تبدیل «دعوت از مسلمانان» به «اسلام هراسی» در بریتانیا
تبدیل «دعوت از مسلمانان» به «اسلام هراسی» در بریتانیا
اگر سیاست های دولت بریتانیا از سال ۲۰۱۰ میلادی بر اساس ایجاد یک جامعه چندفرهنگی به جای یک جامعه خصمانه و ملی گرایانه تعیین می شد،بسیاری از تنگناها و مشکلات سیاسی و اجتماعی امروز برای مسلمانان از بین می رفت.
شنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۱۵:۳۱
کد مطلب: 6725
به گزارش «آرماگدون» ، به نقل از «گاردین»، اخیرا فضای اسلام هراسی در بریتانیا افزایش چشمگیری پیدا کرده است در حالی که معلوم نیست چند نفر از بریتانیایی ها از سری فیلم های ساخته شده در اوایل دهه ۱۹۶۰ که از مسلمانان کشورهای عربی دعوت می کرد برای کار یا تحصیل به بریتانیا بیایند،آگاه هستند؟

این چهار فیلم که همه به زبان عربی هستند به سفارش وزارت امور خارجه ساخته شده و همگی با خط افق یک مسجد و نوای «الله اکبر» که در ابتدای اذان مسلمانان است،آغاز می شود.

همه این فیلم ها که بدون تردید،مذهبی هستند می خواهند به مسلمانان عرب زبان نشان بدهند که چظور بریتانیا از آنها استقبال می کند و چطور نهادهای مذهبی موجود در بریتانیا در انتظار امکانات را برای اجرای سنت های مذهبی و فرهنگی آنها آماده می کنند.

فضای دو فیلم از چهار فیلم ساخته شده در لندن،یکی از منچستر و دیگری در کاردیف است.

در یکی از این فیلم ها یک مسلمان مصری با خودروی خود از مکانی به مکان دیگر می رود و با مسلمانان محلی در مساجد،دفاتر و خانه هایشان گفتگو می کند.

در یک فیلم دیگر،مصاحبه کننده سراغ شهردار کاردیف می رود و از او می پرسد که جامعه مسلمانان چگونه با جامعه بریتانیا تلفیق شده است و شهردار جواب می دهد «بسیار خوب. آنها بخش جدایی ناپذیر این شهر هستند و بقیه جامعه آنها را دوست خود می دانند.»

همه این فیلم ها برای نمایش در خارج از بریتانیا خواسته شدند و هرگز در خود این کشور به نمایش در نیامدند.

اما با وجود این روایت های موفقیت آمیز برای جذب مسلمانان،امروز بر اساس گزارش گروه ضد فاشیستی «امید نه نفرت» بیش از یک سوم جمعیت بریتانیا معتقدند که اسلام تهدیدی برای شیوه زندگی بریتانیایی است.

بر اساس یافته های این گزارش،نیمی از رای دهندگان در همه پرسی برگزیت در سال ۲۰۱۶ میلادی و حدود نیمی از رای دهندگان محافظه کار در انتخابات عمومی سال ۲۰۱۷ میلادی گفتند که اسلام تهدیدی برای بریتانیا است و مطابق با ارزش های این کشور نیست.

چه اتفاقی افتاد که اینگونه شد؟ شاید ساده ترین راه ،نسبت دادن این شرایط به داعش و اقدامات تروریستی باشد اما «فضای خصمانه» که از سوی سیاستمداران بریتانیایی مانند «ترزا می» و «دیوید کامرون» از سال ۲۰۱۰ میلادی،سال ها قبل از اعلام خلافت اسلامی داعش در رقه در سال ۲۰۱۴ میلادی علیه مسلمانان در بریتانیا به وجود آمد،پاسخد مناسب تری به این سوال است.

فیلم های دهه ۱۹۶۰ در دوره پس از بحران سوئز به عنوان بخشی از طرح بهبود روابط میان بریتانیا و جهان عرب و اسلام ساخته شدند.

اگر سیاست های دولت بریتانیا از سال ۲۰۱۰ میلادی بر اساس ایجاد یک جامعه چندفرهنگی به جای یک جامعه خصمانه و ملی گرایانه تعیین می شد،بسیاری از تنگناها و مشکلات سیاسی و اجتماعی امروز برای مسلمانان از بین می رفت.
Share/Save/Bookmark