گلایه مسلمانان ایتالیا از کمبود مساجد
گلایه مسلمانان ایتالیا از کمبود مساجد
مسلمانان ایتالیا به خاطر کمبود مساجد رسمی در این کشور، در انبارها، پارکینگ‌ها و گاراژها نماز می‌خوانند و از این مسئله به هیچ وجه راضی نیستند.
سه شنبه ۵ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۳۵
کد مطلب: 3591
به گزارش «آرماگدون» ، به نقل از نشریه «یوروپ نیوز ویک»، نیکولو دجورجس، عکاس ایتالیایی که سال‌ها وقت صرف عکاسی از نماز خواندن مسلمانان کرده و موفق به دریافت جایزه برای کتاب عکس «اسلام پنهان» شده است، می‌گوید: حدود ۱.۵ میلیون مسلمان در ایتالیا زندگی می‌کنند اما فقط دو مسجد رسمی در شهرهای رم و میلان وجود دارد.
وی تصریح می‌کند که حدود ۵ «شبه مسجد» نیز در دیگر شهرها وجود دارند که در حقیقت انجمن‌های فرهنگی هستند.
ایتالیا از این لحاظ در تضاد با دیگر کشورهای اروپایی است. آلمان ۱۴۰ مسجد با گنبد و مناره دارد؛ بریتانیا ۲۰۰ مسجد دارد و درحالیکه مذهب مسیحیت کاتولیک، بودیسم، یهودیت و مورمونیسم در ایتالیا به رسمیت شناخته می‌شوند؛ اسلام، دومین دین بزرگ این کشور، به رسمیت شناخته نشده است.
این مسئله دلیل کشمکش‌ها در مورد کلیسای متروکه‌ ونیز را که به مسجد تبدیل شد، تا حدی مشخص می‌کند.
کلیسای «سانتا ماریا دلامیزری کوردیا» در منطقه «کانارجیو» در ونیز در ماه آوریل به یک مسجد تبدیل شد. این کار توسط «کریستف بوشل»، هنرمند سوئدی ـ ایسلندی انجام شد که می‌خواست نشان دهد ۲۰ هزار مسلمان ونیز که عموماً در حومه شهر زندگی می‌کنند، مسجد ندارند.

کلیسایی در ونیز که به مسجد تغییر کاربری داد
بوشل با اضافه کردن نشانه‌های اسلامی از جمله منبر و محراب به این کلیسای متروکه ظاهر آن را به شکل مسجدی درآورد که خیلی زود میزبان نمازگزاران مسلمان شد.
حضور مسلمانان در این محل ۱۴ روز بیشتر طول نکشید، چرا که اعتراض‌های احزاب راستگرا شروع شد و اعضا و طرفداران حزب راست افراطی «برادران ایتالیا» مقابل این مسجد تظاهرات کردند. مقامات ونیز نیز اولین و تنها مسجد این شهر را تعطیل کردند.
دجورجس که مدت‌ها برای عکاسی به دنبال محل اقامه نماز مسلمانان بوده است، می‌گوید: مسلمانان از سوپرمارکت‌ها، پارکینگ‌ها، گاراژها و ... برای نماز خواندن استفاده می‌کنند که ناراحتی و نارضایتی آن‌ها را در پی دارد.
یحیی پالاویچینی، نائب‌رئیس جمعیت اسلامی ایتالیا می‌گوید: مساجد رسمی ایتالیا انگشت‌شمار است. صدها مرکز اسلامی نیز وجود دارد اما کیفیت لازم را برای اینکه به‌صورت رسمی برای عبادت مورد استفاده قرار بگیرد، ندارد.
در ونیز، روابط میان مقامات شهر و جامعه مسلمانان خوب است اما ناخرسندی فزاینده‌ای در میان مسلمانان به خاطر نداشتن مسجد وجود دارد.
محمد امین الاحدب، رئیس جمعیت اسلامی ونیز می‌گوید: ما نیاز به مکانی برای اقامه نماز داریم. هر روز، مسلمانانی از سراسر جهان برای دیدن ونیز می‌آیند و از ما می‌پرسند که چرا مسجد ندارید؟
نزدیکترین مرکز اسلامی به مسجد محله کانارجیو که درهای آن به روی مسلمانان بسته شده، در فاصله ۱۰ کیلومتری قرار دارد.
Share/Save/Bookmark