با تعليق فعاليت پزشکان بدون مرز؛
جان دهها هزار مسلمان روهينگيا به خطر افتاده است
تحلیلگر مستقل هشدار داد ملیگرایان تندرو راخین که خروج همه سازمانهای بشردوستانه از جمله نهادهای وابسته به سازمان ملل را خواستارند، ممکن است تعلیق فعالیت پزشکان بدون مرز را حمایتی از آرمان خود تلقی کنند.
دوشنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۱۵:۳۵
کد مطلب: 2443
به گزارش «آرماگدون» ، خبرگزاری فرانسه در گزارشی از سیتوه به قلم کلی مکنامارا درباره وضعیت مسلمانان میانمار نوشت: برای مسلمانانی که در اردوگاهها در غرب میانمار زندگی میکنند، کمک بشردوستانه اهمیت حیاتی دارد اما سازمانهای غیردولتی با تهدیدهای بوداییهای ملیگرا روبرو هستند که مقامات را بر آن داشت تا اعضای گروه پزشکان بدون مرز را از منطقه بیرون کنند.
اوضاع در ایالت راخین در مرز بنگلادش پس از دو موج خشونت بین مسلمانهای اقلیت بیسرزمین روهینگیا و بوداییهای اقلیت راخین بحرانی و متشنج است.
این خشونتها در سال ۲۰۱۲ بیش از ۲۰۰ کشته بر جا گذاشت و ۱۴۰ هزار نفر را که بیشترشان مسلمان بودند آواره کرد.
به گفته کارشناسان، اعلام خبر تعلیق فعالیت پزشکان بدون مرز در این منطقه فقیر از سوی مقامات، هشداری برای سازمانها و فعالان بشردوست فرستاد.
آوارگان در یکی از اردوگاههای محروم نزدیک سیتوه مرکز ایالت راخین، چند روز پیش برای گرفتن صابون و محصولات بهداشتی که یک سازمان بشردوستانه در آنجا توزیع می کرد به یکدیگر فشار می آوردند.
این سازمان بشردوستانه خواسته است نامی از آن برده نشود.
بیشتر ساکنان این اردوگاهها مسلمان روهینگیا هستند که مقامات میانمار آنها را مهاجران غیرقانونی تلقی میکنند. این افراد با محدودیت جابجایی مواجه هستند و بیشترشان برای بقا به کمک بین المللی نیاز دارند.
گروههای ملیگرای راخین این کمک را مزورانه میدانند و آن را به شدت محکوم میکنند.
«ریچارد هورسی» تحلیلگر مستقل هشدار داد ملیگرایان تندرو راخین که خروج همه سازمانهای بشردوستانه از جمله نهادهای وابسته به سازمان ملل را خواستارند، ممکن است تعلیق فعالیت پزشکان بدون مرز را حمایتی از آرمان خود تلقی کنند.
وی افزود: اگر ملیگراهای تندرو راخین فکر کنند آنها این افراد را بیرون کردند، بعد چه اتفاقی خواهد افتاد؟ اگر آنها فکر کنند با پزشکان بدون مرز موفق شدند با دیگر گروهها نیز همین رفتار را خواهند کرد.
پزشکان بدون مرز جمعه اعلام کرده بود دولت به آن دستور داده است همه فعالیتها خود را در کشور متوقف کند. اما این گروه از آن به بعد اجازه یافت فعالیتهای خود را در همه نقاط این کشور به غیر از ایالت راخین از سر بگیرد.
این سازمان غیردولتی که اطمینان میدهد فقط در صورت لزوم وارد عمل میشود، به ویژه مراقبتهای بهداشتی اولیه را برای مسلمانان روهینگیا که به درمانگاهها و بیمارستانهای دولتی دسترسی ندارند، فراهم می کند.
پزشکان بدون مرز هشدار داد بدون کمک این گروه، دهها هزار ساکن ایالت راخین با بحران انسانی در زمینه بهداشت مواجه می شوند.
«کریس لوا» از انجمن آراکان پراجکت که برای حقوق روهینگیاها مبارزه می کند، اعلام کرد بیم آن میرود که تعلیق فعالیت پزشکان بدون مرز، حرکتهای دیگری را بر ضد دیگر سازمانهای بشردوستانه موجب شود.
وی تأکید کرد: این حرکات در کشوری که مدعی است در مسیر دموکراتیک شدن گام برمی دارد، غیرقابل قبول است.
خشونتها در ایالت راخین سال گذشته حملات دیگر را بر ضد مسلمانان در دیگر نقاط این کشور موجب شد که وجهه رژیم جدید میانمار را خدشه دار کرده است.