«افراط‌گرایی و اسلام‌ستیزی»؛ محور نشست دورتموند
«افراط‌گرایی و اسلام‌ستیزی»؛ محور نشست دورتموند
نشستی به منظور بررسی موضوع افراط‌گرایی، بیگانه‌ستیزی و اسلام‌ستیزی توسط فراکسیون‌ها و نمایندگان مجلس ایالتی «نوردراین ـ وستفالن» آلمان در شهر «دورتموند» این کشور برگزار شد.
سه شنبه ۳ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۳۸
کد مطلب: 5430
به گزارش «آرماگدون» ، رایزنی فرهنگی ایران در برلین در خبری به ایکنا اعلام کرد: نمایندگان مجلس ایالتی «نوردراین ـ وستفالن» آلمان به همراه فراکسیون‌های این مجلس طی نشستی مشترک با جامعه مسلمانان و انجمن‌های مسیحی در این ایالت موضوع افراط‌گرایی، اسلام‌ستیزی و بیگانه‌ستیزی را مورد بررسی و گفت‌وگو قرار دادند.
در گزارش این نشست که در شهر «دورتموند» برگزار شد، آمده است:
موضوع مهاجرت در جامعه آلمان پس از جریان‌های اخیر دچار چالش‌های متفاوتی شده است. در این بین گروه‌های راست‌گرا و افراطی وجود دارند که از کلیشه‌های اسلام‌ستیزانه و ضد بیگانه سوءاستفاده کرده و از آن‌ها استفاده ابزاری می‌کنند. در این نشست بیشتر به راه‌های مقابله با افراط‌گرایی و اسلام‌ستیزی پرداخته شد.
یکی از سخنرانان در نشست اظهار کرد: جریان‌های افراطی که در دیگر کشورهای غربی اوج می‌گیرند و یا ظهور پیدا می‌کنند، بر جامعه ما نیز تأثیر خواهند گذاشت. موضوع برگزیت(خروج انگلیس از اتحادیه اروپا)، انتخاب ترامپ به عنوان رئیس‌جمهور یک کشور مهم غربی و یا گسترش جریان راست‌گرای اتریش و غیره، همگی بر فضای جامعه ما تأثیر می‌گذارند.
وی افزود: ما همچنان نگران رشد جریان‌های افراطی در کشورهای همسایه خود مانند فرانسه، هلند و دانمارک هستیم. اتفاقات دو سال اخیر جامعه ما را دچار چالش‌های زیادی کرده است. بنابراین باید برای مقابله با ایجاد شکاف بین شهروندان ایستادگی کرد.
در بخش دیگری از نشست دورتموند پروفسور هایتمایر( Heitmeyer)، استاد جامعه‌شناس چالش اصلی در جامعه را عدم تناسب بسیاری از معیارهای مشترک بین اقلیت و اکثریت جامعه دانست.
وی به پدیده «زمان ناامن» اشاره کرد و گفت: ما باید فاصله و شکاف را بین جامعه اقلیت و اکثریت کمتر کنیم. در هر دو جامعه کمبودهای بسیاری حس می‌شود. یکی از مهم‌ترین چالش‌های حاضر که گریبان بسیاری از جوامع را گرفته، موضوع جهانی‌سازی است.
پروفسور هایتمایر افزود: جهانی‌سازی بیش از هر چیز وضعیت اجتماعی افراد را دچار خطر می‌کند. ما با پدیده‌های جدیدی مثل «ترس اجتماعی» روبه‌رو هستیم. متأسفانه زبان ترس، نفرت، دشمنی و درگیری در حال حاضر به راحتی در خدمت گروه‌های افراطی علیه اسلام و مسلمانان قرار می‌گیرد.
این استاد دانشگاه حدود ۱۰ سال است که تقابل و کمبودها در جامعه اقلیت و اکثریت را بررسی می‌کند. در آخرین نتایج وی مشخص شد که حدود ۴۶ درصد از افراد مورد مطالعه به این موضوع اذعان داشتند که اسلام نفوذ زیادی در جامعه آلمان داشته است.
این جامعه‌شناس معتقد است که باید آمار و ارقام را بررسی و جامعه اکثریت را بیشتر با واقعیات آشنا کرد. در غیر این صورت این ترس اجتماعی هر روز افزایش می‌یابد.
Share/Save/Bookmark
مرجع : ایکنا