اعتراض سیاستمداران آمریکا به اظهارات ضداسلامی دونالد ترامپ
سخنان اخیر کاندیدای جمهوریخواهان در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در زمینه گردآوری اطلاعات از مسلمانان، با انتقاد شدید همحزبیهای وی مواجه شده است.
يکشنبه ۱ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۳۸
کد مطلب: 4014
به گزارش «آرماگدون» ، به نقل از پایگاه خبری «PBS»، سخنان اخیر دونالد ترامپ، سرمایهدار جمهوریخواه و کاندیدای جمهوریخواهان در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال ۲۰۱۶ در زمینه لزوم انجام تحقیقات و گردآوری اطلاعات در مورد مسلمانان در آمریکا، با انتقاد شدید همحزبیهای وی و همچنین رقبای حزب دموکرات مواجه شده است.
هیلاری کلینتون و برنی سندرز، نامزدهای حزب دموکرات در انتخابات آتی ریاست جمهوری آمریکا دیروز، ۳۰ آبانماه، در توئیتهایی سخنان ترامپ را تکاندهنده و ظالمانه خواندند.
کلینتون همچنین روز جمعه، ۲۹ آبانماه، در یک تجمع در ایالت تنسی گفت: ترامپ به مهاجران مکزیکی و بانوان حمله کرده و اکنون مسلمانان را هدف حمله قرار داده است.
پنجشنبه گذشته، ۲۸ آبانماه، ترامپ خواستار ایجاد یک پایگاه اطلاعاتی به منظور انجام تحقیقات و گردآوری اطلاعات در مورد مسلمانان برای مقابله با تروریسم شد.
دو روز پیش از آن نیز وی گفته بود که دیگر چارهای جز تعطیل کردن مساجد وجود ندارد.
گرچه ترامپ در مصاحبه روز جمعه خود با شبکه خبری فاکس سعی کرد سخنان خود را رفع و رجوع کند؛ اما موفق نشد و از سوی همحزبیهای خود نیز مورد انتقاد قرار گرفت.
سایر نامزدهای حزب جمهوریخواه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اکنون تلاش میکنند به نحوی از دونالد ترامپ فاصله بگیرند.
جب بوش، فرماندار پیشین ایالت فلوریدا اظهارات ترامپ را «منزجرکننده» توصیف کرده و «مارکو روبیو»، سناتور ایالت فلوریدا و یکی دیگر از نامزدهای حزب جمهوریخواه در انتخابات آتی سخنان ترامپ را «غیرضروری» دانست و گفت مردم آمریکا از چنین اقدامی حمایت نمیکنند.
تد کروز، سناتور ایالت تگزاس، کریس کریستی، فرماندار نیوجرسی و جان کسیچ، فرماندار ایالت اوهایو که دیگر نامزدهای حزب جمهوریخواه آمریکا در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ هستند نیز هر یک سخنان ترامپ را جداگانه مورد انتقاد قرار دادند.
کارشناسان آزادیهای مدنی نیز ایجاد پایگاه اطلاعاتی علیه مسلمانان را غیرقانونی توصیف کردند.
ایلیا شاپیرو از مؤسسه «کاتو» که یک اتاق فکر طرفدار آزادی در واشنگتن است، در این باره گفت: ایده ترامپ نقض کننده حقوق حریم خصوصی و آزادی افراد است.
مارسی همیلتون، کارشناس حقوقی آزادی دین در دانشگاه «یشیوا» در نیویورک نیز این ایده را نقض آشکار قانون حفاظت از آزادی دینی آمریکا دانست.