اسلام ستیزی در قرن 21 پذرفتنی نیست
دبیر کل سازمان ملل متحد :
اسلام ستیزی در قرن 21 پذرفتنی نیست
سازمان ملل نقش چندان موثری را در توقف خشونت ها در جهان ندارد و این شورای امنیت است که در این باره تصمیم می گیرد و در اکثر موارد اختلافاتی میان اعضای آن وجود دارد.
شنبه ۱۱ شهريور ۱۳۹۱ ساعت ۰۱:۰۵
کد مطلب: 941
دبیرکل سازمان ملل که برای شرکت در اجلاس سران جنبش عدم تعهد به ایران آمده است ، دیروز ـ پنجشنبه ۹ شهریور ـ در یک سخنرانی در دانشکده روابط بین الملل وزارت خارجه با تاکید بر لزوم همکاری و تعامل بین المللی گفت: اسلام ستیزی در قرن ۲۱ غیر قابل قبول است.

«بان کی مون» در جمع استادان، پژوهشگران و اصحاب رسانه در دانشکده روابط بین الملل وزارت خارجه حضور در تهران را فرصتی بسیار مهم خواند که دولت ایران در اختیار وی قرار داده است.

وی افزود: این اولین باری است که به عنوان دبیرکل سازمان ملل به تهران می‌آیم و از سفر قبلی ام در سال ۱۹۷۹تاکنون همه چیز عوض شده و تهران پرجمعیت تر شده است.

بان کی مون با اشاره به خشم کاندولیزا رایس وزیر خارجه سابق آمریکا و بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی از سفر خود به تهران گفت: خیلی ها به من گفتند که چرا به آنجا می روی اما من به عنوان دبیرکل سازمان ملل گفتم که قدرت دیپلماتیک مسئول است تا به تمام کشورهای عضو این سازمان سفر کند.

وی افزود: هم اکنون این فرصت بزرگ برای من فراهم شده تا با افراد بسیاری در تهران صحبت کنم و به راه حل های صلح آمیز در خصوص پرونده هسته ای ایران نزدیک شوم.

دبیرکل سازمان ملل برای همکاری با ایران ابراز تمایل کرد و افزود: معتقدم که همه تاثیر گذاران عرصه های جهانی و یافتن راه حل مسالمت آمیز برای حل تمام چالش ها باید با تعامل داشته باشند و دوست دارم تا نشست هایی همچون نشست‌ سران غیرمتعهدها در ایران برگزار شود.

بان کی مون زلزله چندی پیش ایران را هم به مردم آذربایجان شرقی تسلست گفت و خاطر نشان کرد: سازمان ملل آماده است تا به قربانیان این فاجعه طبیعی کمک کند.

وی با اذعان به پیشرفت های اخیر در ایران از جمله کاهش میزان فقر و مرگ و میر و افزایش میزان تحصیل در میان زنان گفت: جامعه ایران با استفاده از استانداردهای سازمان ملل به پیشرفت دست یافته است و هم اکنون هم جوانان ایرانی بدون هیچ محدودیتی از اینترنت استفاده می کنند.

بان کی مون در ادامه به مذاکرات خود با سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی و علی اکبر صالحی وزیر خارجه ایران درباره برنامه هسته ای ایران اشاره کرد و گفت: این دو مقام ایرانی درباره شفافیت برنامه هسته ای ایران به من اطمینان دادند و باید این موضوع تنها از طریق گفتگو حل شود و گام های موثر در مسیر اعتمادسازی برداشته شود.

دبیر کل سازمان ملل متحد در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد که ایران همواره قربانی مداخله عوامل خارجی بوده اما ایرانی ها می‌توانند بر چالش ها فائق آمده و آینده بهتر را برای خود رقم بزنند.

وی اسلام ستیزی در قرن ۲۱ را غیر قابل قبول خواند و گفت: نباید دیگر چنین تفکراتی در قرن بیست و یکم وجود داشته باشد.

دبیر کل سازمان ملل متحد در پاسخ به پرسشی در این باره که چرا سازمان ملل که پس از جنگ جهانی دوم با هدف کاهش درگیری ها در جهان شکل گرفت، هنوز موفق نشده از بروز درگیری ها جلوگیری کند؟ گفت: سازمان ملل نقش چندان موثری را در توقف خشونت ها در جهان ندارد و این شورای امنیت است که در این باره تصمیم می گیرد و در اکثر موارد اختلافاتی میان اعضای آن وجود دارد.

وی در ادامه با اذعان به وجود اختلافات در میان اعضای شورای امنیت بر سر سوریه در عین حال گفت: ایران تاکید کرده که موضوع سوریه باید به شیوه مسالمت آمیز و از طریق گفتگو حل شود.

وی در پاسخ به پرسشی در این باره که آیا باید ساختار سازمان ملل تغییر کند، گفت: بله ساختار سازمان ملل باید اصلاح شود و تصمیمات این نهاد بین المللی باید به صورت شفاف گرفته شود.

بان کی مون افزود: به دنبال ایجاد اصلاحات در ساختار سازمان ملل هستیم و با توجه به اینکه این نهاد بین المللی ۱۹۳ عضو دارد، باید کشورها با هم به توافق برسند.

بان کی مون در ادامه صلح، توسعه و عدالت را برای پیشرفت یک کشور مهم دانست و گفت: این سه عامل باید در کنار همدیگر باشند تا به پیشرفت در کشوری دست یابیم.

دبیر کل سازمان ملل با تاکید بر جهان عاری از سلاح هسته ای از تعیین نماینده ویژه ای برای تحقیق و نظارت بر کشورهای مختلف در راستای رسیدن به این هدف خبر داد.
Share/Save/Bookmark