حذف برنامههای مسلمانان از کانال فدرال
مجری برنامه «مسلمانان» که بیش از ده سال از کانال راسیا – ۱ پخش می شده است، علت توفق در پخش این برنامه را پوشش و حجاب کامل خود و شروع برنامه با «سلام علیکم و رحمه الله و برکاته» عنوان کرد.
شنبه ۸ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۱۸
کد مطلب: 4279
به گزارش «آرماگدون» ، به نقل از رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مسکو، بیش از ده سال کانال «راسیا – ۱» در روزهای جمعه برنامه ای برای مسلمانان آماده و پخش میکرد. اما از تابستان سال ۲۰۱۵ به طور ناگهانی و بدون هیچ توضیحی پخش این برنامه از کانال نامبرده حذف شد. در همین رابطه گفتگوی مفصلی با دینارا صدرالدینوا مجری معروف برنامههای اسلامی و دارنده جایزه «کلام زینب» از ایران انجام گرفته است که بخشهای مهم آن در ادامه می آید.
دینارا توضیح میدهد که این برنامه ابتدا تحت عنوان «هزار و یک روز» از کانال «راسیا – ۱» پخش میشد، اما بینندگان زیادی نداشت به همین خاطر تصمیم به تغییر نام آن گرفته و عنوان «مسلمانان» را برای آن انتخاب کردند. بلافاصله در یک ماه اول تعداد بینندگان به یک میلیون و پانصد نفر رسید و در تمام سیزده سال و نیم پخش برنامه، این تعداد حفظ شده است.
وی گفت: در سالهای دهه ۲۰۰۰ بیشترین بینندگان از منطقه خاوردور روسیه بودند و از مناطق مسلمان نشین روسیه (منطقه قفقاز) ارزیابی آماری نداریم. هدف از ساخت برنامه این بود که فاصله بین غرب و شرق را کم کنیم. اما انفجارها در متروی مسکو و در مرکز تئاتر دوبروف، متاسفانه تاثیرات منفی بر جامعه و بینندگان ما گذاشت. با وجود ادیان و اقوام مختلف در روسیه و تاریخ غنی این کشور در حضور ادیان و فرهنگهای مختلف، مشکلاتی به وجود آمدند که باید رفع میشدند. برنامه «مسلمانان» یک برنامه تلویزیونی فرهنگی – آموزشی برای نمایندگان ادیان مختلف بود و مخاطب را فراتر از جامعه مسلمان در نظر گرفته بودیم. ما درباره اسلام و چهره مثبت آن صحبت میکردیم. در برنامه های ما نه تنها فعالان دینی که حتی دانشمندان، فضانوردان و چهرههای برجسته فرهنگ و هنر، پزشکان و ورزشکاران حاضر میشدند بلکه از همه اقشار چه مسلمان و چه غیرمسلمان در برنامه شرکت میکردند. اما تاکید ما روی آداب و رسوم و فرهنگ مسلمانان بود، بدون اینکه اصول اسلامی را به کسی تحمیل کنیم.
این مجری برنامه های اسلامی اظهار داشت: اما در سال ۲۰۱۵ با تغییرات ساختاری در کانال و انتخاب ایگور شیستاکوف مدیریت جدید کانال، برنامه تعطیل شد. به ما اینطور توضیح دادند که بودجه کانال زیاد نیست، نیروها تعدیل شده اند و از آنجا که برنامه ما به هیچ وجه امکان جذب تبلیغات ندارد، پس درآمدی هم برای کانال نخواهد داشت و باید حذف شود. ظاهرا قرار است در کانال «راسیا -۲۴» برنامهای با موضوعات جدید و مجری جدید آماده کنند که از جزییات آن بیاطلاع هستم. شاید مجری خانم با حجاب نمیخواهند، چون مجری آقا دعوت کردهاند.
وی گفت: برنامهها معمولا طبق نظر مفتی ارشد روسیه راویل عین الدین آماده میشد. به عبارتی او موضوع اصلی را تعیین میکرد و ما مطالب را مینوشتیم. مطالب از طرف حکومت نیز تایید میشد. برخی موضوعات را هم بینندگان به ما پیشنهاد میکردند و برای ما نامه مینوشتند. از همین طریق ما متوجه میشدیم که بسیاری از مخاطبان ما غیرمسلمان و غالبا از قشر تحصیلکرده هستند.
وی با بیان اینکه تنها مسلمانان روی کانال فدرال برنامه داشته و این موضوع باعث نارضایتی نمایندگان سایر ادیان در روسیه شده بوده است، گفت: موضوع دیگری که نسبت به آن اعتراض میشد، حضور من با حجاب کامل و سلام کردن من به زبان عربی «السلام و علیکم و رحمه الله و برکاته» در برنامه کانال بود. بعد از برنامه ما، در بسیاری از کانالهای مناطق از جمله یکاترینبورگ، ساراتوف، تومسک، تاتارستان، داغستان و چچن هم زنان مجری با حجاب اسلامی ظاهر شدند و این مساله برای من باعث خوشحالی است.
وی افزود: از دیگر اثرات این برنامه نامه هایی بود که من از غیرمسلمانان دریافت میکردم. این افراد مایل به کسب اطلاعات بیشتر درباره اسلام بودند و حتی درخواست میکردند که قرآن با ترجمه روسی و ادبیات اسلامی برای آنها ارسال کنم. حتی از زندانها نامه دریافت میکردیم. از ما سجاده و قرآن و کتابهای اسلامی میخواستند و عدهای مسلمان شدند. در اینستاگرام و بعد از آن در فیس بوک صفحاتی ساختم که بیش از ۱۰ هزار بازدید کننده دارند و افراد مراجعه کرده و به اسلام روی میآورند. به همین خاطر میتوانم ادعا کنم که برنامه این کانال به ترویج اسلام کمک کرده است. با توجه به موفقیت این برنامه، مرا به مراسم مختلف دعوت میکردند. به عنوان مثال در مراسم جشنواره سینمای مستند کانال الجزیره در قطر، در نمایشگاه بین المللی قرآن در جمهوری اسلامی ایران و در کنفرانس جهانی زنان روزنامه نگار حضور داشتم و به عنوان شش روزنامه نگار برتر زن جایزه «کلام زینب» را دریافت کردم. ادامه برنامه «مسلمان» هنوز نامعلوم است. اما از من دعوتی به عمل نیامده است.