نقش مخرب رسانه های غربی در افزایش "اسلام هراسی"
مطالعات جدید در "آمریکا" نشان می دهد که رسانه های مطرح و مهم این کشور همچون "نیویورک تایمز"، نقش بسیار مخربی در گسترش اسلام هراسی و نشان دادن چهره ای خشن از اسلام ایفاء می کنند.
چهارشنبه ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۲۲
کد مطلب: 4597
به گزارش «آرماگدون» ، "کمیته سرویس دوستی آمریکا" (AFSC)، تحقیقات جدیدی بر روی رسانه های مطرح این کشور انجام داده است که نشان می دهد این رسانه ها، نقش به سزایی در ترویج اسلام هراسی و نشان دادن چهره ای خشن از اسلام ایفاء می کنند.
این تحقیق که در "فیلادلفیای" توسط تعدادی از تحلیلگران کمیته مذکور صورت گرفته است، رسانه های مطرح آمریکا را به بیان روایتی مخرب از ارتباط بین مسلمانان و تروریست های افراطی، متهم کرده و آن را عامل برانگیخته شدند برخی واکنش ها و درگیری های سیاسی در این باره معرفی کرده است.
تحلیلگران کمیته سرویس دوستی آمریکا، ۶۰۰ عنوان خبری را که از ماه آپریل تا ماه ژوئن سال ۲۰۱۵ میلادی از خروجی ۲۰ رسانه معروف و پر بازدید آمریکایی همچون نیویورک تایمز، خارج شده، مورد بررسی قرار داده است و در نهایت به این نتیجه رسیده است که:
۱- در ۹۰ درصد این اخبار، نام اسلام آورده شده است، حتی اگر عاملین ترور و خشونتی که آن خبر از آن حکایت می کند، ارتباطی با اسلام و یا حتی گروه های تروریستی اسلامگرا نداشته باشند.
۲- در بیشتر اخباری که مربوط به تروریست های افراطگرا بوده، رسانه ها از دو واژه «دیوانه» و «باهوش» در توصیف این تروریست ها استفاده کرده اند تا به مخاطبان خود القاء کنند که راه مقابله با آنها، تنها استفاده از خشونت و قدرت است و راه دیگری برای مقابله با این تروریست ها وجود ندارد.
۳- با وجود گفتگو های صلح گسترده در کشور های مختلف و تلاش های بی وقفه ای که سازمان های حامی حقوق بشر انجام داده اند، پوشش اخبار بمب گذاری ها، عملیات تروریستی و قتل و کشتار، توسط این رسانه ها پنج برابر بیشتر از پوشش اخبار مبنی بر گفتگو های صلح و دوستی در مناطق محل دیگری بوده است.
در این گزارش چند صفحه ای به شدت از عملکرد این رسانه ها انتقاد شده است و از اصحاب رسانه درخواست شده است تا برای جلوگیری از شیوع افراطگرایی و خشونت، راه انصاف را در پیش گرفته و آنچنان که اخبار عملیات تروریستی و خشونت بار پوشش داده می شود، اخباری که مربوط به گفتگوهای صلح و تلاش هایی که سازمان ها و نهاد های مختلف در این راستا انجام می دهند نیز پوشش دهند.
همچنین از این رسانه ها خواسته شده تا با تهیه برنامه های تحلیلی به ریشه های گسترش خشونت در جهان پرداخته و علل به وجود آمدن گروه های تروریستی همچون "داعش"، "القاعده" و دیگر گروه های تروریستی را مشخص سازند و با ارايه راهکاری عملی و غیر مبتنی بر عملیات نظامی، در حل بحران های به وجود آمده تاثیر گذار باشند.
قرار است این گزارش به طور مفصل و کامل در نشستی که در بیست و چهارم ماه جاری میلادی در "واشینگتن" با موضوع صلح برگزار خواهد شد، قرائت شود.