10 سال پس از اسلامهراسی
احساس تهدید موهوم
هفته نامه پنجره , 29 شهريور 1390 ساعت 21:48
دهمین سالگرد ۱۱ سپتامبر در ایالات متحده درحالی فرا رسیده که شبکه اسلامهراسی تمام وقت به تکاپو افتاده است. این سالگرد باید طوری تنظیم شود که احساس تهدید موهوم نسبت به شریعت اسلامی را به اوج خود برساند و هشداری باشد نسبت به خطرهای پیشگویی شده نسبت به مسلمانان ساکن آمریکا.
افراطگرایی خشن در آمریکا وجود دارد، ولی صرفا در جامعه مسلمان آمریکا خلاصه نمیشود. در سراسر جهان، قتلهای تروریستیای اتفاق میافتد که به نام اسلام صورت میگیرد، اما مطالعه جدیدی از سوی مرکز مبارزه با تروریسم در آکادمی نظامی «وست پوینت» نشان داده که حملات القاعده منجر به کشته شدن هشت برابری مسلمانان نسبت به غیرمسلمانان شده است.
طبق یک بررسی در ۲۰۱۱م، که توسط «چارلز کروزمن»، جامعهشناس دانشگاه کارولینای شمالی- چپل هیل، انجام شده، از زمان حادثه ۱۱ سپتامبر، دولت آمریکا ۱۶۱ آمریکایی مسلمان را مظنون و یا مقصر تشخیص داده است. این تعداد زیاد است ولی این مطالعه موسوم به «تروریسم مسلمانان آمریکایی از زمان یازده سپتامبر: یک گزارش» نتیجه گرفته است که از هزاران ارتکاب خشونتی که هر سال در آمریکا روی میدهد، نظام کارآمد تعقیب کیفری حکومت و پوشش رسانهای، مسلمانان آمریکایی مظنون به عملیات تروریستی را مورد توجه ملی قرار میدهد و تروریسم مسلمانان آمریکایی را بیش از آنچه رایج است القا میکند.
این موارد، شبکه اسلامهراسی را قادر ساخته افسانهپردازیها و برداشتهای غلطش نسبت به اسلام را اشاعه دهد. خطابهها و رفتارهای اعضای این شبکه، عمیقا تأسفبرانگیز است چراکه آنها تهدید به منزوی کردن و بیگانهسازی بخشی از جمعیت رو به رشد آمریکا میکنند. در ۲۰۱۰م، مسلمانان آمریکا حدود ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر برآورد شدهاند. پیشبینی میشود این عدد در طی ۲۰ سال، بیش از دو برابر شود و به ۶ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر برسد.
البته افرادی هستند که یک خط تمایز بين گروههای رادیکال اسلامگرا و اکثریت چشمگیر مسلمانان صلح دوست میکشند. «کریس کریستی»، فرماندار نیوجرسی این رویه را پیش گرفته است. او اخیرا بهخاطر انتصاب «سهیل محمد» - که از مسلمانانی که بعد از یازده سپتامبر به اشتباه بازداشت شدند، دفاع کرده بود - بهعنوان قاضی دادگاه عالی، تحت حملات شدیدی قرار گرفت. گزارش پروژه تحقیقی درباره تروریسم موسوم به «رابطه عجیب فرماندار کریستی با اسلام رادیکال» اعلام کرد انتصاب محمد توسط فرماندار کریستی «نشاندهنده این است که گوشهای فرماندار نسبت به اسلام رادیکال سنگین است.» کریستی در گزارشی که درباره دلیل حملات نسبت به سهیل محمد منتشر شد، گفت: «دلیل انتقادهای موجود نسبت به سهیل محمد، بیاطلاعی است. آنها وی را به سبب مسلمان بودن مورد انتقاد قرار میدهند.» فرماندار علیرغم تلاشهای افرادی چون «رابرت سپنسر»، «فرانک گافنی» و «اندرو مککارتی» و شرکایشان توانست پیروز شود و سهیل محمد در ۲۶ جولای ۲۰۱۱ سوگند خورد.
همچنین مدیرعامل سابق پیتزای پدرخوانده، «هرمن کین»، زمانی طرفدار شبکه اسلامهراسی بود و هنگامیکه اولین کمپینش برای نامزدی ریاستجمهوری حزب جمهوریخواه را به راه انداخت دیدگاه صریح و بیپردهای نسبت به قانون شریعت اسلامی داشت. وی زمانیکه دارای شور و هیجان پر سر و صدایی بر علیه اسلام بود، گفت: «یک تلاش تدریجی وجود دارد؛ تلاشی برای آسوده کردن ذهن حکومتمان نسبت به قانون شریعت و اعتقادات مسلمانان. در حکومت ما کسی به این ایده تعلق خاطر ندارد... . نقش اسلام در آمریکا برای معتقدان آن، فقط پیاده کردن آن و تنها گذاشتن ماست؛ دقیقا مثل مسیحیت. ما دارای متمم اول قانون اساسی هستیم و من ناراحت میشوم وقتی میبینم مسلمانها در این کشور، تلاش دارند قانون شریعت را بر بقیه ما تحمیل کنند.»
پس از آن زمان، کین از آن افراطگراییاش دست برداشت و وارد فرآیندی شد که شبکه اسلامهراسی را بینهایت آزرده خاطر ساخت. اخیرا وی بعضی از این دیدگاههایش را پس گرفت و علنا عذرخواهی کرد. کین در ماه جولای به مرکز آدامز در ویرجینیای شمالی رفت و در آنجا با امام «محمد ماجد»، مدیر اجرایی مرکز، و دیگر مسلمانان همسفره شد. بعد از این دیدار، وی گفت: «بابت حرفهایی که موجب رنجش مسلمانان آمریکا و دوستانشان شده، متواضعانه نادم و پشیمان است.» بهعلاوه وی اظهار کرد بابت ایجاد این برداشت که وی ضد ضمانت مشروط آزادیهای مذهبی است، «صادقانه، متأسف» است و درباره این دیدار گفت: «ما متوجه شدیم که در ارزشها و فضایل، دارای مشترکات بسیار بیشتری هستیم. من در زندگی خودم بهعنوان یک جوان سیاه پوست که در منطقه مجزای جنوب رشد کردم، احساس سرخوردگی ایشان را نسبت به تصورات قالبی موجود درک میکنم. اینهایی که همراه ما هستند همانند اکثر مسلمانان آمریکا، مسلمانانی صلحطلب و آمریکاییانی میهن دوستاند که غالبا نیت خیرشان تحتالشعاع فعالیتهای شرمآور و شنیع جهادگرایان قرار گرفته است.»
تجربه کین میتواند آموزنده باشد. او از شبکه اسلامهراسی جدا شد و با مسلمانان آمریکایی که بسیاری از برداشتهای غلط و تصورات قالبی او را بههم ریخته بودند، روبهرو شد.
البته شبکه اسلامهراسی، به شکل بسیار گزندهای تلاشهای کین برای توجه به مسلمانان میانهرو را تحقیر میکند. در کنفرانس محافظهکاران غرب در تابستان امسال در دنور، فرانک گافنی ادعا کرد کین در واقع با اعضای اخوانالمسلمین در واشنگتندیسی دیدار داشته است. وی میافزاید: «اگر او در واقع اکنون موضعش را چنانکه گزارش میرسد تغییر داده، مسأله دردسرسازتر از این است که صرفا مدت زمانی را با برادران مسلمان سپری کرده باشد!»
کد مطلب: 230
آدرس مطلب: http://armageddon.ir/vdcicuar2t1ap.bct.html
آرماگدون
http://armageddon.ir