درخواست برای لغو ممنوعیت حجاب در خدمات عمومی ترکیه
درخواست برای لغو ممنوعیت حجاب در خدمات عمومی ترکیه
57 زن از جمله چند خبرنگار، هنرمند، فرهنگی و سیاستمدار که حجاب هم نداشتند، خواستار آزادی کامل حجاب در ترکیه شدند.
چهارشنبه ۱۲ تير ۱۳۹۲ ساعت ۱۹:۵۱
کد مطلب: 1653
به گزارش «آرماگدون» ، ۵۷ زن از جمله چند خبرنگار، هنرمند، فرهنگی و سیاستمدار در درخواست خود تحت عنوان" پایان بی‌عدالتی" اعلام کردند: ما راه حل می‌خواهیم نه تعویق. زنان همواره اصلی‌ترین قربانیان سیاست‌های ۲۰ ساله اخیر ترکیه هستند که تحت نظارت مسلمانان و سکولارها قرار دارد. ما مخالف هر گونه اقدامی هستیم که برای زنان محجبه نابرابری ایجاد می‌کند. ما خواستار رفع هرگونه موانع قانونی و غیرقانونی هستیم که برای زنان کارمند محجبه در بخش‌های دولتی و حضور در انتخابات سراسری و محلی ‌آن‌ها مانع ایجاد می‌کند. ما میان کسانی که خدمت عمومی دریافت می‌کنند و آن‌هایی که پیشنهاد می‌دهند، هیچ تفاوتی قائل نمی‌شویم.
برخی از انجمن‌ها مدعی هستند که اگر زنی در حال ارائه خدمات عمومی روسری بر سر داشته باشد، ممکن است این مساله بر نحوه خدمت و بی‌طرفی آن‌ زن سایه افکند. بنابراین ممنوعیت استفاده از روسری باید برای افرادی که در خدمات عمومی فعالیت می‌کنند، باقی بماند.
این معترضان از تمامی احزاب سیاسی در داخل و خارج پارلمان درخواست کردند تا به منظور تغییر قانونی که به زنان محجبه اجازه بهره‌مندی از حقوق خود را نمی‌دهد، اقدامی فوری و بی قید و شرط انجام دهند.
ممنوعیت استفاده از روسری در ترکیه به دهه ۱۹۸۰ میلادی بر می‌گردد. پس از کودتای ۱۹۸۰، قانونی تصویب شد که در آن لباس‌ و ظاهر موجه کارمندان بخش‌های دولتی را توضیح می‌داد و مقرر کرد که مو و سر کارمندان دولتی نباید پوشیده باشد. در پی این قانون زنان محجبه حق استخدام در بخش دولتی را نداشتند.
پس از آنکه ارتش ترکیه در ۲۸ فوریه ۱۹۹۷ دولتی را که به نظر بسیار مذهبی می‌آمد، سرنگون کرد، این ممنوعیت شدیدتر شد. در حال حاضر بخش‌های دولتی ترکیه زنانی را که روسری به سر دارند استخدام نمی‌کنند. با وجود آنکه هیچ قانونی مبنی بر اینکه شرکت‌های خصوصی نباید زنان محجبه را استخدام کنند، وجود ندارد اما بسیاری از شرکت‌های خصوصی نیز این اقدام را انجام داده و زنان محجبه را استخدام نمی‌کنند. زنان محجبه حق حضور در پارلمان را نیز ندارند.
ممنوعیت استفاده از روسری در محوطه دانشگاه‌ها تنها از سال ۲۰۱۰ لغو شده است.
Share/Save/Bookmark
مرجع : ایسنا