بررسی کشتار مسلمانان میانمار در سازمان ملل
ناوی پیلاری کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل روز جمعه خواستار بررسی کشتار بیش از 40 نفر از مسلمانان در غرب میانمار بدست نیروهای امنیتی شد.
جمعه ۴ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۱۳:۴۸
کد مطلب: 2283
به گزارش «آرماگدون» ، مقام های رسمی میانمار کشتار هفته گذشته مسلمانان توسط نیروهای امنیتی را تکذیب می کنند اما گروه های حقوق بشر تاکید دارند این کشتار صورت گرفته و بیش از چهل مسلمان شامل زنان و کودکان قتل عام شده اند.
رسانه های منطقه و مخالف دولت میانمار روز جمعه اعلام کردند ناوی پیلای کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل خواستار بررسی این کشتار مسلمانان روهینگیا در استان راخین شده است.
وی در بیانیه ای تاکید کرد از مقامات خواسته است تحقیق کامل، سریع ، بی طرفانه و قابل اطمینان در مورد این کشتار انجام شود.
وی گفت: اطلاعات معتبری مبنی بر کشته شدن هشت مرد روهینگیایی در روستایی در استان راخین و نزدیک مرز بنگلادش در نهم ژانویه (۱۹ دی ماه) دریافت کرده ام.
گفته می شود پس از این کشتار یک پلیس در همان روستا به قتل رسید و پس از آن حدود ۴۰ نفر از زنان و کودکان مسلمان روستا قتل عام شدند.
یک موسسه حقوق بشر در بانکوک پایتخت تایلند اخیرا اعلام کرد که نیروهای امنیتی میانمار بیش از ۴۰ نفر از مسلمانان روهینگیا را قتل عام کرده اند.
این بی رحمانه ترین کشتار مسلمانان میانماری توسط نیروهای امنیتی این کشور در ایالت راخین از سال ۲۰۱۲ میلادی تاکنون به شمار می رود.
خشونت های فروردین ماه بوداییان علیه مسلمانان در مرکز میانمار نیز بیش از ۴۰ کشته برجای گذاشته بود.
بوداییان تندرو تاکنون علیه مسلمانان روهینگیایی در چند نوبت اقدام به کشتار، آتش زدن مساجد و ساختمان های مسکونی کرده اند.
کمیته حقوق بشر مجمع عمومی سازمان ملل آبان ماه امسال با تصویب قطعنامه ای از دولت میانمار خواست حقوق شهروندی مسلمانان روهینگیا را بپذیرد، به آنان حقوق شهروندی برابر اعطا کند و خشونت بودایی ها علیه مسلمانان را پیگیری نماید.
میانمار درسال ۱۹۸۲ با تصویب قانون شهروندی، هشت گروه نژادی و ۱۳۰ گروه اقلیت را در این کشور به رسمیت شناخت اما ۸۰۰ هزار مسلمان را شامل این قانون نکرد.
مسلمانان روهینیگا در استان راخین در غرب میانمار از اوایل سال ۲۰۱۲ میلادی مورد حمله بوداییان قرار گرفته و تاکنون بیش از ۱۴۰هزار نفر از این مسلمانان مجبور به ترک خانه و کاشانه خود شده اند. درگیری های بوداییان با مسلمانان منجر به کشته شدن صدها نفر و ناپدیدشدن بیش از یکهزار و۲۰۰ نفر شده است.
سازمان ملل آمار مسلمانان روهینگیا ساکن استان راخین در غرب میانمار را بین ۸۰۰ هزار تا یک میلیون نفر اعلام کرده است.
سازمان ملل متحد مسلمانان روهینگیا را بزرگترین اقلیت دینی جهان می داند. اکنون ده ها هزار نفر از مسلمانان روهینگیایی به علت فشارهای دولت میانمار و خشونت های بوداییان در اردوگاه ها زندگی می کنند.
دولت میانمار حقوق شهروندی مسلمانان روهینگیا را به رسمیت نمی شناسد و آنان را مهاجرانی می داند که از کشورهای اطراف وارد این کشور شده اند.