سرکوب علیه عمل به فرایض اسلامی و روزه در سین کیانگ
یکی از مسلمانان چینی اهل سین گیانگ میگوید: در آنجا اوضاع واقعا پرتنش است. همه در زمان نماز تحت نظرند. عصرها نیز افطار کردن در مسجد ممنوع شده است. روزه گرفتن در این منطقه سخت شده است.
پنجشنبه ۱۹ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۴:۲۷
کد مطلب: 2843
به گزارش «آرماگدون» ، رسانههای رسمی چین در قبال تشدید سرکوب مسلمانان این کشور در ماه رمضان سکوت کردهاند.
شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار گزارش داد: مسلمانان در سراسر جهان در ماه رمضان روزه میگیرند اما در چین برای بیست میلیون مسلمان اوضاع پرتنش است. پکن سرکوبگری علیه عمل به فرایض اسلامی و روزه را در سین کیانگ تشدید کرده است. این سرکوبگری پس از مجموعه سوء قصدهای نسبت داده شده به جدایی طلبان افزایش یافته است.
گزارش میافزاید: عصر هر روز ماه رمضان مسجد بزرگ پکن میزبان صدها مسلمانی است که برای افطار دسته جمعی گرد هم میآیند. در بین آنها شماری از اویغورها نیز حضور دارند. اویغورها اقلیت ترک زبان استان سین کیانگ هستند. در این منطقه که شاهد خشونت است دولت پکن به کارمندان و دانشجویان دستور داده است روزه نگیرند. در مسجد بزرگ پکن، بسیاری از مسلمانان از این اقدام دولت خشمگین هستند.
یکی از مسلمانان چینی میگوید: من تازه از سین کیانگ آمدهام. در آنجا اوضاع واقعا پرتنش است. همه در زمان نماز تحت نظرند. عصرها نیز افطار کردن در مسجد ممنوع شده است. روزه گرفتن در این منطقه سخت شده است.
مسلمانان روزه دار در چین میگویند احساس میکنند حتی در پایتخت نیز بیش از پیش انگشت نما شدهاند. یکی دیگر از مسلمانان میگوید: به عنوان مثال صاحب کارم به من گفته است اگر نمیخواهم مشکلی داشته باشم روزه نگیرم. آزادیهای دینی بیش از پیش کاهش یافته است.
در ادامه گزارش آمده است: اما این اقدام دولت چین با سکوت روزنامههای رسمی این کشور مواجه شده است و این موضوع نیز در جامعه مسلمانان چین بسیار حساس است. شمار زیادی از ناظران معتقدند هر چند سرکوبگری (علیه مسلمانان در چین) اتفاق تازهای نیست اما در ماههای اخیر سوء قصدهای منتسب به جدایی طلبان اویغور تشدید شده است.
«شا زونگ پینگ» استاد متخصص مسائل اسلام در دانشگاه پکن میگوید: مسلمانان با دو مشکل عمده مواجهند. اولین مشکل، آشنا نبودن (مقامات چین) با مسلمانان است. حتی مقامات چین مطالب بسیار اندکی درباره اسلام میدانند و پوشش رسانهای مسائل مربوط به مسلمانان بیطرفانه نیست. رسانهها بیشتر به مشکلات اجتماعی ناشی از مسلمانان تمرکز کردهاند تا اعمال دینی.
سیاست سرکوبگرانه چین در حال حاضر به استان سین کیانگ محدود میشود و مسلمانان در مسجد بزرگ پکن تصمیم گرفتهاند به طور عادی اعمال ماه رمضان را انجام دهند.