آموزش آنلاین قرآن؛ کسبوکار پررونق در پاکستان
با افزایش تمایل مردم در کشورهای غربی برای مطالعه قرآن، پاکستان به کانون بزرگی برای دورههای آموزشی اسلامی آنلاین تبدیل شده است.
پنجشنبه ۶ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۰۷:۱۹
کد مطلب: 4238
به گزارش «آرماگدون» ، به نقل از پایگاه خبری «Express Tribune»، آموزش از ورای هزاران کیلومتر مسافت، با استفاده از فناوریهای روز مانند اسکایپ، در حال افزایش است زیرا مساجد و مراکز اسلامی کافی در غرب برای پاسخگویی به این نیاز رو به افزایش وجود ندارد.
عثمان ظهور احمد، مسئول پایگاه اطلاعرسانی ReadQuranOnline میگوید: مردم در آمریکا، کانادا و بریتانیا همواره به ما میگویند که ما مسجد داریم، امکانات لازم را داریم اما کلاسهای آموزشی خصوصی نداریم.
او افزود: در شرایط کنونی، آنها میخواهند بدانند که چه آموزشی به کودکانشان داده میشود. آنها میخواهند این آموزشها در منزل و تحت نظارت کامل پدر و مادر انجام شود.
احمد مرکز آموزشی خود را ۸ سال پیش با تنها دو کارمند و عده کمی شاگرد دایر کرده است. او امروز ۲۲ مدرس دارد که تمام شب به ۳۲۰ شاگرد که ۴۰ درصد آنها در آمریکا زندگی میکنند، آموزش میدهند.
به گفته شکیب، برادر احمد، که در اداره این مرکز که در زیرزمین خانه احمد واقع است کمک میکند، بیش از ۵۰ مرکز مشابه در پاکستان وجود دارد که حداقل یکی از آنها بیش از هزار شاگرد دارد.
سفیر احمد، ۲۰ ساله و یکی از مدرسان این مرکز، میگوید: من به تازگی آموزشها را دریافت کردهام اما احساس میکنم که وظیفه دارم در انتشار و آموزش آن به دیگران تلاش کنم.
گرچه، نهادهای مجری قانون در اروپا و آمریکا نسبت به خطر گرایش غربیها به افراطگرایی از طریق اینترنت هشدار میدهند، احمد میگوید: نگرانیها در مورد افراطگرایی آنلاین به کسبوکارهای قانونی اینترنتی که شاگردان را با معلمان آنلاین مرتبط میکند و مقدمات اسلام را میآموزد، ارتباط چندانی ندارد.
این مرکز در ازای ۲۵ دلار در ماه، ۵ جلسه سی دقیقهای در طول هفته برگزار میکند. در ابتدا قرائت صحیح آیات قرآن آموزش داده میشود. همچنین آموزشهای تصویری اعمال عبادی مانند نماز نیز انجام میشود. پس از آن درسها به ترجمه و تفسیر قرآن میرسد که تکمیل آن نیازمند برگزاری کلاسهای روزانه به مدت ۸ سال است.
احمد میگوید که آنها ماهیانه ۶ تا ۷ هزار دلار از ۳۲۰ شاگرد خود دریافت میکنند و ۱۰۰ تا ۲۲۰ دلار آن را به معلمان خود میپردازند.
گرچه تعداد مراکز آموزش اسلامی آنلاین در حال افزایش است، احمد میگوید که به این افزایش رقابت فکر نمیکند.
او میگوید: تا سال ۲۱۰۰ سه میلیارد مسلمان در سراسر جهان حضور خواهند داشت که بازار ما را تشکیل میدهند. تمامی آنچه نیاز است، یک کامپیوتر، میکروفن، هدست و اسکایپ است.
شوکتالله خطاک، صاحب یک حوزه دینی در شمال غربی پاکستان با ابراز رضایت از این فعالیتها میگوید: آکادمیهای قرآنی آنلاین خدمات خوبی ارائه میدهند و کودکان در غرب تمایل زیادی به آن دارند.
با این حال ادگار هوپیدا، سخنگوی جمعیت اسلامی شمال آمریکا میگوید: تمرکز مسلمانان آمریکا بر ساخت مؤسسات آموزشی در کشور خودشان است. ما نمیبینیم که مردم برای یادگیری قرآن به سراغ پاکستان یا دیگر کشورها بروند. یادگیری اینجا در آمریکا آسان است.