اسلام هراسی از نوع جانسون

ایرنا , 28 مرداد 1397 ساعت 23:11

تحقیقات جدید هفته‌نامه ساندی تایمز از صفحه فیس‌بوک بوریس جانسون وزیرخارجه پیشین انگلیس، از ثبت حجم زیادی از اظهارنظرهای اسلام ستیزانه کاربران علیه مسلمانان حکایت دارد.


به گزارش «آرماگدون» ، این تحقیقات نشان می‌دهد که بسیاری از هواداران جانسون از او می‌خواهند تا دین اسلام را در انگلیس ممنوع و مسلمانان را از این کشور اخراج کند.
جانسون دو هفته پیش هم‌زمان با اجرای قانون ممنوعیت پوشیدن برقع در دانمارک، با انتشار یادداشتی در روزنامه دیلی تلگراف گفته بود که پوشیدن برقع، کاری 'مسخره' است. وی زنانی را که برقع می‌پوشند به 'دزد بانک' و 'صندوق پست' تشبیه کرده که این موضوع موجی از انتقادها را در داخل انگلیس به دنبال داشته است.
اکنون هواداران وی در فیس‌بوک نوشته‌اند: هیچ مسلمانی نباید به دولت، اداره پلیس و یا ارتش راه پیدا کند. کاربر دیگری نوشته است: بوریس تو جرائت داری که از شر مسلمانان خلاص شویم.
همچنین ساندی تایمز دریافته که ده‌ها گروه ضد اسلامی منتسب به هواداران وزیر خارجه پیشین انگلیس در فضای مجازی فعالیت دارند. در همین پیوند «ترزا می» نخست‌وزیر انگلیس و «براندن لوئیس» دبیر حزب محافظه‌کار، خواستار موضع‌گیری رسمی جانسون علیه اسلام‌ستیزی و عذرخواهی وی از یادداشت او در دیلی تلگراف شده‌اند.
همچنین شماری از تشکل‌ها و سازمان‌های اسلامی و اعضای برجسته حزب محافظه‌کار، ازجمله دبیر و رهبر حزب خواستار عذرخواهی جانسون شده و لرد «شیخ» عضو مسلمان مجلس اعیان با گفتن اینکه عذرخواهی کافی نیست، خواستار اخراج جانسون از حزب شده است.
از میان سیاستمداران دیگر، کن لیوینگستون، شهردار پیشین لندن و رقیب جانسون در انتخابات شهرداری نیز خواستار اخراج وی از حزب محافظه‌کار شده است. همچنین کمیسیون برابری و حقوق بشر(EHRC) که یک سازمان ناظر حقوق بشری در انگلیس بوده سخنان جانسون را 'توهین‌آمیز و تفرقه‌افکن' نامیده است.
یک منبع نزدیک به وزیر خارجه پیشین انگلیس می‌گوید که انتصاب اظهارنظر کاربران فیس‌بوک به جانسون پسندیده نیست و او هرگونه اظهارنظر نفرت‌انگیز را محکوم می‌کند. این منبع بااین‌حال درباره عقب‌نشینی و یا عذرخواهی احتمالی جانسون از یادداشت خود در دیلی تلگراف سخنی به میان نیاورد.
بر اساس این گزارش، اکنون کمیته بررسی درون‌حزبی محافظه‌کار مامور رسیدگی به اظهارات اسلام ستیزانه جانسون است.
اسلام‌ستیزی در حزب محافظه‌کار تا حدی ریشه دوانده است که چندی پیش شورای مسلمانان بریتانیا در نامه‌ای به دبیر این حزب خواستار آغاز سریع تحقیقات و بررسی وضعیت اسلام هراسی در این حزب شده است.
«هارون خان» رئیس شورای مسلمانان بریتانیا در این نامه خطاب به دبیر حزب محافظه‌کار گفته است که اعضای حزب یادشده به‌صورت هفتگی مرتکب اقدام های اسلام هراسانه شده‌اند. او با انتشار فهرستی از جرائم اسلام‌ستیزی توسط نمایندگان حزب محافظه‌کار، خواستار تعهد بیشتر این حزب به مبارزه با این معضل شده است.
وضعیت اسلام هراسی در انگلیس تا حد زیادی پس از رای مردم این کشور به خروج از اتحادیه اروپا افزایش‌یافته است. 'حجت رمزی' عضو ارشد موسسه اندازه‌گیری جرائم اسلام هراسی در انگلیس به ایرنا گفته است که وضعیت اسلام در این کشور روند ناامیدکننده‌ای را طی می‌کند.
وی ضمن ابراز نگرانی نسبت به آینده مسلمانان در اروپا و سایر نقاط جهان، اظهار داشت که با حضور دونالد ترامپ به‌عنوان رئیس‌جمهوری آمریکا در کاخ سفید و افزایش حملات آمریکا علیه مسلمانان در سراسر جهان، آینده خوبی را نمی‌تواند تصور کند.
به گفته وی، یکی از مهم‌ترین مشکلات برای مبارزه با اسلام هراسی، نبود تعریف دقیق از این پدیده است، تا جایی که حتی می و مدیر پروژه 'پرونت' که وظیفه‌اش پیشگیری از افراط‌گرایی است، تعریفی از اسلام هراسی ندارند.
جانسون که با کناره‌گیری از وزارت خارجه در کمین تصاحب قدرت و برکناری می از مقام نخست‌وزیری است، بر موج طرفداران خروج انگلیس از اتحادیه اروپا و جریانات دست راستی سوار شده تا با نزدیک‌تر شدن به مهلت رسمی برگزیت، پایگاه اجتماعی خود را محکم کند.


کد مطلب: 6589

آدرس مطلب: http://armageddon.ir/vdcj.oemfuqeihsfzu.html

آرماگدون
  http://armageddon.ir