ممنوعیت حجاب در مسابقات ورزشی در فرانسه
ممنوعیت حجاب در مسابقات ورزشی در فرانسه
در ادامه شیوع اسلام هراسی در فرانسه، مجلس سنای فرانسه استفاده از حجاب در مسابقات ورزشی را ممنوع کرد و این بار زنان مسلمان قربانی قوانین این کشور شده اند.
دوشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۰ ساعت ۰۹:۲۷
کد مطلب: 7151
به گزارش «آرماگدون» ، طی سال های اخیر کشور فرانسه سیاست محدود کردن آزادی‌ های مسلمانان را دنبال می‌ کند که همین امر باعث ایجاد تضعیف حقوق مسلمانان شده است و مساجد نیز در امان نمانده، زیر نظر قرار داشته و یا بسته می شوند.
اخیرا نیز مجلس سنای فرانسه به ممنوعیت پوشش حجاب در مسابقات ورزشی رأی داده است و در این باره مدعی شده است که باید بی طرفی در ورزشگاه‌ ها حفظ شود.
در این قانون پیشنهادی که مجلس سنا تصویب کرده است ، پوشش «نمادهای دینی» برای مشارکت در فعالیت ‌ها و مسابقات ورزشی ممنوع شده است.
بر همین اساس، مجلس سنای فرانسه مدعی شده است که داشتن حجاب نظم و انضباط بانوان ورزشکار را به هم می ریزد.
پیشنهاد ممنوعیت پوشش حجاب در مسابقات ورزشی با ۱۶۰ رای موافق و ۱۴۳ رای مخالف در مجلس سنا به تصویب رسید.
این درحالی است که فدراسیون فوتبال فرانسه پیش از این حجاب زنان را در مسابقات رسمی و همچنین مسابقات خود منع کرده بود، اما گروهی از بانوان محجبه همچنان در حال مبارزه با این ممنوعیت هستند.
این گروه می ‌گویند که همه زنان مسلمان باید در صورت تمایل، حق داشته باشند ورزش مورد علاقه خود را با حفظ آزادی های دینی انجام دهند و به همین منظور به شورای دولتی، بالاترین مقام اداری فرانسه، برای لغو ممنوعیت شکایت کرده اند.
اما هنوز مشخص نیست که آیا ممنوعیت حجاب در مسابقات ورزشی در المپیک ۲۰۲۴ پاریس اعمال خواهد شد یا خیر و وزارت ورزش فرانسه در این باره اظهار نظری نکرده است.
ماه ها پیش نیز تصویب لایحه «تقویت احترام به ارزش‌ ها و اصول جمهوری» در پارلمان فرانسه بحث برانگیز شد.
ماریا دی کارتنا، فعال حقوق بشر فرانسوی در گفت‌وگو با خبرنگار «آناتولی» در ارتباط با تصویب لایحه در پارلمان فرانسه اظهار داشت: با تصویب این لایحه اسلام‌هراسی در فرانسه نهادینه و قانونی شد.
وی در خصوص گسترش اسلام‌هراسی و تبعیض در فرانسه گفت: در فرانسه نژادپرستی سیستماتیک و اسلام هراسی دولتی وجود دارد، با تصویب این لایحه اسلام‌هراسی در فرانسه نهادینه و قانونی شد. مفاد این قانون نه تنها موجب گسترش اسلام‌هراسی و دشمنی با اسلام شده، بلکه بسیار تحقیرآمیز و مغایر اصول آزادی است.
دی کارتنا اذعان داشت: از نظر من، قانون جدایی‌ طلبی تکرار قانون بومی فرانسه است که در مورد مردم کشورهایی که تحت استعمار دارد، اعمال می‌کند. زیرا مسلمانان را به سمت اقدامات مذهبی، اجتماعی، فرهنگی و عبادت خود سوق داده و از دستیابی آنها به بسیاری از حقوق جلوگیری می کند.
وی تاکید کرد: این قانون فقط مسلمانان را هدف قرار داده؛ با این قانون، شهروندان در فرانسه به دو دسته تقسیم می‌شوند، یک بخش می توانند از تمام حقوق اساسی خود برخوردار باشد در حالی که بخش دیگر، شهروند درجه دو محسوب شده و نمی توانند از حقوق مشابه برخوردار باشند.
دی کارتنا با اشاره به تاثیرات منفی این قانون در امور زندگی عادی روزانه گفت: این قانون همه جنبه‌های زندگی مسلمانان در فرانسه مانند تجارت، آموزش، ورزش را تحت تاثیر قرار می دهد.
به نظر می رسد علاوه بر مساجد، زنان مسلمان نیز در کشور فرانسه قربانی این قوانین شده اند.
Share/Save/Bookmark
مرجع : شبستان