تحلیلی بر رفتار دوگانه غرب در آيينه «شارلي ابدو»
تحلیلی بر رفتار دوگانه غرب در آيينه «شارلي ابدو»
روزنامه اطلاعات در نوشتاری در خصوص رفتار دوگانه غرب در خصوص حادثه شارلی ابدو نوشت:
سه شنبه ۷ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۳۱
کد مطلب: 3266
اقدام نشريه «شارلي ابدو» در چاپ کاريکاتور موهن از پيامبر اسلام و موج مخالفت هاي جهاني در محکوم کردن اين اتفاق در حالي با شعار آزادي بيان توسط برخي کشورهاي غربي حمايت مي شود، که تضاد همان کشورها در مخالفت و سانسور با موج آزادي بيان در بازتاب اخبار حقيقي جهان اسلام و رژيم صهيونيستي بيش از هر زماني رفتار دوگانه آنها را به چالش مي کشد.
کاريکاتور موهن پيامبر اعظم اسلام از سوي نشريه «شارلي ابدو» در فرانسه که درست بعد از حادثه تروريستي صورت گرفته به دفتر اين نشريه با تيراژي وسيع منتشر شد با وجود آنکه در ظاهر با پوشش آزادي بيان و حمايت برخي کشورهاي غربي از جمله فرانسه، انگلستان، آلمان و آمريکا صورتي رسمي پيدا کرد اما به زعم بسياري از کارشناسان غربي اين حرکت در بطن خود علاوه بر شعله ورتر کردن آتش تفرقه ميان مسلمانان در حقيقت به منزله ابزاري رسانه اي براي دور کردن فشارهاي عمومي جهان بر مساله داعش و حمايت غرب از فعاليت هاي تروريستي بود.
هر چند اعمال خشونت با هر تفکر، ديدگاه و جهان بيني فارغ از بعد شرعي آن حتي از ديدگاه عرفي نيز براي رسيدن به هر هدفي عملي محکوم به شمار مي رود اما در اين نکته شکي وجود ندارد که با رصد تاريخ يکصد ساله اخير جهان درباره اَعمال خشونت آميز و افراطي، کفه ترازو به شدت به سمت کشورهاي غربي که امروزه فرياد انتقاد از فعاليت‌هاي افراطي و مبارزه عليه خشونت طلبي را سر مي دهند سنگيني مي کند. کافي است تنها به بهانه وقوع جنگ‌هاي جهاني اول و دوم، جنگ ويتنام، لشکرکشي کشورهاي اروپايي چون فرانسه، انگلستان، ايتاليا يا پرتغال به قاره سياه (آفريقا) و نظاير متعددي از اين دست در يک قرن گذشته نگاهي بياندازيم تا مشخص شود که کداميک از طرفين مدعي به افراطي‌گري در حقيقت شايسته حمل اين لقب هستند؛ مسلمانان يا غربي ها!
هر چند بعد از حادثه «۱۱ سپتامبر» موجي به نام اسلام‌هراسي از سوي کشورهاي غربي به سرکردگي آمريکا شکل گرفت اما کيست که امروز نداند گروه هاي تندرويي مانند طالبان، القاعده يا داعش که با پوشش اسلام دست به حرکت‌هاي خشونت‌طلبانه مي‌زنند دست پرورده سرويس هاي جاسوسي همان کشورهاي غربي براي تامين منافع آنها نيستند.
آنچه که طي يک سال اخير با عنوان پديده داعش در منطقه خاورميانه ظهور پيدا کرده است به نقل از تمامي سرويس هاي خبري جهان دست پرورده کشور آمريکا بوده که در ميانه راه و با قدرت گرفتن نظامي اين افراد تعليم داده شده آنها سرناسازگاري از اربابان خود برداشتند و با اقدامات متعدد نه تنها تلاشي براي تحقق مطالبات کشورهاي غربي به عنوان صاحبان خود در منطقه انجام ندادند که به شکل دشمني براي سياست هاي آنها بدل شده اند.
نکته عجيب در اين ميان آنکه مجله شارلي ابدو که پيشتر نيز دست به انتشار کاريکاتورهاي موهن از پيامبر اسلام زده بود و بارها با اعتراض جامعه جهاني مسلمانان نيز مواجه شده بود تنها چند روز بعد از آنکه اعلام شد قرار است کاريکاتور «ابوبکر البغدادي» سرکرده گروهک تکفيري داعش را در تازه ترين شماره خود روي جلد ببرد مورد حمله مسلحانه قرار گرفت که اين حمله منجر به کشته شدن هفت نفر از جمله چهار کاريکاتوريست و سردبير اين مجله شد .
اما مسئولان اين مجله تنها چند روز بعد از اين حمله با حمايت مالي «فرانسوآ اولاند» رئيس جمهوري فرانسه دست به چاپ شماره اي ويژه زدند که روي آن کاريکاتور موهني از پيامبر مهر و مهرباني حضرت محمد(ص) را با تيراژي ۵ ميليون نسخه اي در قياس با تيراژ ۶۰ هزار نسخه اي معمول اين نشريه روانه بازار کردند و درست همين اقدام بود که واکنش تند جهاني را عليه اين اقدام با خود به همراه داشت.
انتشار کاريکاتور موهن پيامبر اعظم اسلام در مجله شارلي ابدو هر چند از سوي رئيس جمهوري فرانسه، صدراعظم المان، نخست وزير انگلستان و رئيس جمهور آمريکا با توجيه آزادي بيان، موجه اعلام شد اما تنها ۴۸ ساعت بعد از انتشار از سوي پاپ فرانسيس رهبر کاتوليک هاي جهان که در سفر به کشورهاي آسيايي بود به شدت مورد نقد قرار گرفت.
رويترز در اين باره نوشته است که پاپ ۷۸ ساله در حالي که سوار هواپيما از سريلانکا به سوي فيليپين در حرکت بود در مصاحبه با خبرنگاران ضمن محکوم کردن اين اقدام با لغت «حرکت غيرعقلاني» گفته بود: هر مذهبي، شان و منزلت خود را دارد.
از سوي ديگر آزادي بيان نيز حدي دارد، به ويژه زماني که در بردارنده توهين و تمسخر اعتقادات ديگران باشد ديگر نام آن آزادي بيان نيست، چرا که توهين با هر زاوايه‌اي که ديده و حتي توجيه شود توهين است وعملي عيرانساني است . پاپ فرانسيس همچنين با اشاره به نزديکترين مشاورش «آلبرتو گاسپاري» که در کنار صندلي وي در هواپيما نشسته بود با تاکيد بر اين نکته که آزادي حد و مرزي دارد و کسي حق ندارد به اسم آزادي اقدامات تحريک آميز انجام داده و به اعتقادات ديگران توهين کند خاطرنشان کرده بود: براي مثال اگر همين دوست نزديکم آقاي گاسپاري به نزديکان من اهانت کند بايد انتظار دريافت يک مشت به صورت خود را داشته باشد و اين امري طبيعي است.
رهبر کاتوليک هاي جهان همچنين يادآور شده بود: انسان ها نبايد همنوعان خود را به هر وسيله و دليلي تحريک کنند. نکته مهم آن است که مساله اي به نام حق آزادي بيان بايد در مورد اعتقادات ديني مردم سراسر جهان بايد به اصول و مباني نخستين اديان احترام بگذارد، افرادي که به هر دليل و با هر پوششي به خود اين اجازه را مي دهند که باورهاي ديني ديگران را تحريک کنند بايد انتظار حرکت متقابل را نيز داشته باشند، درست مانند رفتار من با همکارم دکتر گاسپاري.
در ايران و همزمان با انتشار کاريکاتور موهن در نشريه شارلي ابدو مقامات عاليرتبه سياسي کشورمان نيز به اين اقدام واکنش نشان دادند و ضمن محکوم کردن آن بر پايان دادن به موضوع توهين به مقدسات اديان آسماني تاکيد کردند.
دکتر محمدجواد ظريف وزير امور خارجه کشورمان در گفتگو با رويترز درباره انتشار کاريکاتور موهن پيامبر اسلام بر محکوميت اين اقدام تاکيد کرد و گفت: بايد به مقدسات احترام گذاشته شود.
همچنين مرضيه افخم سخنگوي وزارت امور خارجه نيز حوادث تروريستي در فرانسه را محکوم کرد و گفت: اين اقدامات هيچ ارتباطي با ديدگاه هاي اسلام ندارد و مغاير آموزه هاي اسلامي است.
از سويي اقدامات تحريک آميز را نيز تقبيح مي کنيم و اقدام هفته نامه شارلي ابدو توهين آميز و باعث تحريک احساسات مسلمانان جهان خواهد شد .همچنين مردم نمازگزار تهران و ديگر استان هاي کشور بعد از اقامه نماز عبادي سياسي جمعه به شکل گسترده اي دست به تظاهرات زدند و ضمن محکوم کردن اين اقدام نشريه فرانسوي خواستار پايان دادن به توهين به نبي مکرم اسلام شدند.
در ادامه واکنش هاي مقامات سياسي در ايران حسين نوش آبادي معاون حقوقي، پارلماني و سخنگوي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي ضمن محکوم کردن رفتار موهن و هتاکانه نشريه فرانسوي شارلي ابدو در اهانت به مقدسات مسلمانان و پيامبر عظيم الشان آن گفت: جاي تاسف است که عده اي قلم به دست مزدور که هيچ اعتقادي به هيچ يک از اديان الهي ندارند؛ به بهانه آزادي قلم و سوءاستفاده از آزادي بيان به احساسات پاک و مقدس بيش از ۵/۱ ميليارد مسلمان جهان اهانت مي کنند و با اقدامات و رفتارهاي خلاف اخلاق حرفه اي و دور از شان، مقدسات يک دين الهي را به سخره مي گيرند.وي همچنين يادآور شد، اسلام ناب محمدي (ص)، اسلام صلح و دوستي ، عقلانيت و منطق، مدارا و محبت و عدالت و آزادگي است.
در کنار راهپيمايي اعتراض آميز نمازگران سراسر کشور و محکوم کردن اقدام نشريه فرانسوي شارلي ابدو از سوي دولتمردان ايران، ائمه جمعه سراسر کشورمان نيز در خطبه‌هاي نماز جمعه ، اين اقدام را محکوم کردند.
به عنوان مثال آيت الله موحدي کرماني خطيب جمعه تهران با محکوم کردن اهانت به ساحت مقدس پيامبر اسلام (ص) آن را اقدامي شرم آور و حرکتي دردآور و نشان استيصال و سقوط کامل اخلاق و حاکم شدن جهالت در دنياي غرب خواند.امام جمعه موقت تهران گفت: اين اقدام چهره کريه و زشت غرب را به جهانيان نشان داد و دشمني آنان را با اسلام کاملا آشکار کرد.
همچنين در پي انتشار کاريکاتور موهن به ساحت مبارک رسول گرامي اسلام(ص) در نشريه فرانسوي، ۳۰۰ تشکل شاخص و مردمي جبهه فرهنگي انقلاب اسلامي با صدور بيانيه اي ضمن اعلام انزجار از اين موضوع، برخورد قاطعانه و انقلابي مسئولان را با اين اقدام خواستار شدند.
در بخشي از اين بيانيه آمده است: درست در روزهايي که گماشتگان غرب در منطقه غرب آسيا، به نام اسلام و باشعار «الله اکبر» سر مي بُرند و طرح غربي صهيونيستي براي بدنامي اسلام و مسلمانان را دنبال مي کنند، در نقطه‌اي ديگر از جهان، نشريه اي هتاک، کاريکاتورهاي موهن به ساحت پيامبر گرامي اسلام منتشر مي کند و دولتمردان آن کشور وقيحانه از اين اقدام توهين آميز حمايت مي کنند و البته ماجرا به اين جا ختم نمي شود و براي تکميل شدن پازل اسلام هراسي، گروه ديگري که «دست ساز» خودشان هستند، واکنش افراطي از خود نشان مي دهند و اينجا امپراتوري رسانه‌اي نيز مسئوليت خود را بر عهده مي گيرد و فارغ از توهيني که به مقدسات ۵/۱ ميليارد مسلمان شده، تمامي تمرکز خبري و رسانه اي بر واکنش مزبور متمرکز مي شود.
در فراز ديگري از اين بيانيه نيز تاکيد شده است: طنز تلخ زمانه ما اين است که اهانت به پيامبر اسلام در کشوري انجام مي گيرد که «روژه گارودي» هاي آن ديار اجازه کوچکترين انتقاد از رژيم صهيونيستي را ندارند و هرگونه آزادي انديشه در اين زمينه از آنها سلب شده است اما اهانت به مقدسات حداقل ۵/۱ ميليارد نفر به بهانه «آزادي» توجيه مي شود!در انتهاي اين بيانيه نيز امضاي ۳۰۰ تشکل مردمي جبهه فرهنگي انقلاب اسلامي نيز با نام به شکل کامل ذکر شده است.
اتحاديه مطبوعات محلي کشور نيز در بيانيه اي ضمن محکوم کردن اقدام «شارلي ابدو»در انتشار کاريکاتور عليه پيامبر(ص)، اين عمل را به دور از عقل و منطق و گامي در جهت اسلام هراسي، و خدشه وارد کردن به وحدت امت اسلامي عنوان کرده است . در اين بيانيه آمده است: بي گمان سابقه حمايت غرب از تروريسم در خاورميانه برکسي پوشيده نيست.
استکبار جهاني با ايجاد تفرقه و از بين بردن توانايي هاي ملل مسلمان و از همه مهمتر بهانه جويي براي دخالت در منطقه تاکنون از هيچ کوششي دريغ نکرده است، اکنون که ويروس خطرناک تروريسم آنان را سخت تهديد مي کند، به جاي اينکه از گذشته سياه خود پند بگيرند، رويه خلاف ديگري را در پيش گرفته اند که قطعاً بار ديگر آنان را با عواقب دشواري روبرو خواهد ساخت.
اين بيانيه ادامه مي دهد اينک که عوارض ويروس خطرناک تروريسم به اروپا نيز سرايت کرده ، سردمداران استکبار حاضر به پذيرش مسئوليت جرثومه هاي تروريستي دست پرورده خود نيستند و در حرکتي مزورانه، تروريسم را به عموم مسلمانان نسبت داده و گروه هاي تکفيري را به عنوان نماد بيش از يک ميليارد مسلمان معرفي مي کنندو با اين کارخودقصد دارندهم حاميان غربي تروريسم و هم مزدوران آنهارا از زير علامت سوال خارج کرده و در مقابل، اسلام ستيزي را همچنان در دستور کار خود قرار دهند.

واکنش سياستمداران جهان اسلام
علاوه بر واکنش پاپ، روساي جمهوري ، نخست وزيران و رهبران بسياري از کشورهاي اسلامي نيز حرکت نشريه شارلي ابدو در باب انتشار کاريکاتور موهن پيامبر اعظم را مورد نقد قرار داده‌اند و جملگي آنها اين اقدام را حرکتي در راستاي آتش زدن به تفرقه ميان مسلمانان با ديگر اديان و تاييد حرکت هاي افراطي دانسته اند.
به عنوان مثال حزب الله لبنان نيز با محکوم کردن اهانت مجدد نشريه فرانسوي به ساحت مقدس رسول گرامي اسلام حضرت محمد(ص)، آن‌را گامي در راستاي حمايت از تروريسم و افراط گرايي دانسته و طي صدور بيانيه اي که بازتاب بسيار گسترده اي در کشورهاي اسلامي و اروپايي داشته توهين مجدد نشريه فرانسوي به مقدسات اسلامي را محکوم و خاطر نشان کرد اقدام مجدد نشريه فرانسوي، جريحه دار کردن احساسات بيش از يک ميليارد و ۵۰۰ ميليون مسلمان در جهان و تمامي مومنان و کساني است که به گفتگو و ارزش هاي مشترک علاقه مند هستند. حزب الله تاکيد کرده اين اقدام نشريه فرانسوي نقش مستقيمي در حمايت از تروريسم و افراط گرايي و افراط گرايان دارد و اين اقدام مردود، تحت هيچ عنواني از سوي دست اندرکاران اين اقدام شنيع، قابل توجيه نيست.
همچنين دانشگاه الازهر مصر که بزرگترين دانشگاه جهان اسلام به شمارمي رود طي بيانيه اي مجزا اعلام کرده که انتشار اين کاريکاتور باعث افزايش تنفر خواهد شد و خشم مسلمانان را برمي انگيزد. با اين تصميم مسئولان نشريه شارلي ابدو فرانسه احساسات مذهبي مسلمانان تحريک و باعث افزايش تنفر خواهد شد و خشم مسلمانان را برمي انگيزد.
نشريه فکاهي شارلي ابدو فرانسه پس از حملات تروريستي پاريس در اقدامي عجيب و البته تحريک‌آميز مجددا کاريکاتوري موهن به ساحت پيامبر گرامي اسلام(ص) منتشر کرد که اين اقدام با واکنش هاي گسترده اي روبرو شد.به باور کارشناسان اقدام نشريه شارلي ابدو بخشي از پروژه بزرگ غرب براي اسلام‌هراسي است.در ادامه اين مطلب برآنيم تا ضمن اشاره به واکنش هاي داخلي و خارجي نسبت به اين اقدام تحريک‌آميز مجله شارلي ابدو به اهداف پشت پرده غرب و رژيم‌صهيونيستي و سوءاستفاده آنها از حادثه تروريستي پاريس براي پيشبرد پروژه اسلام‌هراسي اشاره کنيم.
«طلعت تاج الدين» رئيس اداره ديني مسلمانان روسيه و مفتي اعظم اين کشور نيز با بيان آنکه انتشار کاريکاتورهاي موهن به پيامبر اسلام(ص) در نشريه فرانسوي شارلي ابدو موجب تحريک مسلمانان مي شود گفته است: توهين به نمادهاي اديان آسماني به هيچ وجه قابل پذيرش نيست و بازنشر کاريکاتورهاي موهن پيامبر اسلام، تصميمي غيرعقلاني و تحريک آميز است.
همچنين «ناصر جودة» وزير خارجه اردن، انتشار کاريکاتور موهن را فتنه انگيزي جديد توصيف کرد و گفته است: نشريه شارلي ابدو، دوباره در حال فتنه‌انگيزي است و مي خواهد فتنه جديدي را رقم بزند.
در ادامه واکنش هاي رهبران و سياستمداران بزرگ جهان رجب طيب اردوغان رئيس جمهوري ترکيه هم درباره انتشار کاريکاتور موهن جديد شارلي ابدو درباره پيامبر اسلام (ص) اعلام کرد که آزادي بيان به معناي آزادي توهين و اهانت نيست .
احمد داود اغلو نخست وزير ترکيه هم با اشاره به اقدام مجله فرانسوي با بيان آنکه ممکن نيست که ما در قبال اهانت به پيامبر(ص) ساکت بمانيم تصريح کرد، بازنشر کاريکتاتور موهن به حضرت محمد(ص)، اقدامي تحريک کننده و خطرناک است و آزادي بيان به مفهوم آزادي توهين نيست.

اقدامات مردمي در اقصي نقاط جهان
اما در کنار سياستمداران و رهبران و روساي جمهوري کشورهاي جهان، مردم مسلمان جهان نيز همسو با سيل مخالفت ها و اعتراض هاي جهاني در نقاط مختلف جهان دست به راهپيمايي هاي متعددي طي روزهاي گذشته از زمان انتشار اين کاريکاتور به ويژه بعد از برپايي نماز جماعت جمعه روز گذشته زده اند.
به عنوان مثال دهها کويتي با برگزاري تظاهرات مقابل سفارت فرانسه در اين کشور اين اقدام را محکوم کردند .همچنين دهها تن از مردم ترکيه نيز با برگزاري راهپيمايي اعتراض آميز ضمن اعتراض به اقدام موهن نشريه شارلي ابدو، مخالفت خود را با اقدام روزنامه ترک زبان جمهوريت در انتشار کاريکاتورهاي شارلي ابدو عليه پيامبر اسلام(ص) اعلام و تاکيد کردند که از اين روزنامه انتقام خواهند گرفت .
شمار زيادي از مردم شهر «طرابلس» واقع در شمال لبنان هم به صورت خودجوش در محکوميت انتشار کاريکاتورهاي موهن به ساحت مقدس پيامبر اسلام(ص) تظاهرات کردند.
از سوي ديگر هيات علماي مسلمان سودان نيز در پيامي از تمامي سوداني ها خواست تظاهرات گسترده اي را در مناطق مختلف اين کشور در محکوميت اقدام جديد نشريه شارلي ابدو برگزار کنند. هيات علماي مسلمان سودان انتشار دوباره اين کاريکاتورهاي توهين آميز را توهيني به تمامي مسلمانان جهان دانست.
جبهه عمل اسلامي اردن هم ضمن محکوم کردن اهانت مجدد رسانه فرانسوي به حضرت محمد(ص)، از دوگانگي مواضع در قبال مبارزه با تروريسم انتقاد کرد. اين جبهه همچنين خواستار عذرخواهي آن از مسلمانان به خاطر اين توهين عمدي شد.
همچنين سازمان علوم، فرهنگ و آموزش اسلامي (آيسسکو) نيز انتشار کاريکاتورهاي توهين آميز به پيامبر اسلام (ص) در نشريات «شارلي ابدو»، «لوموند» و نشريه هاي ليزيکو، ليبراسيون، لومانيتي و لوبوان فرانسه را به شدت محکوم کرد و طي بيانيه اي آورده است: اين اقدام نژادپرستانه غير اخلاقي که احساسات صدها ميليون مسلمان را برانگيخته است، بيانگر تمايل مسئولان اين روزنامه ها و نشريات براي تشديد نژادپرستي و تشويق به تروريست است.

واکنش ضد و نقيض اروپايي ها
بعد از حجم اتفاقات و مخالفت هاي صورت گرفته در بيشتر کشورهاي جهان به ويژه کشورهاي مسلمان، واکنش رهبران برخي کشورهاي غربي در قبال انتشار اين کاريکاتور موهن نشان داد که اين افراد نه تنها کوچکترين همراهي با احساسات جريحه دار شده مسلمانان جهان نداشته اند که حتي سعي کردند اين عمل غيراخلاقي و غيرانساني که حتي خشم پاپ را نيز به عنوان رهبر کاتوليک هاي جهان به همراه داشته را به نوعي در بازي هاي زباني و لفافه کلمات توجيه کنند.
به عنوان مثال فرانسوآ اولاند رئيس جمهوري فرانسه با بيان آنکه حملات اخير در پاريس بر خلاف ارزش هاي اسلامي بود، گفت: پاريس و کشورهاي اروپايي در حال نبرد با تروريسم هستند و دشمني با اسلام ندارند.
وي با تأکيد بر آنکه کشورهاي اروپايي بايد به صورت جمعي با تهديدات تروريستي مواجه شوند، گفته بود اروپا در حال جنگ با تروريسم است، نه با اسلام يا يک مذهب خاص. اولاند همچنين با اشاره به اين نکته که يک سوم کساني که در سوريه و عراق مي جنگند، خارجي هستند، خواستار تشديد نظارت ها بر سفر اتباع کشورهاي غربي به خاورميانه و بازگشت آنها شد.
همچنين آنگلا مرکل صدراعظم آلمان هم ضمن محکوم کردن دوباره حملات تروريستي پاريس و اقدامات خشونت آميز گروه هاي افراطي گفت: اقدامات تروريستي نبايد به نام اسلام و مسلمانان نوشته شود.
مرکل با يادآوري حملات تروريستي درگذشته از جمله ترور مسلمانان در آلمان که به قتل هاي زنجيره اي مشهور شده بود، از حضور مسلمانان در کشورش دفاع کرد و گفت: نزديک به ۴ ميليون نفر از جمعيت اين کشور را خارجيان مسلمان تشکيل مي دهند و ما با متهم کردن همه مسلمانان به خشونت و اقدامات تروريستي به شدت مخالف هستيم.
اين صحبت ها در حالي مطرح مي شود که رهبران چند کشور اروپايي ضمن حمايت از اقدامات نشريه شارلي ابدو، هويت اين کار را در راستاي حمايت از آزادي بيان قرار داده اند در حالي که وقتي اين نشريه يا برخي از روزنامه هاي منتقد رهبران کشورهاي اروپايي دست به نوشتار گزارش يا مقاله اي در راستاي نقد سياست هاي آنها يا چاپ کاريکاتور آنها مي زدند به صورت مستقيم و يا غيرمستقيم به انتقاد از اين مساله مي پرداختند که نمونه اين دست از اتفاقات بارها و بارها به شکل مستقيم در رسانه ها و خبرگزاري هاي بين المللي بازتاب داشته است يا تاکيد بسياري از خبرگزاري ها و روزنامه هاي کشورهاي غربي بر هيات هاي تحريريه آنها مبني بر عدم نگارش مطالبي ضد رژيم صهيونيستي ديگر اتفاقي است که در مواجهه با شعار آزادي بيان غربي ها ضد و نقيض بودن آراي رهبران اين کشورها را بازتاب مي دهد و دوگانگي رفتارهاي آنها را براي عموم مخاطبان جهاني آشکارتر از گذشته مي سازد.
اين در حالي است که،اسلام ستيزي پازلي پيچيده است که گرچه عناصر شکل دهنده آن به ظاهر با هم تضاد دارند اما همه در کنار هم هدفي مشخص را دنبال مي کنند؛ جريان هاي تکفيري و تروريستي همچون القاعده و داعش در کنار جريان هاي اسلام ستيز در غرب و جريان صهيونيسم خواسته يا ناخواسته پازل اسلام ستيزي را شکل مي دهند.
هفدهم دي ماه حادثه اي در فرانسه اتفاق افتاد که نگاه ها را به خود جلب کرد. آن رخداد حمله ي مسلحانه تروريستي به نشريه فکاهي «شارلي ابدو» بود که به کشته شدن ۱۲ تن و زخمي شدن ۱۰ تن ديگر انجاميد.
در حالي که عنوان شد اين عمليات تروريستي از سوي القاعده عربستان صورت گرفته است، برخي از رسانه هاي فرانسوي و غربي با تعميم دادن اين حادثه تروريستي به جامعه مسلمانان با استفاده از فضاسازي رسانه اي سعي کردند چهره اي منفور و خشن از اسلام ارائه کنند.
با اين که جامعه مسلمانان همواره چنين اعمال تروريستي را محکوم مي کند، موج تازه اي از اسلام ستيزي در کشور فرانسه رقم خورد.گويي بازي تازه اي در راه است که با استفاده از عمليات رواني و شانتاژ رسانه اي در رويکردي هماهنگ و برنامه ريزي شده از طرف برخي رسانه هاي غربي کليد خورد. بهره برداري اين رسانه ها از کليدواژه هايي خاص، چيزي جز دامن زدن به اسلام ستيزي را نشان نمي دهد و تحليل محتواي اين رسانه ها، برنامه يي خطرناک عليه مسلمانان را در ذهن تداعي مي کند.فرانسه تبديل به کانون اسلام ستيزي شد و حمله به تعداد زيادي از مساجد و مکان هاي مذهبي مسلمانان، شعارنويسي نژادپرستانه بر ديوارهاي مساجد و آتش سوزي مساجد بخشي از رفتارهاي ضد اسلامي بود که رخ داد.
اما سکانسي ديگر از اسلام ستيزي در فرانسه کليد خورد و نقش اول را نشريه فرانسوي«شارلي ابدو» بازي کرد. اين نشريه در شماره جديدش دست به حرکتي موهن زد و با انتشار کاريکاتوري توهين آميز به پيامبر بزرگوار اسلام و مسلمانان توهين کرد.
بدون شک اين اتفاق حاکي از يک طرح پيچيده و خطرناک عليه اسلام و مسلمانان است. از اين رو بررسي علل و عوامل شکل گيري چنين طرحي و بازيگراني که به عنوان مجريان يا عوامل پشت صحنه حضور دارند تا حدودي مي تواند به روشنگري در اين زمينه کمک کند.
در پازل تازه طراحي شده براي اسلام ستيزي استفاده از بازيگراني همچون گروه هاي تکفيري و جريان هاي افراطي مانند القاعده و داعش از طرفي و بهره بردن و به ميان آوردن جريان هاي افراطي غربي از طرف ديگر مطرح مي شود.
همچنين نقش فرماندهي و هدايت اين پازل به عهده رژيم صهيونيستي است که با حمايت و سرمايه گذاري بر روي چنين جريان هايي بيشترين سود را مي برد.
آن چيزي که نشان دهنده اين طرح پيچيده است، چاپ نشريه در تيراژي چند ميليوني است؛ درحالي که به طور معمول اين نشريه در ۶۰ هزار نسخه چاپ مي‌شود و اين امر خود نشانگر جريان سازي و جهت گيري هدفمند در زمينه اسلام ستيزي است.از طرفي چاپ نشريه به زبان‌هاي گوناگون از گسترش دايره اسلام ستيزي و دادن بعد جهاني به آن حکايت دارد و فرانسه به عنوان پيشگام در اين امر قرار گرفته است.فرانسه به عنوان کشوري که هفت ميليون مسلمان با تابعيت فرانسوي در آن زندگي مي کنند، رابطه اي نزديک با رژيم صهيونيستي دارد و اکنون تبديل به کانوني براي تصويرسازي عليه مسلمانان شده و با بهره گرفتن از ابزارهاي رسانه اي به عنوان کشوري در صف اول اسلام ستيزي قرار دارد. نگاه و نگرش نمايشي نسبت به مقوله تروريسم توسط فرانسه به سان بازي دو سرباخت براي فرانسه خواهد بود؛ چرا که توهين به بازتوليد خشونت مي‌انجامد.
نکته جالب اين است که کشور فرانسه از ابتداي بحران سوريه به صورتي آشکار از کمک به نيروهاي تروريستي مخالف دمشق و معارضان اين کشور خبر داده و طي چند سال گذشته همواره از گروه هاي مسلح مخالف «بشار اسد» در سوريه حمايت کرده است.تعريف دوگانه غرب از تروريسم و حمايت پنهان و آشکار از گروه هاي تروريستي به ويژه در سوريه و عراق نشانگر آن است که چنين گروه هايي در واقع ساخته و پرداخته غرب براي اهداف خاصي هستند .
بدون شک رژيم صهيونيستي که همواره در پي تضعيف اسلام است به عنوان فرمانده، هدايت کننده و پشت صحنه چنين رخدادي است و از تمامي توان خود در زمينه اسلام ستيزي بهره مي برد.
دولت فرانسه چند روز پيش اقدام به برگزاري راهپيمايي نمايشي کرد و حضور«بنيامين نتانياهو» نخست وزير رژيم صهيونيستي در صف اول شرکت کنندگان در اين راهپيمايي، جاي هيچ شکي را باقي نمي گذاشت که اين نمايش سعي در منحرف کردن افکار عمومي جهان از ريشه هاي افراط گرايي و حاميان آن داشت.
حضور نتانياهو در صف اول راهپيمايي نمايشي فرانسه دو هدف اصلي را پي گيري مي کرد؛ نخست تخريب چهره اسلام به عنوان خشونت طلب و تروريست و ديگري اينکه خود را مخالف با تروريسم نشان دهد تا بتواند تصويري را که مردم جهان از رژيم اشغالگر قدس به ويژه در وقايع غزه در ذهن داشتند پاک کند و چهره جنايتکار خود را تطهير نمايد.

در پايان بايد يادآور شد
۳ ضلع مثلث اسلام ستيزي را شکل مي دهند؛ ضلع اول، گروه هاي تکفيري و تروريستي مانند القاعده و داعش هستند که روايتي جعلي و بدلي از اسلام را ارائه مي کنند و چهره اي منفور و خشونت طلب از اسلام را نشان مي دهند.
ضلع دوم جريان هاي ضد اسلامي در غرب هستند که به صورتي دوگانه با تروريسم برخورد مي کنند و آن را به «تروريسم خوب» و «تروريسم بد» تقسيم مي کنند. ضلع سوم نيز رژيم صهيونيستي است که به نوعي اتاق فکر و سرمايه‌گذار جريان اسلام ستيزي است.
Share/Save/Bookmark