علمای مسلمان در هند گرد هم آمدند
گردهمایی علما و نخبگان مذاهب اسلامی و نمایندگان آستانهای مقدس عراق در حاشیه فعالیتهای چهارمین جشنواره امیرالمومنین(ع) در شهر «بنگلور» هند برگزار شد.
سه شنبه ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۰۶:۴۵
کد مطلب: 4484
به گزارش «آرماگدون» ، به نقل از وبسایت شبکه جهانی کفیل، نخبگان و علمای مذاهب اسلامی هند دیروز، چهارم اردیبهشتماه، با شعار «اتحاد میان مسلمانان» و در حاشیه چهارمین جشنواره فرهنگی سالانه امیرالمؤمنین(ع) که به همت آستان مقدس حضرت عباس(ع) در شهر «بنگلور» هند در حال برگزاری است، گردهم آمدند.
این گردهمایی با هدف تقریب میان مذاهب و طوایف مختلف اسلامی با تأکید بر حفظ وجود و ماهیت این فرقهها، نفی مذهبگرایی و فرقهگرایی و تحکیم فرهنگ همزیستی مسالمتآمیز برگزار شد.
استاد «حاج طلال البیر»، عضو شورای اداری آستان مقدس حضرت عباس و مشاور تولیت این آستان و از حاضران در این گردهمایی در این باره گفت: موضوع وحدت و همبستگی میان فرقههای اسلامی از امور بسیار مهم است، زیرا اختلاف در میان مسلمانان و تفرقه از بزرگترین مصیبتها است و خداوند متعال در آیه ۵۹ سوره نساء میفرماید: «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ أَطِيعُواْ اللّهَ وَأَطِيعُواْ الرَّسُولَ وَأُوْلِي الأَمْرِ مِنكُمْ فَإِن تَنَازَعْتُمْ فِي شَيْءٍ فَرُدُّوهُ إِلَى اللّهِ وَالرَّسُولِ إِن كُنتُمْ تُؤْمِنُونَ بِاللّهِ وَالْيَوْمِ الآخِرِ ذَلِكَ خَيْرٌ وَأَحْسَنُ تَأْوِيلًا» (اى كسانى كه ايمان آوردهايد خدا را اطاعت كنيد و پيامبر و اولياى امر خود را [نيز] اطاعت كنيد پس هر گاه در امرى [دينى] اختلاف نظر يافتيد اگر به خدا و روز بازپسين ايمان داريد آن را به [كتاب] خدا و [سنت] پيامبر [او] عرضه بداريد اين بهتر و نيك فرجامتر است).
وی درباره گردهمایی علمای مذاهب اسلامی در هند گفت: «این گردهمایی با تلاوت آیاتی از قرآن آغاز شد، و شماری از نخبگان و علمای مذاهب مختلف اسلامی و شخصیتهای دینی و فرهنگی و هیئتهای آستانهای مقدس عراق حضور داشتند و ایدهها و رویکردهای خود در زمینه وحدت، همزیستی مسالمتآمیز و تمرکز بر مشترکات را ارائه دادند».
حاج طلال البیر تصریح کرد: در ادامه این گردهمایی، علامه «سیدمحمد الحلو»، از علمای برجسته عراق ضمن سخنانی تأکید کرد که مسئله همزیستی مسالمتآمیز اکنون به یک دغدغه تبدیل شده و ما به همزیستی مسالمتآمیز بهعنوان یک فرهنگ اسلامی و اصلی مهم از اصول ائمه اهل بیت(ع) نیاز داریم و امیرالمومنین(ع) الگویی نیکو در این زمینه است که چگونه با مخالفان فکری خود همزیستی داشت.
شرکتکنندگان در این گردهمایی بر مسائلی همچون تمرکز بر مشترکات، رد فرقهگرایی و نژادپرستی با تمام اشکال آن، مراجعه به کتاب خدا و سنت پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) برای حل تمام مشکلات، بهرهگیری از خطبههای دینی و آگاهیبخش در زمینه وحدت، ترک مسائلی که خشم دیگران را بر میانگیزد و مبارزه با افراطگرایی و ایدئولوژی تندروی تأکید کردند.
چهارمین جشنواره فرهنگی سالانه امیرالمؤمنین(ع) با شعار «مُسْتَوْدَعُ عِلْمِ الرَّسُولِ وَبَابُ حِكْمَتِهِ»(امیرالمؤمنین(ع)؛ مخزن علم رسول و دروازه حکمت ایشان) از عصر روز جمعه، سوم اردیبهشتماه، آغاز شد و به مدت چهار روز ادامه دارد.
این جشنواره با همکاری آستانهای مقدس امام حسین و کاظمین(علیهم السلام) و برای چهارمین سال متوالی در شهر «بنگلور» هند برگزار میشود.