آذربايجان با جمعيت نزديک به ۹ ميليون نفر و با در صد جمعيتي ۹۶ درصد مسلمان
” استفاده از هرگونه نشانه هاي اسلامي اعم از قرآن و تسبيح و مُهر در ادارات اين آذربایجان ممنوع گشته و به عنوان آخرين اقدام مي توان به اعلام قانون منع حجاب توسط وزارت آموزش و پرورش اين کشور در مدارس و دانشگاه ها اشاره نمود. “
که ۷۵ درصد آنان را شيعيان اثني عشري تشکيل مي دهند دومين کشور مسلمان شيعه پس از ايران است.
با وجود اين تعداد درصد جمعيتي مسلمان در سالهاي اخير شاهد اقدامات اسلام ستيزانه اي از جانب حکومت جمهوري آذربايجان بوده ايم.
اين اقدامات پس از شانزده سال از استقلال اين کشور در سال ۲۰۰۷ آغاز شد و اولين نمود آن با ممنوعيت پخش اذان از مساجد اين کشور بروز پيدا کرد.
مسئولين دولتي کشور آذربايجان در راستاي تاثيراتي که از غرب و لابي هاي صهيونيستي گرفتند به اين ممنوعيت راضي نشده و پس از آن به تخريب گسترده مساجد پرداختند که به طور نمونه مي توان به تخريب مسجد حضرت محمد در بخش ياسامال شهر باکو و مسجدي در ناحيه نفتي داشلاري و همچنين تخريب مسجد حضرت فاطمه زهرا در ناحيه گونشلي شهر باکو اشاره نمود.
پس از آن شاهد اقدامات سرکوبگرانه ديگري اعم از ضرب و شتم عزاداران حسيني در سال ۲۰۰۹ و همچنين برخورد فيزيکي با عزاداران سالروز رحلت پيامبر در سال ۲۰۱۰ بوديم. اقدامات اسلام هراسانه دولت آذربايجان به همين جا ختم نشد و پس از آن استفاده از هرگونه نشانه هاي اسلامي اعم از قرآن
” از تاريخ 17 نوامبر در سال 2010 ميلادي پوشش حجاب در مدارس متوسطه جمهوري آذربايجان از طرف وزير آموزش اين كشور ممنوع شد. “
و تسبيح و مُهر در ادارات اين کشور ممنوع گشت و به عنوان آخرين اقدام مي توان به اعلام قانون منع حجاب توسط وزارت آموزش و پرورش اين کشور در مدارس و دانشگاه ها اشاره نمود.
از تاريخ ۱۷ نوامبر در سال ۲۰۱۰ ميلادي پوشش حجاب در مدارس متوسطه جمهوري آذربايجان از طرف وزير آموزش اين كشور ممنوع شد. از آن تاريخ تاكنون مردم جمهوري آذربايجان پي در پي از هر فرصتي براي اعلام اعتراض خود به اين موضوع استفاده مي كنند.
به طور مثال مردم در منازل افراد اسلامگرا جمع شده دعا مي خوانند و درباره اين مشكل ساختگي و عمدي با يكديگر بحث و تبادل نظر مي كنند.دولت
” دانش آموزان مدارس متوسطه موظفند با لباس متحد الشكل (پوشش يكسان) در مدارس حاضر شوند و اين در حالي است كه كارشناسان و روشنفكران اين كشور با صراحت اعلام مي كنند كه اين اقدام جز اسلام ستيزي چيز ديگري نيست. “
آذربايجان سعي مي كند ممنوع شدن حجاب اسلامي در مدارس را چنين توجيه كند:
دانش آموزان مدارس متوسطه موظفند با لباس متحد الشكل (پوشش يكسان) در مدارس حاضر شوند و اين در حالي است كه كارشناسان و روشنفكران اين كشور با صراحت اعلام مي كنند كه اين اقدام جز اسلام ستيزي چيز ديگري نيست.
در حال حاضر حجاب در مدارس متوسطه رسماً ممنوع شده است. در ادارات دولتي، پارلمان و ساير اماكن دولتي به طور غير رسمي ممنوع است ولي فعلاً در دانشگاه ها ممنوعيت حجاب مطرح نشده است.
دانشجويان محجبه مي توانند سر كلاس درس حاضر شوند. با وجود اين بارها شايعه شده كه بزودي مسئله ممنوعيت حجاب اسلامي در دانشگاه ها نيز اعمال خواهد شد.مدت زماني اقامه اذان با بلندگو از مناره هاي مساجد نيز ممنوع شده بود كه به نظر مردم صهيونيست ها در اين اقدامات دست داشتند.
وزارت دفاع جمهوري آذربايجان نيز تابستان ۲۰۱۰ ميلادي در ادامه سياست اسلام ستيزي اين كشور، دستور منع اقامه نماز را در برخي از پادگان هاي نظامي اين كشور صادر كرد.
رئيس
” رئيس جمهوري آذربايجان درحالي نشريات اسلامي و مستقل را از كمك هاي مالي محروم كرده است كه اين كشور پس از جمهوري اسلامي ايران، دومين كشور شيعه نشين جهان به شمار مي آيد. “
جمهوري آذربايجان نيز در طرح كمك مالي بلاعوض يك ميليون مناتي خود به رسانه هاي نوشتاري در تابستان ۲۰۱۰، نشريات اسلامگرا و مستقل اين كشور را محروم كرد و كل اين بودجه را به رسانه هاي حامي دولت اختصاص داد.
رئيس جمهوري آذربايجان درحالي نشريات اسلامي و مستقل را از كمك هاي مالي محروم كرده است كه اين كشور پس از جمهوري اسلامي ايران، دومين كشور شيعه نشين جهان به شمار مي آيد.
در شهر چهار ميليون نفري باکو ، کمتر از ۱۰ مسجد وجود دارد و همين تعداد اندك مسجد نيز تحت نظارت شديد دولت قرار دارد.
اما روند ساخت اماکن مفسده انگيز ، رو به افزايش است و شبکه هاي تلويزيوني آزادانه به ترويج مفاسد اخلاقي مي پردازند. بديهي است تلاش دولت باکو براي تغيير هويت ديني و فرهنگي مردم جمهوري آذربايجان، با نارضايتي آنها مواجه شده و سياست دوستي صميمانه با رژيم صهيونيستي، بر دامنه اين نارضايتي افزوده است.