کمیسر عالی سازمان ملل خواستار اعطای حق شهروندی به مسلمانان میانمار شد
در پی نامه «حجت الاسلام والمسلمین اختری» به «خانم ناوانتم پیلای» که همزمان با آغاز موج جدید خشونت های بیرحمانه علیه مسلمانان میانمار (برمه)، صورت گرفت، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل خواهان اعطای حق شهروندی به اقلیت مسلمان ساکن میانمار شد.
يکشنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۱ ساعت ۱۰:۲۱
کد مطلب: 1114
به گزارش آرماگدون ، با آغاز موج جدید خشونت های بیرحمانه علیه مسلمانان میانمار (برمه)، دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) با ارسال نامه ای به کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد از وی خواست تا با استفاده از جایگاه خود و قدرت شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد برای پایان دادن به این خشونت ها اقدام کند.
«حجت الاسلام والمسلمین اختری» در این نامه خطاب به «خانم ناوانتم پیلای» نوشته بود: "متاسفانه در طول سه دهه گذشته همواره شاهد بودیم که مسلمانان روهینگا با موارد عمده نقض حقوق بشر از جمله پاکسازی نژادی، قتل و تجاوز و کوچ اجباری از سوی نیروهای امنیتی میانمار روبرو بوده اند؛ در حالیکه دولت این کشور به عنوان عضو سازمان ملل متحد ملزم به احترام و اجرای معاهدات بین المللی حقوق بشر از جمله توافقنامه ها و اعلامیه های مربوط به شیوه برخورد با شهروندانش بوده است".
در پی نامه آقای اختری، «ناوانتم پیلای» کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل از مقامات دولت میانمار خواست تا به اقلیت مسلمان ساکن در منطقه روهینجا تابعیت میانماری اعطا کنند.
وی در مصاحبه با خبرگزاری فرانسه گفت: من خواستههای زیادی را به خصوص درباره وضعیت منطقه راخین از مقامات میانمار دارم. مسلمانان روهینجا سالهای طولانی است که از حق تابعیت میانماری محرومند و این مساله یک راهکار سیاسی و فوری را میطلبد.
پیلای در ادامه خاطرنشان کرد: باید برای حل و فصل قوانین مربوط به حق شهروندی میانمار بازنگری کرد تا ساکنان روهینجا بتواند به حق شهروندی دست یابد. این مساله اتخاذ موضع سیاسی و اخلاقی واضح علیه سیاستهای تبعیضآمیز و سازمانهای دینی و نیز ممانعت از همه اشکال اقدامات تبعیضآمیز را میطلبد.
کمیسونر عالی حقوق بشر سازمان ملل در پایان از مقامات میانمار خواست تا کارمندان آژانس آوارگان سازمان ملل را که از پنج ماه قبل تاکنون بازداشت شدهاند آزاد کنند.
وی گفت: بازداشت کارمندان سازمان ملل و کسانی که به وظایف شغلی خود عمل میکنند چندان با برنامههای اصلاحاتی میانمار همخوانی و انسجام ندارد.
همچنین ۱۰ سفارتخانه در میانمار نیز با صدور بیانیه مشترک در نایپیدائو، از مقامات این کشور خواستند تا شرایط لازم را برای تسهیل کمکرسانی به مسلمانان ساکن در این کشور فراهم کنند.
در این بیانیه ضمن محکوم کردن اقدامات خشونتآمیز قبایل بودایی علیه مسلمانان میانمار، بر آمادگی نهادهای بینالمللی برای ارائه کمکهای انسانی به ایالت راخین تاکید شده است.
قانون اساسی مصوبه ۱۹۸۲ در میانمار، قوم روهینجا را جزو ۱۳۵ اقلیت قومی دیگر به شمار نیاورده و آنها را از حقوق شهروندی محروم ساخته است. مردم میانمار روهینجاها را به عنوان مسلمانان مهاجر بنگلادشی میشناسند.