برگزاری کنفرانس ضد شیعی در باندونگ و وظیفه دولت اندونزی
برگزاری کنفرانس ضد شیعی در باندونگ و وظیفه دولت اندونزی
در ادامه تلاش‏هاي جريان وهابيت در تشديد فشارها علیه پیروان مذهب اهل بیت(ع) و صدور فتاواي ضد شيعي، روز 28 آوريل 2012 (9 اردیبهشت 1391) همایشی در شهر "باندونگ" اندونزی برگزار شد. ترتیب‏دهندگان این کنفرانس، تلاش کردند تا با جلب حمايت مسئولين دولتي، علماء و رهبران سازمانهاي اسلامي، افکار خواص جامعه اندونزی را علیه شیعیان سازمان دهند. این عناصر تندرو آگاهانه یا ناآگاهانه در حال تبدیل کشور بزرگ اندونزی به عراق یا پاکستانی دیگر هستند که قربانی ناشکیبایی مذهبی و ترور شود. آنچه در پی می‏آید گزارشی از این همایش ضد شیعی است:
يکشنبه ۲۱ خرداد ۱۳۹۱ ساعت ۰۰:۲۶
کد مطلب: 730
شهر "باندونگ" ـ سومين شهر بزرگ اندونزي و يکي از مراکز عمده تجمع شيعيان این کشور ـ روز ۲۸ آوریل ۲۰۱۲ شاهد اجتماعي بود که طي آن علاوه بر سخنراني ضد شيعي برخی مقامات دولتي، دستورالعمل‏هایی نيز عليه تشيع از سوی مجمعي موسوم به "شوراس علماء و امت اسلامي اندونزي" صادر شد.

دومين نشست سالانه شوراي علماء و امت اسلامي اندونزي در باندونگ با شعار "تدوين اقدامات استراتژيک براي برخورد با جريان انحرافي و توهين آميز پيروان شيعه" برگزار شد و در آن مباحث و سخنراني مختلفي از سوی برخي مقامات استاني و علماء صورت پذیرفت.

اين برنامه از ساعت ۹ صبح با سخنراني «احمد هرياوان» استاندار جاوه غربي آغاز شد. سپس «دادا راستدار» شهردار باندونگ سخن گفت و پس از او نمايندگان سازمان هاي مختلف اسلامي از قبيل "سازمان پرسيس (وحدت اسلامي)"، "سازمان الإرشاد"، "سازمان محمديه" و "سازمان نهضت العلماء" نظرات خود را مطرح کردند. همچنين برخي از نمايندگان مجلس سادات يا حبائب و نیز شوراي متحده علماي آچه در اين برنامه شرکت و سخنراني کردند.

نماينده سازمان پرسيس (وحدت اسلامي) در سخنانش ادعا کرد: "روند فعاليت شيعه در حال حاضر تحريک‏آميز است و شيعيان به خود جرأت مي‌دهند در مساجد سني به سبک شيعه نماز بخوانند!".

سپس «کيايي حاجي حميد بيضاوي» از علماي قديمي و تندروی نهضت العلماء که از فرط کهولت با قدم‏هاي لرزان در اين برنامه شرکت جسته بود نگراني خود را در مورد گسترش مذهب تشيع در اندونزي ابراز داشت و گفت: "از همه بدتر اين است که نهضت العلماء نيز در حال حاضر تحت تأثير عقايد شيعه قرار گرفته است".

وي همچنين با اشاره به گرايش «دکتر عقيل سراج» رییس نهضت العلماء به مکتب اهل بیت(ع)، از عملکرد وی ابراز تأسف کرد و در حالی که می‏گريست(!) گفت: "دکتر سراج عليرغم اينکه فارغ التحصيل پسانترن ليربويو و دانشگاه ام القراي مکه است ولي از عقائد شيعیان دفاع مي‌نمايد".

«کيايي حاجي طاهر الکاف» از نمايندگان سازمان موسوم به "سادات وحبائب" نيز در اين برنامه حضور يافت. وي که گفته می‏شود ارتباطات و مناظرات زيادي با علماي شيعه داشته است گفت: "حضور من در اين نشست ادامه مبارزه‏ام با شيعه است. من هشدار می‏دهم که شيعیان در وارونه کردن حقايق بسيار حيله گر هستند(!)، از اين رو توصيه می‏کنم براي اطلاع از عقايد آنان بايد به کتاب‏هاي مقدس آنان همانند اصول کافي مراجعه نمایی هرچند متاسفانه اين کتاب را براحتي نمي توان پيدا نمود(!!)".

این ادعای این سخنران کم اطلاع بسیار عجیب است زیرا متن کتاب شریف اصول کافی و بسیاری دیگر از کتب شیعه و ترجمه آنها به زبان‏های مختلف به شکل آنلاین در دسترس همگان قرار دارد.

استاندار جاوه و شهردار باندونگ نیز در این کنفرانس سخن گفتند و آمادگي خود را براي برخورد با تشيع ـ در صورت صدور فتواي مجلس العلماء و وزارت دين ـ اعلام نمودند.

آخرین سخنران افتتاحیه دومين نشست سالانه شوراي علماء و امت اسلامي اندونزي «کيایي عاطيان علي» ریيس اين شورا بود و پس از آن، جلسات کميسيون‌ها تشکيل شد.

این کنفرانس در پايان با صدور بيانيه‌اي ـ که از آن با عنوان فتوا ياد شده است ـ به کار خود پايان داد.

این فتوا (یا در واقع، دستورالعمل صادر شده) به شرح زير است:

۱. لازم است از فتوای مجلس علمای استان جاوه شرقی در مورد انحرافی بودن جریان و ایدئولوژی شیعه ـ بویژه شیعیان دوازده امامي که با استفاده از نام مذهب اهل بیت و مشابه آن فعالیت می‏نمایند ـ پشتیبانی کامل شود؛ زیرا تعالیم آنها گمراهي و گمراه‏کننده است.

۲. از مسلمانان تقاضا می‌شود که تحت تأثیر ایدئولوژی و آموزه های شیعه (بویژه شیعیان دوازده امامي كه با استفاده از نام مذهب اهل بیت و مشابه آن فعالیت دارند) قرار نگیرند.

۳. از مسلمانان درخواست مي‌شود تا براحتی برای انجام اقدامات واعمال خشونت آمیز (آنارشیسم) تحریک نشوند؛ زیرا در اسلام اینگونه اعمال توجیهی ندارد و برعکس فرصت و بهانه ای برای معرفی این جریان‏ها فراهم خواهد ساخت.

۴. دولت باید اقدامات لازم برای جلوگیری از تلاش شیعیان برای جلب پیروان اهل تسنن به تعالیم شیعه را انجام دهد؛ زیرا فرصت دادن به گسترش ایدئولوژی تشیع در اندونزی که اکثریت قریب به اتفاق آن را اهل سنت تشکیل می دهند به احتمال بسیار زیاد منجر به بی ثباتی شده و می تواند یکپارچگی جمهوری اندونزی را تهدید کرده و امنیت آن را به خطر اندازد.

۵. ضروری است که از مذهب اهل سنت در برابر دیگر ایدئولوژی‌ها حمایت قانونی شود؛ زيرا تضعيف مذهب سني می‌تواند یکپارچگی مذهبی مردم اندونزی را که عمدتاً پیرو مذهب اهل سنت می‌باشند به مخاطره انداخته وتبدیل به پتانسیلی جهت بی‌ثباتی و تضعیف مذهب اهل سنت اندونزی و در نتیجه بی‌ثباتی کشور گردد.

۶. سازمان‌های اسلامی ـ بخصوص نهضت العلماء و محمدیه ـ به طور کامل آمادگی خود را جهت حمایت از اقدامات مجلس علمای استان جاوه شرقی در جلوگیری از توسعه و گسترش ایدئولوژی شیعه و سایر ایدئولوژی‌های منحرف که موجب ناآرامی عمومی و فرهنگی می شوند اعلام می‌دارند.

۷. از هیئت رئیسه مجلس مرکزی علما تقاضا می‌شود که در اسرع وقت فتوای ارتداد یا گمراهی یا انحراف ایدئولوژی شیعه ـ به خصوص شیعه دوازده امامی که با استفاده از نام مذهب اهل بیت و مشابه آن در اندونزی فعالیت دارند ـ و همچنین تعالیم مشابه آن را به عنوان یک فتوای قابل اجرا در سراسر کشور صادر و فتوای مجلس العلمای جاوه شرقی را تائید نمایند.

۸. از دولت (به خصوص دادستان عالی، وزارت دین و وزارت کشور) تقاضا می‌شود که دستورالعمل معرفی جریان‌های انحرافی صادر شده از سوی مجلس مرکزي علمای اندونزی ـ مورخ ۶ نوامبر ۲۰۰۷ (۱۵ آبان ۱۳۸۶) را به عنوان یک مرجع در تعیین معیارهای جریان‌های منحرف در اندونزی مد نظر قرارداده و بدان عمل نمایند.

۹. از اقدامات اساسی و مهم استاندار جاوه شرقی در رسیدگی به قضایای اخیر پشتیبانی نموده، درخواست می نماییم با قاطعیت بر اساس وظایف و اختیارات خود و با هماهنگی دستگاه‏های مرکزی در برخورد با جریان شیعه عمل نموده ونسبت به ایجاد یک فضای سالم فرهنگی ومذهبی در جاوی شرقی، اقدام لازم بعمل آورد.

۱۰. با استناد به نظر مجلس العلما و وزارت دین، از استاندار جاوه شرقی درخواست می‏شود تا فعالیت‌های شیعیان را در منطقه ممنوع نماید؛ چرا که بی توجهی به فعالیت‌های شیعه می‌تواند ثبات، امنیت و نظم را در جاوه شرقی تهدید نماید.

۱۱. شرکت‏کنندگان در این نشست حمایت کامل خود را از پیشنهاد تصویب شده از سوی استاندار جاوه شرقی مبنی بر تشکیل کمیته کاری جهت بررسی جریان منحرف شیعه در جاوه شرقی اعلام داشته و درخواست می‌نماید تشکیل این کارگروه به مجلس العلمای جاوه شرقی و رییس دفتر وزارت دین استان جاوه شرقی سپرده شود.

۱۲. شرکت‏کنندگان در این نشست از مسؤول منطقه‏ای وزارت دین می‌خواهند با هماهنگی پلیس منطقه‌ای جاوه شرقی، دادستان عالی استان و مجلس العلمای اندونزی به بررسی و مطالعه کتب با مضامین ایدئولوژی جریان منحرف شیعه در اندونزی بپردازد و جامعه را از انحرافات آن مطلع نماید.

۱۳. شرکت‏کنندگان در این نشست از مقامات استان می‌خواهند تا هر چه سریعتر انجمن یا نهاد هماهنگی و نظارت بر باورها و اعتقادات جامعه را فعال نمایند.

همراهي عجيب دولتمردان اندونزی با تندروها

گذشته از انبوه تهمت‏های ناروایی که در این همایش به پیروان مذهب اهل بیت(ع) زده شده است، نکته حائز اهمیت در تحولات ضد شیعی اخیر اندونزي، تلاش تندروها برای همراه کردن مقامات دولتی و سازمانهای بزرگ اسلامی نهضت العلماء، محمدیه و صدور بیانیه و فتوا و ملزم کردن مقامات دولتی و امنیتی به اجرای بیانیه ها و فتاوی صادره در این نشست ها می باشد.

اقدامات انجام شده در جاوه شرقی در بازداشت و محاکمه «شیخ تاج الملوک» از روحانیون شیعه در جزیره مادورا و تلاش برای گسترش این موج در مناطق و استانهای دیگر اندونزی و ایجاد فشار از استانها بر مرکز، شیوه جدیدی است که توسط جریان وهابی که بشدت در بزرگترین کشور اسلامی در حال رشد می باشد به کار گرفته شده است. این ترفند به دلیل بی نتیجه بودن موج اول تهاجمات به شیعه بوده است.

اين در حالي است که شيعيان بارها و بارها به اتهاماتي نظير آنچه اينک در اندونزي مطرح شده است پاسخ داده‌اند و کتاب‌هاي شيعيان نيز در دسترس قرار دارند.

شایان ذکر است در حالی که دولت اندونزی ملزم به کنوانسیون‏های بین المللی آزادی عقیده و آزادی بیان است، در محرم گذشته وهابیون به شیعیان سامپانگ و مادورا حمله کرده و آنان را از منازل خود طرد کردند. اما در حالی که همه منتظر محاکمه مهاجمان بودند، شیخ تاج الملوک محاکمه شد.

هشدار نهادهای حقوق بشری به دولتمردان اندونزی

در همین رابطه "کمیسیون قربانیان و مفقودین خشونت (کنتراس)" در سورابایا اعلام کرده است که: "بر اساس یافته‏های کمیسیون کنتراس، مراکز دولتی سامپانگ و شرق جاوه هیچ اقدامی برای حل تبعیض علیه جامعه اقلیت شیعه انجام نداده اند و ارعاب و تهدید شیعیان توسط گروه ضد شیعی همچنان ادامه دارد. آنچه موضوع را وخیم‏تر می کند این است که حتی تعدادی عناصر حکومتی منطقه هم همکار و درگیر این تبعیض شده‏اند!".

"آژانس دیدبان و حفاظت از قربانیان (LPSK)" هم به سریع نبودن اقدامات مقامات جاوه شرقی در حفاظت از شیعیان در مقابل اوباش وهابی اعتراف کرده است.

وظیفه علمای واقعی و دولت اندونزی

شرکت‏کنندگان تندرو و وهابی این کنفرانس به دنبال آن هستند که علاوه بر جلب نظر مقامات محلی، فتوای ارتداد شیعیان را از هیئت رئیسه مجلس مرکزی علما بگیرند. صدور این فتوا یعنی باز نمودن راه برای دشمنان امت و تروریست‏های وهابی؛ لذا بعید است که این شورا با صدور چنین فتوایی، کشور اندونزی را به عراق یا پاکستان دیگری تبدیل نماید.

جالب اینکه این عناصر افراطی، برای درست جلوه دادن اقدامات خود، وحدت ملی اندونزی را دستاویز قرار دادند و ادعا کردند که در صورت گسترش تشیع، یکپارچگی این کشور با خطر مواجه خواهد شد. این در حالی است که شیعیان در هر کشوری که زندگی می‏کنند به قوانین آن کشور ملتزم هستند و اهل سنت را برادران دینی خود می‏دانند. در مقابل، این گروه‏های وهابی و تکفیری هستند که در کشورهای مختلف دست به جنایت و ترور می‏زنند.

لذا با توجه به برخورد حکیمانه دولتمردان اندونزی به عنوان پرجمعیت‏ترین کشور مسلمان، و رویکرد اصولی اکثریت اعضای "سازمان نهضت العلماء" بویژه شخص «دکتر سعید عقیل سراج» رییس این سازمان، انتظار این است که با جلوگیری از اقدامات افراطیون، مانع از ایجاد تفرقه بین برادران شیعه و سنی در این کشور شوند.
Share/Save/Bookmark
مرجع : ابنا