اسرائیل و هند ؛ همراهی در جنگ علیه مسلمانان
8 بهمن 1396 ساعت 13:03
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل هفته گذشته به مدت ۶ روز عازم هند شد که دومین سفر یک نخستوزیر صهیونیست به هند محسوب میشود.
به گزارش «آرماگدون» این سفر در پاسخ به سفر تاریخی نارندرا مودی به اسرائیل در تابستان امسال، انجام شد که اولین سفر یک نخستوزیر هندی به سرزمینهای اشغالی بود.
اسرائیل و هند مدتها دشمنان ایدئولوژیک بودهاند. هند تا دو سال پس از اعلام استقلال رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۴۸ آن را به رسمیت نمیشناخت و همواره این رژیم را به دیده تردید مینگریست.
جنگ سرد نیز سبب دوری دیپلماتیک این دو رژیم شده بود و تا سال ۱۹۹۲ روابط دیپلماتیک نداشتند. اما در این ۲۶ سال اخیر، تغییرات زیادی ایجاد شده است. تا جاییکه دیگر حتی با وجود تضادهای ایدئولوژیک و سیاستهای متضاد نیز این دو رژیم از همیشه به هم نزدیکتر شدهاند.
دلیل این نزدیکی گسترش روابط نظامی است. اسرائیل هند را به تجهیزات نظامی بحثبرانگیزی تجهیز کرده و هند اکنون با قرارداد تسلیحاتی سالانه ۱ میلیارد دلاری، یکی از بزرگترین مشتریهای تسلیحاتی این رژیم است.
سیاستگذاران هندی در تلاش هستند که ابعاد استراتژیک رابطه هند و اسرائیل را کوچک نشان دهند. هنگامیکه از روابط نظامی با اسرائیل در پارلمان سخن به میان میآید، جواب این است که این اطلاعات به دلایل مصالح امنیتی قابل بیان نیست اما هیچ چیز شرمآوری هم در مورد سفر نتانیاهو وجود ندارد.
گرمای آشکار میان مودی و نتانیاهو در انظار عمومی نشاندهنده عمق روابط آنها در سالهای اخیر است. اسرائیل شریک بحثبرانگیز هند در برطرف کردن نیازهای تسلیحاتی این کشور در مواجهه با تهدیدهای داخلی و خارجی است. تخصص اسرائیل در حوزه آب، کشاورزی و نوآوری نیز برطرف کننده نیازهای هند در راستای برنامه توسعه این کشور است و با وجود همه حساسیتها، برای همکاری در زمینه کشاورزی چیزی برای پنهان کردن وجود ندارد.
موفقیت اسرائیل در بستن این قراردادهای پرسود با کشوری مانند هند که به زودی پرجمعیتترین کشور جهان خواهد شد، موفقیتی چشمگیر برای این رژیم است. به دلیل قرار گرفتن در منطقهای در محاصره مسلمانان که دشمنان این رژیم محسوب میشوند، اسرائیل تلاش و سرمایهگذاریهای زیادی برای ایجاد رابطه با قدرتهای جدید در آسیا و فراتر از آسیا میکند. نتانیاهو تأکید دارد که اسرائیل به یک شریک امنیتی برای بسیاری از کشورها تبدیل شده است.
همچنین اسرائیل، هند را بـه عنوان وزنـهای در برابر پاکستان مـیبیند کـه تنهـا کشـور اسـلامی مجهـز بـه سـلاح هسـتهای است. همچنین میتواند از چـالش هند بـا مسلمانان نهایت بهرهبرداری را کند و این کشور را بـه طـرف خـود بکشـاند. «بن گوریون» نخسـتوزیر مشهور اسرائیل درباره هند گفته است: بـه زعم ما، هندوسـتان بهتـرین پایگاهی اسـت کـه میتوانیم از آنجا عملیات بـر ضد مسلمانان را رهبری و هدایت کنیم.
در سفر هفته گذشته، نتانیاهو و مودی بیانیه مشترکی را در مورد لزوم اقدام قاطعانه علیه تروریستها و سازمانهای تروریستی قرائت و سخنرانی کردند.
نتانیاهو در سخنان خود در هند رژیم غاصب صهیونیستی و دولت هند را دموکراسیهایی خواند که باید با «اسلام رادیکال» مقابله کنند. نارندرا مودی نیز سیاستهای نتانیاهو علیه مسلمانان را که به بهانه «مقابله با تروریسم» انجام میگیرد، تشویق کرد.
نتانیاهو ادعا کرد: روش زندگی ما در اسرائیل و هند، به ویژه هنگامیکه پای مدرنیته وسط میآید، از سوی «اسلام رادیکال» و ریشههای تروریسم از گوشه و کنار به چالش کشیده میشود.
اختلاف نظر در مورد ایران
اما همه این دوستیهای دوجانبه درحالی است که اختلافات سیاسی قابل توجهی میان هند و اسرائیل وجود دارد؛ یکی از این موارد اختلاف در مورد ایران است. نتانیاهو که مواضع خصمانهای علیه کشورمان دارد، بارها نسبت به توافق هستهای ایران ابراز نگرانی کرده و پیش از این توافق، تلاش زیادی برای جنگ نظامی علیه ایران کرد. از سوی دیگر وزارت امور خارجه هند از توافق هستهای ایران حمایت کرده و روابط اقتصادی و نظامی خوبی با ایران دارد.
هرچند که نتانیاهو از هر فرصتی برای گفتوگو با سران جهان علیه ایران استفاده میکند اما این اختلاف نظر اساسی با هند، سبب کاهش روابط دوستانه میان آنها نشده است؛ چراکه در دیدار مشترکشان، نتانیاهو با توجه به اهمیت ایران برای هند به لحاظ تأمین انرژی و روابط اقتصادی، حرفی از ایران به میان نیاورد.
هند نیز که دههها به دلیل نگرانی از عصبانی شدن کشورهای عربی تأمین کننده نفت و نگرانی از جریحهدار کردن احساسات اقلیت بزرگ مسلمانان هندی، از اسرائیل فاصله میگرفت، نشان داد که اکنون با وجود این مسائل بسیار خواهان گسترش روابط با رژیم اسرائیل است.
مخالفت مسلمانان
مسلمانان هند که از زمان به دست گرفتن دولت هند توسط مودی بیش از پیش هدف تبعیض و خشونت قرار گرفتهاند، به گسترش روابط هند با رژیم اشغالگر اسرائیل اعتراض دارند.
آمیتاب باچان، بازیگر اسطورهای سینمای هند و خانواده وی در مراسمی که به اصطلاح برای گسترش روابط فرهنگی هند و رژیم صهیونیستی در بمبئی، پایتخت سینمایی هند برگزار شده بود حاضر شده و با نتانیاهو عکس گرفتند اما «سه خان» محبوب بالیوود که مسلمان هستند در اعتراض به قتل عام زنان، کودکان و مردان فلسطینی توسط رژیم اشغالگر قدس از حضور در این جلسه خودداری کردند.
عكس سلفی آمیتاب باچان با نتانیاهو، واکنش های زیادی در فضای مجازی داشت و فعالان حقوق بشری هندی در واکنش به این اقدام، تصاویر جنایات اسرائیلی ها در فلسطین را در بک گراند این عکس قرار دادند.
سه خان بالیوودی که دیدار با نتانیاهو را تحریم کردند
سلمان خان، امیر خان و شاهرخ خان، که به سه خان افسانهای و بسیار محبوب صنعت سینمای هند (بالیوود) شهرت دارند به دلیل عدم دیدار با بنیامین نتانیاهو به قهرمانان واقعی رسانههای اجتماعی هند تبدیل شدهاند.
همچنین سفر نتانیاهو به هند با واکنش منفی گروهها و افراد شناخته شده این کشور روبرو شده و تظاهرات متعدد و وسیعی علیه وی در شهرهای مختلف هند برگزار شد.
در پایان باید گفت واکنشهای متعدد به ویژه از سوی مسلمانان به سفر نخستوزیر رژیم صهیونیستی به هند، نشان میدهد که همواره کسانی بوده وهستند که با سیاستهای متجاوزانه اسرائیل مخالفند و مقامات هندی و صهیونیست، هر چند روابطی دوستانه و منفعتطلبانه را دنبال کنند، اما نمیتوانند این مخالفتها را خاموش کرده و حامیان فلسطین و گروههای ضد صهیونیست را با سیاستهای عوامفریبانه همراه کنند
معصومه سادات حسینی - ایکنا
کد مطلب: 6417
آدرس مطلب: http://armageddon.ir/vdcj.vemfuqexasfzu.html
آرماگدون
http://armageddon.ir