اسلامهراسی پشتیبانان ثروتمندی دارد!
گفتوگو با پروفسور لاورنس دیویدسون استاد دانشگاه وستچستر آمریکا
به مناسبت سالگرد 11 سپتامبر و طرح دوباره موضوع اسلامستیزی، گفتوگوی کوتاهی با پروفسور «لاورنس دیویدسون»، استاد دانشگاه وست چستر آمریکا و کارشناس خاورمیانه و سیاست خارجی آمریکا، انجام دادیم که از نظر میگذرد.
شنبه ۲ مهر ۱۳۹۰ ساعت ۲۲:۰۳
کد مطلب: 232
بهنظر شما ارتباطی بین ۱۱ سپتامبر و اسلامهراسی وجود دارد؟ ارتباط مستقیمی بین حملات ۱۱ سپتامبر و اسلامهراسیای که اکنون توسط مسلمانان آمریکا تجربه میشود، وجود دارد. هنگامیکه این حملات روی داد، اکثر آمریکاییها هیچ زمینه تاریخی برای درک آن نداشتند. این امر بدان سبب بود که آنها از سیاست خارجی آمریکا اطلاعی نداشتند و از اینرو بیانصافی و اشتباهاتی در رابطه با مردم جهان اسلام صورت گرفت. از آنجا که این حملات در هیچجای دیگری رخ نداده، به آسانی کار متعصبان مذهبی تلقی شد. این تصویر توسط تشکیلات سیاسی نومحافظهکاران، منتشر (از روزی که بوش، رییسجمهوری وقت آمریکا، گفت که حملات علیه ما توسط افرادی صورت گرفت که از ارزشهای ما نفرت دارند) و در نهایت توسط بنیادگرایان مسیحی و صهیونیست تقویت شد. هر دوی این گروهها، از فرصتی که توسط این حملات بهدست آمد برای ترویج احساسات ضدمسلمانان در این کشور استفاده کردند. هرچند که اکثر مردم آمریکا در معرض توضیحات تکمیلی و جایگزین در خصوص این حوادث، که فعالیتهای سیاست خارجی آمریکا را تفسیر میکند، قرار نگرفتند و لذا در برابر اسلامهراسی و تبلیغات پارانویایی (بدگمانی) آسیبپذیر ماندند.
اسلامهراسی تاکنون چه تبعاتی برای مسلمانان آمریکا بههمراه داشته است و مسلمانان در برابر آن چگونه واکنش نشان دادهاند؟ بهعنوان یک نتیجه از این شرایط، حملات مکرری به مواضع سیاسی و فرهنگی آمریکاییهای مسلمان صورت گرفته است. مساجد بهطور مداوم مورد حمله قرار گرفتند و ویران شدند و به آمریکاییهای مسلمانِ نامزد امور سیاسی، در همه سطوح برچسب زدند و آنها را لکهدار کردند. دولتهای گوناگون آمریکا ممنوعیتهای قانونی را علیه فعالیت قانون «شریعت» به تصویب رساندند. اف.بی.ای در جامعه مسلمانان آمریکا نفوذ کرد و بهنحو فعالی تلاش کرد تا مسلمانان را به رفتارهای غیرقانونی بکشاند. مسلمانان آمریکا در برابر مشاغلی که مستلزم تسویهحساب امنیتی دولت است مانند صنایع دفاعی و هوایی، مورد تبعیض واقع شدند.
سازمانهای مسلمانان آمریکا هم بهنحو فعالی در تلاش برای مقابله با اینگونه فعالیتها از طریق روابط عمومی و اتحاد با گروههای آمریکایی پیشرو مذهبی و سکولار هستند. این فعالیتها پیشرفتهایی هم داشته اما آمریکا یک کشور بسیار بزرگ است و جامعه مسلمانان آمریکا، کوچک و با منابع محدود. در بهترین حالت، آنها میتوانند یک موضع دفاعی علیه این جریان تبعیض اتخاد کنند.
بهنظر شما، پشتوانه اصلی اسلامهراسی در ایالات متحده چه گروههایی هستند؟ بودجه لازم برای فعالیتهای اسلامهراسی، از دو منبع اصلی تأمین میشود: بنیادگرایان مسیحی رادیکال و صهیونیستهای جناح راست. هر دوی اینها گروههای ثروتمندی هستند و پولهای زیادی برای این فعالیتها وجود دارد. بخش اعظم این مبالغ، صرف مبارزات تبلیغاتی سیاست مداران اسلامهراس، بخشی از آن صرف ارائه اطلاعات غلط درباره فرهنگ مسلمانان و فعالیتهای مذهبی آنان و سهم مناسبی از آن هم صرف تبلیغ علیه قوانین شریعت میشود.
تلاش برای دفاع از حقوق مسلمانان آمریکایی هم توسط شهروندان مسلمان و متحدان آنها در اجتماعات مترقی آمریکایی، یک آزمایش عمده از چگونگی امنیت آزادیهای مدنی در آمریکا در دوران بعد از ۱۱ سپتامبر است. این آزادیها توسط قانون اساسی آمریکا برای شهروندان این کشور تضمین شده است. از اینرو، نبرد برای حقوق مسلمانان آمریکا، نبردی برای حفظ همگرایی نظام آمریکا برای هر فرد تلقی میشود