیز با صدور بیانیهای، هدف قراردادن مؤمنان در کلیساها را نمایانگر توحشی دانست که در راستای تلاش برای کوچ اجباری مسیحیان از سینا و دیگر مناطق و زمینهسازی برای فتنه و اختلافات به نفع رژیم صهیونیستی صورت گرفته است.
حملات تروریستی مرگبار دیروز علیه کلیساهای مصر نیز سبب شد که ولادیمیر پوتین، رئیس مهور روسیه با همتای مصری خود تماس تلفنی برقرار کند.
جنبش حماس و جنبش جهاد اسلامی فلسطین نیز به انفجارهای تروریستی مصر واکنش نشان دادند و «خضر عدنان»، یکی از رهبران جنبش جهاد اسلامی فلسطین انفجارهای تروریستی که دو کلیسای مصر را هدف قرار داد، محکوم کرد و گفت که این انفجارها، از لحاظ دینی، اخلاقی و انسانی، محکوم است.
سازمان همکاری اسلامی، شورای حکمای مسلمان، پادشاه اردن، امیر و وزارت خارجه کویت، وزارت خارجه بحرین، وزارت خارجه سودان، وزارت خارجه ترکیه و وزارت خارجه عراق نیز با صدور بیانیههای جداگانه انفجارهای تروریستی قاهره را محکوم کرد.
واکنش پدرخواندههای تروریستها به حمله علیه کلیساها
ترامپ که کشورش سهم زیادی در پیدایش و تقویت داعش داشته است، در صفحه توئیتر خود نوشت: از شنیدن خبر حمله تروریستی در مصر بسیار ناراحت شدم. آمریکا به شدت (این حمله) را محکوم میکند.
رئیسجمهوری آمریکا افزود: اطمینان کامل دارم رئیس جمهور مصر اوضاع را به درستی مدیریت خواهد کرد.
وزارت خارجه رژیم آلسعود نیز که با حمایت مالی و تسلیحاتی گسترده از تروریستهای تکفیری، بیشترین سهم را در تقویت این جریان تکفیری و بیثبات کردن منطقه داشته، در واکنش به انفجارهای دیروز مصر نوشت که این اقدامات تروریستی بزدلانه مغایر با آموزهها و تعالیم دینی و ارزشهای اخلاقی و انسانی است.
رژیم سعودی در حالی این اقدامات را محکوم کرد که بنمایه فکری عناصر جریانهای تکفیری و تروریستی را فتواهای ضاله وهابیت تشکیل میدهد.
این حملات در حالی در روز در جشن مسیحی «یکشنبه نخل» یا «عید سباسب» کلیسا صورت گرفت که پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان، قرار است روزهای هشتم و نهم اردیبهشت ماه به مصر سفر کند.
قبطیان مسیحی مصری چه کسانی هستند؟
قِبطیها نام قومی از مسیحیان بومی کشور مصر است که پرجمعیتترین اقلیت مسیحی این کشور به شمار میآیند و حدود ۱۰ درصد جمعیت ۹۲ میلیون نفری این کشور را تشکیل میدهند.
مسیحیت بین سالهای ۴۰۰ تا ۸۰۰ میلادی مذهب اصلی در مصر بهشمار میرفت. پس از فتح مصر به دست مسلمانان تا میانههای قرن دهم میلادی همچنان مذهب اصلی این کشور باقی ماند. پس از آن مسیحیان همواره بهعنوان یکی از اقلیتهای بزرگ در مصر بهشمار رفتهاند.
از نظر تاریخی قبطیان به زبان قبطی صحبت میکردند که بازماندهای از زبان دموتیک از مصر باستان(زمان اشغال مصر توسط یونانیها) بهشمار میآید. از نیمههای قرن هجدهم میلادی این زبان شروع به انقراض نموده و بیشتر این مردمان به زبان عربی تکلم میکنند. امروزه قبطیان بیشترین جمعیت مسیحی در خاورمیانه را تشکیل میدهند و یکی از بزرگترین اقلیتهای مذهبی در این منطقه هستند، اکثر قبطیها از نظر مذهبی پیرو کلیسای ارتدکس قبطی اسکندریه هستند.
در پایان این گزارش باید بر این نکته تأکید کرد که اگرچه گروه تکفیری ـ تروریستی داعش از سوی آمریکا و کشورهای غربی و با هدف اعمال فشار بر محور مقاومت و تأمین امنیت بیشتر رژیم غاصب و اشغالگر صهیونیست تشکیل شد و برخی کشورهای مزدور منطقه نیز با حمایت مالی و تسلیحاتی این گروه را تقویت کردند، اما جنایات وحشیانه این گروه امروز دیگر تنها محدود به مسلمانان نمیشود و تمامی بشریت را هدف قرار داده؛ بنابراين مبارزه با داعش نیازمند ارادهای جدی و قوی بهدور از فریبکاری است.
کد مطلب: 5561
آدرس مطلب: http://armageddon.ir/vdci.qawct1awzbc2t.html
آرماگدون
http://armageddon.ir