"تشديد اسلام ستيزي در جامعه امريکا"
مصاحبه پرس تيوي با مارک گلن نويسنده و يکي از مؤسسان جنبش همبستگي هلال و صليب
رسانههاي امريکا با تروريست خواندن مسلمانان، به اسلامستيزي روي آوردهاند تا از حمايت عمومي در جنگ افغانستان و عراق برخوردار شوند.
شنبه ۲۰ شهريور ۱۳۸۹ ساعت ۲۳:۴۶
کد مطلب: 26
درحالي که شرايط امنيتي در افغانستان و عراق در حال وخيمتر شدن و شمار تلفات نظاميان خارجي در اين کشور رو به افزايش است، رسانههاي امريکايي تلاش ميکنند تا با اطلاق صفاتي نظير تروريست و تندرو به مسلمانان، به هدف اسلامستيزي در اين دو جنگ (عراق و افغانستان) دستيابند.
از سوي ديگر درحالي که هتک حرمت به مساجد و بياحترامي به مسلمانان در امريکا روبه افزايش است، به شخصي مانند تري جونز اجازه داده ميشود تا آتش احساسات ضد اسلامي را بدين گونه برافروزد.
متن زير مصاحبه اختصاصي پرس تيوي با مارک گلن نويسنده و يکي از مؤسسان جنبش همبستگي هلال و صليب، درباره توجيه کشورهاي غربي در گسترش اسلام ستيزي است.
پرس تيوي: در مبحث اسلام ستيزي در امريکا با مارک گلن، نويسنده، خبرنگار و يکي از مؤسسان جنبش همبستگي هلال و صليب گفتوگو ميکنيم.
درحال حاضر مشکل جديتر از سوزاندن قرآن، مسجد کوردوبا يا حتي مسلمان بودن مخفيانه اوباما است. بيترديد امريکا هماکنون صحنه احساسات ضد اسلامي گسترده است. شما چگونه مذاکرات معمولي درباره تساهل مذهبي در امريکا پس از وقايع ۱۱ سپتامبر را ارزيابي ميکنيد؟
گلن: خب مشخصا شرايط به ويژه در چند ماه اخير وخيمتر شده است. من چنين شرايطي را جز در روزهاي ابتدايي پس از حادثه ۱۱ سپتامبر نديده بودم. درباره مسأله تساهل مذهبي در امريکا و لزوم پذيرش ديگر اديان، تبديل به داستاني شده است که اين روزها مشغول آن هستيم.
اما مشخصا با توجه به درسهايي که از جنگ جهاني دوم در تقابل با سيستم استبدادي و آتشزدن کتابهاي مخالفان گرفتهايم، اکنون نبايد شاهد آن باشيم که يک فرد مذهبي و کشيش مسيحي تهديد به آتشزدن قرآن کند.
مشخصا اکنون با سيلي از تعصب روبرو هستيم که به شکلي غيرتصادفي، کشور را تحت نفوذ خود در آورده است. در همين حال شاهد آنيم کشيشي که در ايالت فلوريدا اين ايده احمقانه را مطرح کرده است، از سوي برخي گروههاي قدرتمند در امريکا حمايت ميشود. اينها گروههايي هستند که از دامن زدن به اينگونه تعصبات ضد اسلامي منتفع ميشوند.
همانطور که پيشتر گفتم، اين مسائل براي آمادگي به منظور راه انداختن جنگي فجيعتر در خاورميانه صورت ميگيرد. متاسفم که اينگونه ميگويم ولي تري جونز به اندازه کافي هوشيار نيست. وي توجه همگان را به خود جلب کرده و به يکي از مهمترين خبرها تبديل شده است. منظورم درباره اين کليساي کوچک در گوشهاي از ايالت فلوريدا است که در مجموع ۵۰ عضو دارد. شايد حتي تنها ۱۵ يا ۲۰ نفر هر هفته در اين کليسا حاضر ميشوند. بنابراين جلب توجه جهاني از طريق رسانهها به اين منظور است و بايد نيرو و انگيزه قدرتمندتري پشت اين مسأله باشد و مسلما آنها ميخواهند فضايي در کشور ايجاد کنند که امريکاييها را عليه مسلمانان برانگيزند، پس براي جلب حمايت آنان از اين بهانهها استفاده ميکنند.
ما اکنون در جنگ هستيم؛ جنگي در عراق و جنگي در افغانستان و متاسفانه بايد گفت جنگي هم در پاکستان پيش گرفتهايم. همان آدمها مسئول کشاندن ما به اين جنگهاي فجيع هستند. آنها همچنين خواستار آنند که امريکا با ايران، سوريه و لبنان وارد جنگ شود و جهان غرب و جهان اسلام رو در روي هم قرار گيرند و پس از چند دهه درگيري و جنگ سرانجام همديگر را نابود کنند.
پرستيوي: مجادلات اخير بحثهاي مهمتري را پيش کشيده است مثل حقوق مسلمانان امريکايي. در کشوري که ادعا ميشود براي گسترش آزاديها در کشورهاي ديگر تلاش ميکند، چرا مسلمانبودن و در عين حال امريکاييبودن تا اين اندازه دشوار شده است؟
گلن: مسلمانان امريکايي بهترينها هستند و به همان اندازهي افرادي که در امريکا متولد شدهاند، شهروند ايالات متحده محسوب مي شوند. چيزي که ما شاهد وقوع آن از سوي گروهي عوامفريب هستيم، نوعي وضعيت ساختگي است.
اگر به تاريخ امريکا توجه کنيد ميبينيد که زماني سياهپوستان در قانون يک انسان محسوب نميشدند و از اين براي توجيه غيرانسانيترين و بيرحمانهترين رفتارها بر عليه آنان استفاده ميشد و براي قرنها ادامه داشت.
اينها مثل هم هستند. چه اينکه بخواهيم درباره سياهپوستان که به اينجا آورده شدند يا عدم توجه به حقوق انساني سرخپوستان امريکايي صحبت کنيم و يا در مورد مسلمانان در امريکاي امروز حرف بزنيم.
يک جنگ در جريان است و کساني هستند که از آن بهره زيادي ميبرند و مردم امريکا از جنگ خسته شدهاند. آنان ورشکسته شدهاند. شغلي ندارند. نميتوانند شکم فرزندانشان را سير کنند. نميتوانند سرپناه در اختيار خانوادهشان قرار دهند. و دليل همه اينها اين است که درگير دو جنگ هستيم که نميتوانيم در آن پيروز شويم.
بنابراين آنقدر که در ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ علاقه به جنگافروزي وجود داشت، علامهمند به جنگ نيستيم. از اين رو، آنهايي که علاقه به جنگ دارند تلاش ميکنند که اين آتش را روشن نگاه دارند. بنابراين هر چيز قابل اشتعالي را در آتش مياندازند تا اسلام ستيزي ادامه پيدا کند.
قصد آنان نه تنها توجيه اقدامات گذشته و کشتار ۲ ميليون مسلمان بيگناه در افغانستان و عراق است بلکه مقصود ديگر آنان آمادهسازي ذهن امريکاييها براي آينده است؛ به ويژه اقدام نظامي عيله ايران و سوريه.
پرس تي وي: در حالي که امريکاييها با فدا کردن جانشان و تقبل هزينه جنگ روبرو هستند، بدون اينکه به اهداف عنوانشده دولت رسيده باشند، نبايد به جاي زير سوال بردن نيت و اعتقادات مسلمانان، از دولت خود خواستار پاسخ باشند؟
گلن: البته. سلاحهاي کشتار جمعي که به ما وعده ساخت و مونتاژ آنها را در عراق داده بودند، چه شد؟ رئيس جمهور ما اين را به مسخره گرفت در حالي که زندگي ميليونها نفر در نتيجه اين جنگ نابود شد. بنابراين، بله. مردم امريکا بايد از دولت خود پرسش کنند.
بايد بپرسند چرا پنج هزار نفر از جوانانمان کشته شدند؟ چرا ما به دليل شرکت در اين جنگها ورشکسته شديم؟ چرا در آستانه راهاندازي جنگهاي جديد هستيم؟
و با اين حال، متاسفانه، اين بيداري يا آگاهي هنوز در مردم امريکا وجود ندارد. اما پيشبيني من اين است که هرچه بيشتر در اين درگيريها فرو برويم و هرچه بيشتر روي زندگي شخصي ما تاثير منفي بگذارند، امريکاييها بيشتر درباره اين مسائل پرسش خواهند کرد.