ابراز نگرانی شدید سازمانهای حقوق بشراز کشتار مسلمانان میانمار
سازمان عفو بین الملل و سازمان دیده بان حقوق بشر امروز به شدت دولت میانمار را به دلیل بی توجهی به اعمال خشونتهای زیاد علیه اقلیت مسلمانان در میانمار مورد انتقاد قرار دادند و خواستار رسیدگی به این مسئله شدند.
شنبه ۶ آبان ۱۳۹۱ ساعت ۲۱:۲۹
کد مطلب: 1071
به گزارش آرماگدون به نقل از روزنامه "فرانکفورتر آلگماینه" بعد از ناآرامیهای اخیر در میانمار و کشتار های جدید اقلیت مسلمان این کشور که با ۱۲ کشته در غرب میانمار همراه بوده است جمعی از کارشناسان حقوق بشر به شدت دولت این کشور در "نایپیدو" را به باد انتقاد گرفتند.
سازمان دیده بان حقوق بشر (HRW) و سازمان عفو بین الملل امروز خواستار حمایتهای بیشتر و بهتر دولت میانمار از اقلیت مسلمانان در این کشور شدند.
بر اساس اطلاعات سازمان دیده بان حقوق بشر تصاویر ماهواره ای نشان می دهند که تنها در شهر ساحلی "کیاک پیو" که اکثریت ساکنان آن اقلیت مسلمانان روهینگیا هستند بیشتر از ۸۰۰ خانه تخریب شده است.
به گفته "فیل رابرتسون" از کارشناسان سازمان دیده بان حقوق بشر در حداقل پنج دهکده در این کشور خشونتهایی وجود داشته است که اقلیت روهینگیای مسلمان در این درگیریها شدیدا مورد حمله قرار گرفتند. دولت میانمار باید فورا حمایت این گروهها را تضمین کند. اگر دولت و سازمانهای دولتی به این مسئله رسیدگی نکرده و دلایل این خشونتها را روشن نکنند شرایط بدتر می شود.
سازمان عفو بین الملل نیز خواستار قطع این گونه خشونتها و جنایتها در میانمار شد.
بر اساس اطلاعات امروز مطبوعات میانمار از پایان هفته گذشته ۶۷ نفر در خشونتهایی که علیه اقلیت مسلمان در این کشور شکل می گیرد کشته شده اند.یک حزب مسلمان در این کشور اخیرا از کشته شدن بیش از صد نفر هم سخن گفته است.
سازمان دیده بان حقوق بشر شدیدا نگران بالا رفتن شمار قربانیان این گونه خشونتها در میانمار است. دههاهزار نفر هم به فرار از این کشور روی آورده اند. کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان هم امروز اعلام کرد که انتظار دارد حدود پنج هزار و پانصد نفر به اردوگاه پناهندگان در غرب این کشور هجوم بیاورند.
دولت میانمار برای اقلیتهای مسلمان روهینجیا محدودیتهای بسیاری ایجاد کرده و از دادن حقوق شهروندی به آنها خودداری می کند. بوداییان که جمعیت غالب در این کشور هستند از این موضع سختگیرانه دولت علیه مسلمانان حمایت می کنند.
سازمان دیده بان حقوق بشر همچنین به "آنگ سان سو چی" ،رهبر مخالفان دولت میانمار و برنده جایزه صلح نوبل این انتقاد را وارد می کند که از نفوذ اخلاقی خود برای حمایت مسلمانان در این کشور استفاده نمی کند.