مسلمانان اتیوپی، دولت را به مداخله غیرقانونی در امور دینی متهم کردند
مسلمانان اتیوپی، دولت را به مداخله غیرقانونی در امور دینی متهم کردند
جمعی از مسلمانان اتیوپی با گردهمایی در مسجدی در آدیس آبابا، پایتخت، پس از نماز جمعه دولت این کشور را به مداخله غیرقانونی در امور دینی متهم کردند.
شنبه ۶ آبان ۱۳۹۱ ساعت ۲۱:۳۴
کد مطلب: 1073
به گزارش «آرماگدون» ، مسلمانان اتیوپی در تجمع اعتراضی خود اعلام کردند که انتخاب رهبران مسلمان که در ماه جاری صورت گرفت، ناعادلانه بود و آزادانه صورت نگرفته است.
یکی از این معترضان در این باره گفت: ما خواهان یک انتخابات صلح آمیز و دموکراتیک بودیم. اما آن را به دست نیاوردیم.
بسیاری از معترضان از انداختن آرای خود به صندوق‌های رای برای انتصاب رهبران شورای عالی امور اسلامی اتیوپی که هفتم اکتبر برگزار شد، امتناع کردند.
معترضان مخالف برگزاری انتخابات در دفاتر دولتی به جای مساجد بودند و همچنین پس از آنکه ۱۷ تن از رهبران مسلمان در جریان تظاهرات ماه ژوئیه به زندان افتادند، از دولت به دلیل انتخاب خودسرانه کاندیداهای رهبری مسلمانان شاکی هستند.
علاوه بر این، ۹ تن از رهبران دستگیر شده همچنان در زندان هستند و هشت تن دیگر آزاد شدند اما دولت می‌تواند علیه آن‌ها اعلام جرم کند.
معترضان در حمایت از این رهبران محبوس اعلام کردند: آن‌ها نمایندگان جامعه مسلمانان هستند. آن‌ها بی‌گناهند. این افراد تروریست نیستند. ما از دولت اتیوپی می‌خواهیم تا تمام آن‌ها را آزاد کند.
بر اساس آمارهای دولتی، ۳۴ درصد جمعیت ۸۳ میلیون نفری اتیوپی را مسلمانان تشکیل می‌دهند. همچنین شورای اسلامی این کشور گزارش داد که ۵ / ۷ میلیون نفر در انتخابات ماه جاری رای دادند.
اتیوپی یکی از متحدان اصلی کشورهای غربی در اقدامات مقابله‌ای علیه افراطیون در منطقه شاخ آفریقا چون سومالی محسوب می‌شود به طوری که سال گذشته نیروهای دولتی اتیوپی علیه شبه نظامیان الشباب اقداماتی را انجام دادند.
این اعتراضات که از ماه ژانویه سال جاری آغاز شده به صورت ماهانه و پس از آن که بسیاری از مسلمانان دولت را به مداخله غیرقانونی در تلاش برای برقراری فرقه احباش، شاخه‌ای از صوفیه در اتیوپی، متهم کردند، برگزار می‌شود.
معترضان اعلام می‌کنند که روحانیون در مدارس اتیوپی دانش آموزان را به گرایش به این فرقه ترغیب کرده‌اند.
یکی از سخنگویان دولت اتیوپی به خبرگزاری فرانسه گفت: برخلاف ادعای این معترضان که خواهان کنترل پایگاه‌های اسلامی برای مقاصد خاص هستند، دولت اتیوپی هرگز به دنبال مداخله در امور داخلی جامعه مسلمانان نبوده است.
این در حالیست که معترضان اعلام کرده‌اند که تا زمان آزادی رهبران خود به تظاهرات ادامه می‌دهند.
Share/Save/Bookmark
مرجع : ایسنا