تلاش دولت ایتالیا برای لغو قانون منع ساخت مسجد در شمال این کشور
تلاش دولت ایتالیا برای لغو قانون منع ساخت مسجد در شمال این کشور
دولت ایتالیا قوانین جدید ساختمان‌سازی در منطقه «لومباردی» در شمال ایتالیا را که ساخت مساجد را بسیار دشوار می‌کند، برای تجدیدنظر به دادگاه قانون اساسی ارجاع می‌دهد.
يکشنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۴۰
کد مطلب: 3405
به گزارش «آرماگدون» ، به نقل از پایگاه خبری «IBTimes»،شورای منطقه‌ای لومباردی ژانویه گذشته، که از سوی راستگرایان رهبری می‌شود، قوانینی را به تصویب رساند که به موجب آن ساخت مسجد را در لومباردی که پرجمعیت‌ترین منطقه ایتالیا است و شهر میلان، پایتخت اقتصادی ایتالیا، را نیز شامل می‌شود، بسیار دشوار می‌کند.
براساس این قوانین جدید که به قوانین «ضد مسجد» معروف شده‌اند، هر کسی که به دنبال ساخت یک مکان عبادی جدید برای پیروان دینی است که در ایتالیا به رسمیت شناخته نشده، با فهرست مفصلی از الزامات و محدودیت‌ها از اندازه پارکینگ گرفته تا نمای خارجی ساختمان مواجه خواهد شد.
از آنجایی که اسلام تنها دین بزرگی است که در ایتالیا به رسمیت شناخته نمی‌شود، این قوانین جدید جمعیت مسلمانان این کشور را هدف گرفته است.
بر اساس این قوانین مقامات لومباردی همچنین می‌توانند برای ساخت هر مکان عبادی جدید در این منطقه رفراندوم برگزار کنند.
ماتئو رنتسی، نخست‌وزیر ایتالیا که به خاطر این قوانین تبعیض‌آمیز مورد اعتراض قرار گرفته‌ بود، از تصمیم رم برای ارجاع این قوانین به دادگاه قانون اساسی ایتالیا به منظور تحدید نظر در آنها خبر داد.
این تصمیم با اعتراض شدید «ماتئو سالوینی»، سیاستمدار اسلام‌ستیز ایتالیایی مواجه شد که ریاست حزب راستگرای لیگ شمالی را بر عهده دارد.
بنابر نتایج نظرسنجی مؤسسه تحیقاتی پیو که در ماه ژانویه برگزار شد، مردم ایتالیا در میان کشورهای اروپای غربی، بیشترین نگرش منفی‌ را نسبت به مسلمانان دارند.
۸۰ درصد جمعیت ایتالیا کاتولیک هستند و مسلمانان حدود ۲ میلیون نفر از جمعیت این کشور را تشکیل می‌دهند.
ایتالیا در سال ۱۹۸۴ میلادی با امضای قراردادی با واتیکان، قانون شناخته‌شدن مسیحیت به عنوان دین رسمی این کشور را لغو، آموزش اجباری دین در مدارس را تعطیل و قانون آزادی دینی را اتخاذ کرد و دیگر ادیان را به صورت رسمی پذیرفت.
اما اسلام خارج از این چارچوب قرار داده شد و به دلیل به رسمیت شناخته نشدن این دین، پیروان آن در این کشور از بسیاری از حقوق محروم مانده‌اند.
Share/Save/Bookmark