نگراني مسلمانان از پيروزي صرب‌ها در انتخابات محلي سربرنيتسا
نگراني مسلمانان از پيروزي صرب‌ها در انتخابات محلي سربرنيتسا
هم‌زمان با برگزاري انتخابات محلي در بوسني، نگاه‌ها به شهر سربرنيتسا واقع در شرق اين كشور است كه در سال 1995 هشت هزار مرد مسلمان در آن قتل عام شدند؛ شهري كه زماني اكثريت جمعيتش را مسلمانان تشكيل مي‌دادند و حالا بيم آن مي‌رود كه در آن صرب‌ها قدرت را در دست بگيرند.
دوشنبه ۱۷ مهر ۱۳۹۱ ساعت ۱۴:۲۱
کد مطلب: 1045
به گزارش «آرماگدون» ، قوانين انتخاباتي جديد راه را براي صرب‌ها هموار كرده تا به راحتي بتوانند در شهر سربرنيتسا قدرت را در دست بگيرند، اقدامي كه به تنش‌هاي ميان قومي در اين شهر كه نماد قتل عام مسلمانان در سال ۱۹۹۲ تا ۱۹۹۵ است دامن زده است.
اما نتايج انتخابات هنوز هم به طور كامل مشخص نيست چرا كه كميسيون دولتي انتخابات اين كشور اعلام كرده كه برآوردهاي خود را از انتخابات تا امروز (دوشنبه) اعلام نخواهد كرد.
هر چند "نمير آليووكويچ"، يكي از مقامات كميسيون محلي انتخابات به خبرگزاري فرانسه گفت كه "وسنا كوكويچ"، نامزد صرب انتخابات شهرداري كمي جلوتر از ساير رقبا قرار داشته اما تاكيد كرد كه هنوز يك سوم آراي انتخاباتي شمارش نشده‌اند.
هرچند "كاميل دوراكويچ"، نامزد مسلمان اين انتخابات و شهردار فعلي مدعي است از كوكويچ جلو زده و اصرار دارد كه آراي باقي مانده كه هنوز شمارش نشده از سوي مسلماناني است كه در خارج از اين شهر زندگي مي‌كنند و آراي آن‌ها پيروزي وي را تضمين مي‌كند.
دوراكويچ كه خود يكي از نجات‌يافتگان قتل عام مذكور است، اعلام كرد كه انتخابات روز يكشنبه مهمترين انتخابات پس از سال ۱۹۹۵ در بوسني بوده است.
دوراكويچ ۳۳ ساله اعلام كرد كه اين مبارزات كوچك انتخاباتي، عرصه‌اي براي پيروزي "شخص" وي نيست.
وي گفت: اين انتخابات مبارزه بين دو حزب سياسي است؛ حزبي كه نسل كشي مسلمانان در سال ۱۹۹۵ را انكار مي‌كند و حزبي كه انكار نمي‌كند. اين انتخابات مبارزه بين خير و شر است.
اين در حالي است كه ميلوراد دوديك، رييس جمهوري بوسني، كه طي مبارزات انتخاباتي مذكور به شهر سربرنيتسا سفر كرده بود قتل عام ۱۹۹۵ را امري كه بتوان آن را "نسل كشي" ناميد، ندانست.
در همين حال كوكويچ از اصطلاح نسل كشي اجتناب كرده ولي اذعان داشت كه جرائم جنگي در سال ۱۹۹۵ به وقوع پيوسته است.
كوكويچ به خبرگزاري فرانسه گفت: اگر من پيروز شوم مسلمانان از هيچ چيز نخواهند ترسيد و من مطمئن هستم كه توانايي بازسازي فضاي اعتماد بين دو جامعه را دارم.
مركز سربرنيتسا كه در حال حاضر فقط شش هزار نفر در آن حضور دارند در روز يكشنبه شلوغ شده بود و ساكنان به كافه‌ها رفته و در كنار هم نوشيدني مي‌خوردند.
از ۱۴۰۰۰ واجد شرايط شركت در اين انتخابات نيمي مسلمان بوده و نيمي صرب‌ها هستند.
نيروهاي صرب بوسني حدود ۸۰۰۰ مرد و پسر مسلمان را در ماه ژوييه ۱۹۹۵ ميلادي به قتل رساندند. دو دادگاه‌ بين‌المللي اين قتل‌عام را "نسل‌كشي" ناميدند.
مسلماناني كه از اين واقعه نجات يافتند از اين منطقه تبعيد شده و بيشتر آن‌ها هرگز به سربرنيتسا بازنگشتند و در حال حاضر اين شهر در منطقه‌اي واقع است كه صرب‌ها بر آن حكومت مي‌كنند.
به مدت ۱۷ سال مقامات به مسلمانان خارج از اين منطقه اجازه مي‌دادند تا در انتخابات محلي شركت كنند و اين مسئله پيروزي شهرداران مسلمان را تضمين مي‌كرد.
اما امسال با اصلاحاتي كه در قوانين انتخابات محلي صورت گرفت مسلمانان خارج از اين شهر نگرانند كه اين مسئله موجب شود تا صرب‌ها كه اكثريت جمعيت اين شهر را تشكيل مي‌دهند، پيروز انتخابات شوند.
حسن مسانويچ، يك فرد ۶۴ ساله بازنشسته مسلمان گفت: آن‌چه كه صرب‌ها با قتل عام و نسل‌كشي نتوانستند تا الان به دست آورند با پيروزي در انتخابات به دست خواهند آورد.
مسانويچ كه در قتل عام مذكور چهار تن از برادرانش را از دست داده، گفت كه اميدوار بود بتواند دوران بازنشستگي‌اش را در سربرنيتسا سپري كند.
وي گفت: ولي اگر صرب‌ها پيروز انتخابات شوند من هرگز به آن‌جا باز نخواهم گشت. چه كسي تضمين مي‌كند كه آن‌ها اين واقعه را دوباره تكرار نكنند؟
اين در حالي است كه دانكو ميترويچ ۵۰ ساله، يكي از اهالي صرب گفت كه پيروزي صرب‌ها در اين انتخابات تهديدي براي مسلمانان محسوب نمي‌شود.
وي گفت: پس از تمام تراژدي‌هايي كه ما در اينجا تجربه كرده‌ايم دوست دارم كه همه بتوانند آزادانه زندگي كنند.
ميترويچ نيز مانند بسياري ديگر از مردم بيشتر نگران اوضاع اقتصادي اين منطقه فقر زده است.
وي گفت: يك چيز كاملا مشخص است و آن اين است كه اگر هيچ كدام از صرب‌ها و مسلمانان نتوانند در اين‌جا زندگي‌ كنند آن‌ها اين‌جا را ترك‌ خواهند كرد.
با وجود نرخ بيكاري ۴۴ درصدي و حقوق ماهيانه ميانگين ۵۵۰ دلاري، مسائل مالي بحث حاكم در اين انتخابات بودند.
در اين انتخابات در سرتاسر بوسني ۵۵۰ نامزد انتخاباتي از جمله ۴۰ زن براي ۱۴۰ سمت شهرداري با يكديگر رقابت مي‌كردند. در همين حال ۳۰ هزار نامزد انتخاباتي نيز كه ۳۵ درصد آن را زنان تشكيل مي‌دهند براي كرسي‌هاي شوراهاي محلي رقابت مي‌كردند.
Share/Save/Bookmark
مرجع : ایسنا