خاموش شدن صدای اذان را از مناره های بمبئی هند
شهر بمبئی پایتخت اقتصادی شبه قاره هند این روزها دستخوش جنجال های تازه ای شده است. مقامات این شهر صدای اذان در مناره مساجد مسلمانان را خیلی بلند توصیف کرده و آن را باعث عذاب دیگر شهروندان می دانند. آنها تصمیم گرفتند پخش اذان از بلندگوهای گلدسته های مساجد را ممنوع کنند و یا لااقل صدای آن را کم کنند. همین موضوع کافی بود تا صدای اعتراض و خشم مسلمانان و رهبران آنها در این شهر برخیزد.
دوشنبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۲۰
کد مطلب: 2897
به گزارش «آرماگدون» ، مسلمانان بمبئی می گویند در ازدحام شهری که میلیون ها نفر جمعیت دارد چند بلندگو بر فراز مساجد تاثیری در آرامش شهری به این شلوغی ندارد که حالا باید آن را قطع کرد چرا که اذان برای نماز امری واجب است.
اما از سوی دیگر عده ای از مسلمانان نیز می گوید استفاده از تعداد زیادی بلندگو واجب نیست چرا که این خود اذان است که اهمیت دارد نه استفاده از بلندگوهای زیاد. دکتر ام پاتانکار از رهبران مذهبی مسلمانان بمبئی می گوید مسلمانان این شهر برای جلوگیری از آزار دیگر شهروندان قبل از اقدام خشونت آمیز پلیس، خود اقدام به برچیدن بلندگوهای اضافی بر مناره ها بکنند.
جنجال بر سر بلندگوهای مساجد بمبئی از آنجا شروع شد که یکی از اعضای شوراهای محلی منطقه بومبای به دادگاه عالی شهر علیه استفاده غیرقانونی مساجد از بلندگوها شکایت کرد. او گفت ۴۵ عدد از ۴۹ بلندگوی این منطقه غیرقانونی است ومسلمانان اجازه استفاده از آنها را ندارند. براساس رای دادگاه، پلیس نیز در آستانه جمع آوری این بلندگوها برآمده است.
البته عده ای از مسلمانان خود در صدد برآمده اند صدای این بلندگوها را کم کنند بخصوص چند عدد از آنها که بر فراز دو مسجد در دو منطقه شیعه نشین و سنی نشین قرار دارد و اتفاقاً یک بیمارستان نیز در میان آنها دیده می شود.
این درحالی است که مسلمانان منطقه بمبئی جدید نسبت به قانونی که می گوید صدای اذان بین ساعات۱۰ شب تا ۶ صبح ممنوع است واکنش نشان داده اند. آنها می گویند مقامات به بهانه صدای بلندگوها در حال فشار به مسلمانان هستند چرا که اذان صبح حدود ساعت ۵ است و صدای اذان نیز باید شنیده شود.
بسیاری از گروه های افراطی هندو در برخی نقاط هندوستان در تلاش برای حذف صدای اذان از مناره های مسلمانان هستند.