عذرخواهی یک اسقف از مسلمانان بخاطر بدرفتاریهای مسیحیان
۱
عذرخواهی یک اسقف از مسلمانان بخاطر بدرفتاریهای مسیحیان
یك اسقف اسپانیایی امروز یكشنبه از مسلمانانی كه قربانی افراط گرایی مسیحیت در طول تاریخ شده اند، عذرخواهی كرد و خواستار آغاز دوره ای جدید برای تعامل میان پیروان این دو دین بزرگ الهی شد.
يکشنبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۲ ساعت ۲۲:۱۳
کد مطلب: 1757
به گزارش «آرماگدون» ، مارسلو آرگی اسقف كلیسای سییلوس آبییرتوس (آسمانهای باز) مادرید پایتخت اسپانیا در مراسمی كه با حضور حجت الاسلام والمسلمین غلامعباس هاشمی مدرس حوزه علمیه قم و صدهاتن از مسیحیان برگزار شد، گفت: من به عنوان یك كشیش از همه مسلمانانی كه در طول تاریخ و به هر شیوه ای اعم از توهین، شكنجه یا قتل، قربانی افراط گرایی مسیحیت شده اند، بطور رسمی عذرخواهی می كنم.
وی افزود: بدترین و وحشیانه ترین جنگها و درگیریها در جهان، جنگ مذهبی است و در یك تناقض بزرگ، متاسفانه برخی افراد به نام خدا به دیگران توهین می كنند، آنها را مورد شكنجه قرار می دهند و فراتر از آن، دست به كشتار می زنند.
این اسقف اسپانیایی، جنگهای صلیبی در گذشته را نماد بارزی از این وضعیت دانست و خاطرنشان كرد كه متاسفانه، اینگونه رفتارها در شكل و شیوه های دیگر هنوز هم در جامعه بشری دیده می شود.
آرگی گفت: همه ما باید بتوانیم به آرا و عقاید دیگر پیروان ادیان الهی احترام بگذاریم، در ایده های مشترك با یكدیگر سهیم شویم و در عین تنوع، با یكدیگر وحدت داشته باشیم.
وی تصریح كرد: اكنون زمان پایان افراط گرایی دینی و اعتماد به یكدیگر فرا رسیده است و همه باید كمك كنیم تا صلح و آرامش بر جهان حاكم شود.
حجت الاسلام هاشمی نیز به عنوان مهمان ویژه این مراسم، پیش از اسقف اسپانیایی به سخنرانی پرداخت و در آن، رسالت مشترك مسجد و كلیسا را در دوران معاصر تشریح كرد.
وی اظهارداشت: علما و روشنفكران دنیای مسیحیت و اسلام باید دریابند عرفانهای جدید و مدرنی در دنیا ظهور كرده است كه اخلاق و ارزشهای انسانی و دینی جوامع را تهدید می كند و این تهدید باید با وحدت مسجد و كلیسا دفع شود.
این مدرس حوزه علمیه قم افزود: در این زمینه، به روز كردن دین و ارایه تفسیرهای جدید و كاربردی از آن به جامعه، وظیفه مهم رهبران و علمای ادیان الهی است زیرا اگر چنین نكنیم، مكتبهای شیطانی و عرفانهای كاذب جای خدا، دین و اخلاق را در جامعه خواهد گرفت.
وی تصریح كرد: رهبران دینی همچنین باید دین و معنویت را از چارچوب مسجد و كلیسا بیرون ببرند و آن را در متن جامعه، علوم و دانشگاهها دنبال كنند.
هاشمی خاطرنشان ساخت: الهی كردن علوم و تدوین كتابهای آن با نگاهی دینی، ایده جدیدی است كه از چند سال پیش از سوی برخی روحانیون بلندپایه مسلمان در ایران مطرح شده و تحقق آن، خدمت بزرگی به اخلاق و بشریت خواهد بود.
وی همچنین گفت: فعالیت مساجد و كلیساها در دنیای اسلام و غرب اكنون فقط در سطح محله ها است و آنها دخالت چندانی در مسائل و پدیده های جهانی ندارند، حال آنكه یكی از رسالتهای مهم آنها این است كه برای جلوگیری از ظلم و بی عدالتی ها در جهان فعال شوند.
این مدرس حوزه علمیه قم تصریح كرد: علاوه بر این، مسجد و كلیسا باید از بداخلاقیهای متعصبانه دینی در جهان جلوگیری كنند و مانع از هر گونه اهانت پیروان خود به پیامبر، كتاب مقدس و پیروان دیگر ادیان مقدس الهی شوند.
وی در این زمینه به اقدام تری جونز كشیش آمریكایی در سوزاندن نسخه ای از قرآن كریم اشاره كرد و اظهارداشت: اگر رهبران مذهبی و پیروان مسیحیت در جایی مشاهده كردند كه به هر شیوه ای به پیامبر اسلام (ص)، قرآن و مسلمانان اهانت می شود، باید بدانند چنین كاری اهانت به اخلاق، دین و خدا است و باید جلوی آن را بگیرند.
حجت الاسلام هاشمی در ادامه سخنانش، آیاتی از قرآن مجید را در باره حضرت مریم (ع) برای حاضران قرائت كرد و یادآور شد كه اهانت به قرآن اهانت به حضرت عیسی و مریم (ع) نیز محسوب می شود.
اظهارات این روحانی شیعه با استقبال اسقف و حاضران در این نشست روبرو شد.
به گفته برگزاركنندگان برنامه شناخت ادیان و اندیشه ها در كلیسای سییلوس آبییرتوس، تاكنون ۳۳ تن از نمایندگان مذهبی كشورهای مختلف در مراسم آنها شركت كرده اند اما حجت الاسلام هاشمی اولین روحانی ایران و مسلمانی بود كه دیدگاههای اسلام را برای آنها تشریح كرد.
هاشمی در این مراسم ابراز امیدواری كرد كه نشست مذكور نقطه آغازی برای تقویت همكاری و همفكری میان علما و اندیشمندان اسلامی و مسیحی به منظور همفكری برای حل مشكلات جوامع و جهان باشد.
Share/Save/Bookmark
مرجع : ایرنا
 


ل
۱۳۹۵-۰۳-۰۲ ۱۹:۳۷:۴۷
عذرخاهی یک اسقف مساله مهمی هست چرااین اخباربازتاب داده نمیشوند