افزایش اسلام هراسی و نژادپرستی در فرانسه
افزایش اسلام هراسی و نژادپرستی در فرانسه
در ماه های اخیر اخبار تکان دهنده ای از افزایش فشارها بر مسلمانان در فرانسه به گوش می رسد و منتشر می شود. اما روز 23 نوامبر سال جاری خبرگزاریAFP فرانسه خبری را منتشر کرد که تیتر آن "افزایش دوباره رفتار اسلام ستیزانه" بود و بیش از پیش بر نگرانی های جامعه مسلمان این کشور و سازمان های حقوق بشری افزود. این خبر بر اساس گزارش های سازمانی موسوم به "دیدبان بین الملل اسلام ستیزی" تنظیم شده بود، گزارش هایی که حکایت از افزایش 3/11 درصدی حملات به مسلمانان و نهادهای اسلامی در 9 ماه نخست سال جاری در مقایسه با همین بازه زمانی در سال قبل داشت
چهارشنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۲ ساعت ۱۸:۴۷
کد مطلب: 2146
به گزارش «آرماگدون» ، در ماه های اخیر اخبار تکان دهنده ای از افزایش فشارها بر مسلمانان در فرانسه به گوش می رسد و منتشر می شود. اما روز ۲۳ نوامبر سال جاری خبرگزاریAFP فرانسه خبری را منتشر کرد که تیتر آن "افزایش دوباره رفتار اسلام ستیزانه" بود و بیش از پیش بر نگرانی های جامعه مسلمان این کشور و سازمان های حقوق بشری افزود. این خبر بر اساس گزارش های سازمانی موسوم به "دیدبان بین الملل اسلام ستیزی" تنظیم شده بود، گزارش هایی که حکایت از افزایش ۳/۱۱ درصدی حملات به مسلمانان و نهادهای اسلامی در ۹ ماه نخست سال جاری در مقایسه با همین بازه زمانی در سال قبل داشت.
از جمله این حملات می توان از حمله به مسجد جامع پاریس که در سال ۱۹۲۷ تاسیس شده و قدیمی ترین مسجد پایتخت فرانسه به شمار می آید یاد کرد. حمله کنندگان دیوارهای بیرونی مسجد را با شعارهایی توهین آمیز پر کرده بودند. "دلیلی بوبکر" مدیر این مسجد با ابراز تاسف از این رویداد از نگرانی های خود از ادامه حملات و خشونت های نژادپرستانه و اسلام ستیزانه گفته بود.
و البته این مورد تنها یکی از موارد حمله به نهادها و سازمان های اسلامی است. همین چندی پیش پلیس شهر بردو واقع در جنوب فرانسه دو مرد ۲۴ و ۳۹ ساله را بازداشت کرد که ظاهرا رهبری گروهی را به دست داشتند که در تابستان گذشته بر روی دیوارهای مسجد محلی، صلیب شکسته نازی های آلمان هیتلری را کشیده بودند. این دو مرد یک روز بعد از بازداشت به اعمال مجرمانه خود اعتراف کردند.
از جمله دیگر حملات از این دست می توان از حمله ماه نوامبر به دو مسجد در شهر بسانکون یاد کرد. در این مورد نیز حمله کنندگان با رنگ بر روی دیوارهای مسجد نقش صلیب شکسته را کشیده و شعارهایی چون " اعراب اخراج باید گردند" و فرانسه فقط برای فرانسویان" را نوشته بودند. دو هفته پیش از این حمله نیز مشابه چنین شعارهایی بر روی دیوار سی متری مسجد شهر کارپنتراس در جنوب فرانسه نقش بسته بود.
با این حال دلیل اصلی نگرانی ها تنها در مورد این گونه حملات به اماکن اسلامی نیست و شورای موسوم به "شورای نمایندگان مسلمان" در فرانسه که در واقع نهاد بالادستی دیدبان بین الملل اسلام ستیزی محسوب می شود نیز از مواردی دیگر وحشت دارد. زیرا بر پایه گزارش های دیدبان بین الملل حملات فیزیکی علیه زنان محجبه مسلمان در فرانسه نیز روندی صعودی دارد و این سازمان البته از آن به عنوان "پدیده ای جدید" یاد می کند.
نخستین مورد از این گونه حملات در بهار سال جاری و در شهرک آرژنتو واقع در شمال غربی پاریس اتفاق افتاد. بدین صورت که چند مرد ناشناس چندین زن محجبه مسلمان را به شدت مورد ضرب و شتم قرار دادند و یک زن ۱۹ ساله بر اثر ضربات وارده در ماه ژوئن جنین خود را سقط کرد. متعاقب این حملات بود که دو تظاهرات معترضانه در آرژنتو برگزار شد.
اما از آن جایی که بیش از همه این گروه های قدرتمند سلفی بودند که از این رویدادها به نفع خود استفاده و به خیابان ها ریخته و تظاهرات های بزرگی در سراسر کشور برگزار کردند، بسیاری از اعتراض ها علیه این رفتار خشونت آمیز کاملا در حاشیه قرار گرفت. در همان زمان بخش هایی از مردم فرانسه و بسیاری از سازمان های حقوق بشری و گروه های ضدنژادپرستی بیانیه های متعددی در محکوم کردن این رفتارخشونت آمیز منتشر کردند و به ویژه همدردی خود با آن زن جوانی که جنین خود را از دست داده بود اعلام کردند. وزارت کشور فرانسه نیز در همان ماه ژوئن با دعوت از آن زن به محل وزارتخانه به نوعی نسبت به این گونه اعمال اظهار انزجار کرد.
بر پایه گزارش دیدبان بین الملل در مجموع ۱۴ مورد حملات فیزیکی علیه زنان محجبه مسلمان در شهرهای حومه پاریس صورت گرفته است. اگرچه که موج این حملات در پاریس از سوی افراد گروه های راست رادیکال و نژادپرست صورت گرفت اما در بسیاری از موارد افرادی دست به این حملات زده اند که هیچ سابقه اعمال خشونت بار و نژادپرستانه ندارند. در جولای گذشته و در شهر اورلئان دادگاهی علیه راننده ای برگزار شد که از قرار معلوم در جریان راه بندان به سه زن محجبه مسلمان حمله کرده و آنان را با شعارهای نژادپرستانه خطاب قرار داده و در نهایت قصد ضرب و جرح آنان را داشته است. قربانیان این رفتار خشونت آمیز و نژادپرستانه سه زن مراکشی تبار بودند که یکی از آنان تنها ۱۵ سال دارد. آن راننده در نهایت مجرم شناخته شد و از سوی دادگاه به تحمل دو ماه زندان محکوم شد.
برای اولین بار در جریان تظاهراتی که هر ساله در روز ۲۴ نوامبر در اعتراض به خشونت علیه زنان در سراسر فرانسه برگزار می شود، زنان محجبه مسلمان نقشی کلیدی و اصلی ایفا کرده و امسال جایگاهی ویژه را به خود اختصاص دادند. زنان مسلمان در این مورد اعتراض داشتند که از این پس نه تنها باید علیه خشونت های خانگی مردان مبارزه کنند بلکه غلبه با ترس فزاینده ناشی از احتمال حملات در مجامع عمومی نیز بر مشکلات آنان افزوده شده است.
بسیاری از این زنان بر این عقیده اند که از آن جایی که زنان مسلمان فرانسه به ویژه در جریان رقابت های انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی این کشور در بهار سال ۲۰۱۲ نقش کلیدی ایفا کرده اند ، در واقع خشم گروه های راست رادیکال را برانگیخته و این گروه ها برآنند که به هر صورت ممکن واقعیت وجودی و اثرگذاری این اقلیت مهم را نادیده گرفته و مسلمانان را از دور خارج کنند. پیش از انتخابات ریاست جمهوری فرانسه در بهار ۲۰۱۲ بود که گروه های راست رادیکال مانند" جبهه ملی" و همین طور بخش هایی از محافظه کاران فرانسه به ویژه حملات لفظی و مخالفت های خود را علیه "افزایش گوشت های حلال در غذاخوری های مدارس" را افزایش داده و خواهان ممنوعیت استفاده از این گوشت ها شده بودند. در آن زمان البته بسیاری بر این گمان بودند که این مخالفت ها و کارشکنی های کودکانه و اسلام ستیزانه پس از پایان انتخابات فروکش خواهد کرد اما ظاهرا این گمان درستی نبود.
با این حال هنوز مشخص نیست که آیا نژادپرستی فزاینده در جامعه فرانسه تیغ تیز حملات خود را علیه به اصطلاح شکل های "فرهنگ سازانه" نشانه رفته است یا تنها با هر شکل و نمادی که به اسلام مربوط باشد مخالفت می کند. زیرا در سال های اخیر رفتار نژادپرستانه در فرانسه به شدت علیه کولی های ساکن در کشور نیز افزایش یافته و حتی سیاستمداران سیاه مو نیز از دشنام ها و تحقیرهای نژادپرستان در امان نیستند. به عنوان مثال "کریستیان تابوره" وزیر دادگستری فرانسه که همواره از سوی مخالفان سیاسی خود با الفاظی زشت و به صورت علنی به عنوان "میمون" و "وحشی" مورد خطاب قرار می گیرد.
اما افزایش خشونت های نژادپرستانه در فرانسه در این میان جنبشی نوین علیه نژادپرستی را نیز به وجود آورده است. از قرار معلوم در پایان سال جاری گردهمایی ها و تظاهرات های بزرگی در فرانسه علیه نژادپرستی و خارجی ستیزی برگزار خواهد شد. این مراسم ها در واقع به مناسبت سی امین سالروز آن "رژه بزرگ برای عدالت و علیه نژادپرستی" برگزار می شود. بین ماه های اکتبر تا نوامبر سال ۱۹۸۳ شمار زیادی از پسران و دختران مهاجر و مراکشی تبار از شهرهای مارسی تا لیون و سپس پاریس دست به یک راهپیمایی بزرگ و پر سر و صدا زدند تا بدین گونه بر حقوق خود به عنوان مهاجر و همین طور بر لزوم تدوین قوانین و سیاست هایی به اصطلاح خارجی دوستانه در فرانسه تاکید کنند.
Share/Save/Bookmark
مرجع : شفقنا