راهبان بودایی به دنبال ممنوعیت حجاب دانشآموزان مسلمان در میانمار
یک گروه پرنفوذ از راهبان بودایی در میانمار خواستار ممنوعیت حجاب دانشآموزان مسلمان در این کشور شد.
سه شنبه ۲ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۳۳
کد مطلب: 3653
به گزارش «آرماگدون» ، به نقل از پایگاه خبری «World Bulletin»، پیشنهاد ممنوعیت حجاب دانشآموزان مسلمان از سوی راهبان بودایی، جدیدترین اقدامی است که از تداوم و افزایش تنش و تبعیض دینی در این کشور حکایت میکند.
گروهی از راهبان بودایی موسوم به «ماباتا» ادعا کردند که حجاب با قوانین مدارس میانمار در تضاد است و باید ممنوع شود.
راهبان ماباتا آخر هفته گذشته، کنفرانسی در شهر «رانگون» برگزار کردند. بیش از ۱۳۰۰ راهب بودایی از سراسر میانمار در این کنفرانس حضور یافتند تا در مورد طرحهایی برای ترویج یک دستور کار ملی در آستانه انتخابات سراسری این کشور که اواخر امسال برگزار خواهد شد، بحث کنند.
به گزارش گاردین، «ماباتا» لیستی از پیشنهادات را تهیه و به اعضای خود اعلام کرده است که ضمن لابی با دولت، برای افزایش محدودیتها علیه مسلمانان اقدام کنند. منع حجاب یکی از آن پیشنهادات بود.
همچنین، ممنوع کردن قربانی به بهانه مغایرت با فرهنگ بودایی میانمار در این لیست پیشنهاد شده است.
یکی از راهبان عضو گروه «باماتا» در این باره گفت: مسلمانان تا زمانی که در میانمار زندگی میکنند، باید تابع قوانین و مقررات این کشور باشند.
این گروه همچنین مردم را ترغیب به رأی دادن به کاندیداهایی میکنند که «اجازه نخواهند داد نژاد و دین بوداییان ناپدید شود».
این گروه با انتشار بیانیهای گفت: به نظارت خود بر «جرائم غیربوداییان» ادامه میدهد و از طریق فیسبوک برای انتشار اخبار خطراتی که بودیسم را تهدید میکند، اطلاعرسانی خواهد کرد.
بیش از یک میلیون و سیصد هزار نفر از مسلمانان روهینگیا در میانمار از سوی اکثریت بودایی با تبعیض و بیعدالتی مواجهند که اعمال محدودیت در جابجایی، تعداد فرزندان خانواده و دسترسی به شغل از جمله آن است.
در طی سالهای اخیر تعداد کثیری از مسلمانان روهینگیا به علت خشونتهای بودائیان کشته شده و هزاران نفر در پی حملات بوداییهای افراطی مجبور به ترک خانههای خود شدهاند.
دولت میانمار حق شهروندی اکثر جمعیت روهینگیا را انکار میکند و این مسئله تا آن جا پیش رفته که سازمان ملل متحد جامعه مسلمان روهینگیا را یکی از ستمدیدهترین جوامع اقلیت در دنیا معرفی کرده است.
خشونت علیه مسلمانان روهینگیا در میانمار منجر به آوارگی این جمعیت و پناه بردن آوارگان به کشورهای همسایه همچون تایلند، مالزی و اندونزی شده است.
این کشورها نیز با امتناع از پذیرش بسیاری از این پناهجویان آنان را در معرض خطر مرگ و یا گرفتار شدن در دام قاچاقچیان انسان قرار دادهاند.